27 Октомври, 2018 13:55 3 053 16

Саудитска Арабия: Стига с тази истерия

  • саудитска арабия-
  • истанбул-
  • убийство-
  • джамал хашоги-
  • адел ал джубейр

Първият саудитски дипломат каза, че кралството е решено да изправи убийците на Хашоги пред съда

Саудитска Арабия: Стига с тази истерия - 1
Снимки: БТА/АР

Първият саудитски дипломат Адел ал Джубейр каза, че протестите по света заради убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги са станали "истерични". В същото време той заяви, че кралството е решено да изправи извършителите пред съда, предаде АР.

"По този случай се стигна до твърде голяма истерия", каза саудитският външен министър. Той допълни, че според него Рияд е била обвинен категорично преди разследването да е приключило.
Ал Джубейр направи това изказване в отговор на въпроси, зададени му от западни журналисти на ежегодната конференция по сигурността, която се откри в столицата на Бахрейн.

Саудитският външен министър припомни, че кралството много ясно е заявило: виновниците "ще бъдат държани отговорни".

Саудитска Арабия: Стига с тази истерия

Хашоги, критик на саудитския престолонаследник, беше убит от саудитски агенти в консулството на кралството в Истанбул на 2 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    28 3 Отговор
    Ле-ле! И това им е министъра на външните работи!!! А, аз си мислих че ние сме зле!
  • 2 Националист

    22 0 Отговор
    Добре де и кои са виновниците?
  • 3 Хасан

    22 2 Отговор
    Журналиста е убит в дипломатическо представителство и това е нищо за тях!!!!!..Трябва арабска пролет за Сарабия ...с тоя крал няма да стане
  • 4 Възмутен

    10 17 Отговор
    Абе я стига с тия изкривени "сведения"! Този журналист е бил изгонен, защото е бил критик не само на саудовците, а и на краварията, особенно срещу тръмп. Така че кой, защо и как.......отвсякъде търчат нечии други ушички. А пък да не говорим че това "журналистче" е бил пръв "приятел" с Бен Ладен! Аре не се бъркайте много в чуждите дела, гледайте в нашата ко-чи-н-ка, че не на прасета, на маймуни ни направиха!

    Коментиран от #8

  • 5 Аналлизатор

    9 1 Отговор
    Гьонсурат-каквото и да означава.
  • 6 Димитър

    33 2 Отговор
    Истерия беше това, което западният свят показа при инсценираното отравяне на скрипалите. Не само истерия, а истинска дипломатическа война и неприкрита враждебност и омраза. А това вашето си е просто едно зверско нечовешко престъпление, при това признато от самите вас, за което получихте леко мъмрене. Големият плюс е, че пред цял свят лъсна лицемерието и лъжите на запада, благодарение на това много хора осъзнаха, че всъщност западната цивилизация не е толкова цивилизована, колкото я изкарват, а е една лъжлива, крадлива, лицемерна и в корените си истински зла!
  • 7 Аналлизатор

    11 0 Отговор
    Като ти чета коментара наистина на маймуни ни направиха.
  • 8 goni

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Възмутен":

    Извинява! Я, съм селянин! Не разбирам! Па, що е правило у САЩ това журналистче?! Лека му пръст!

    Коментиран от #10

  • 9 Митре ле

    1 0 Отговор
    Прав си и ЧИД.
  • 10 Аналлизатор

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    Не всички са селяни седящи пред клавиатурата.Някой пътуват,имат идеали,позиция.Ако ги нямаше ти щеше да коментираш пред входа на пещерата.

    Коментиран от #11

  • 11 goni

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Аналлизатор":

    Е, па я те молим! Оти си човек с идеали и позиция! Па, обясними малко, или сакаш пари?!
  • 12 Хасан

    13 0 Отговор
    Човека е бил опозиционер ...демек работи за друг принц и искат да свалят тоя и другия да се възскачи..те нямат избори ...опозиция им са другите принцове...проблема е че е журналист който пише в Сащ и е измъчвани убит в дипломатическо консулство и от държавни служители
  • 13 търтейчо

    16 0 Отговор
    Каква ти истерия бре брат? Я глей кво стана след скрапалите? Пак се разминахте с едно голямо нищо ........ и то само месец след като избихте сумати деца по погрешка. Две атомни бомби ви трябват и светът ще стане по-добро място за живеене

    Коментиран от #14

  • 14 Аналлизатор

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "търтейчо":

    Дай gps-координатите на двете бомби,та да знам накъде да бегам!
  • 15 Пустиняк прост див ПРОСТО ужасен

    9 1 Отговор
    Па нали ни истерясаха за някакви шпиони дето руснаците ги убили.Та са сме в шок. То не се прави така докато върви кампания за правата на шпионина. Ама циганска работа какво да ти кажа.
  • 16 Едо

    0 0 Отговор
    САУДИТСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Е МНОГО СТРАШНА! ТАМ ЗА ОТПРАВЯНЕ НА КРИТИКА КЪМ САМОДЪРЖАВИЕТО ТИ ОТСИЧАТ ГЛАВАТА КАТО НА ПИЛЕ, ЗА ПРОПОВЯДВАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО, СЪЩО ЩЕ ПОЧУВСТВАШ ОСТРОТО НА ЯТАГАНА! ПРЕДИ ВРЕМЕ ДВАМА ВЛЮБЕНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ДИНАСТИЯ НА САУДИТИТЕ, СЕ ОПИТАХА ДА ИЗБЯГАТ ЗАД ГРАНИЦА, НО БЯХА ЗАЛОВЕНИ И ПУБЛИЧНО ОБЕЗГЛАВЕНИ! ТОВА, КОЕТО Е ПРАВИЛ ХЕНРИ 8 ПРЕЗ 16 ВЕК В АНГЛИЯ, ГО ПРАВЯТ СЕГА В САУДИТСКА АРАБИЯ! ТАКА ПОСТЪПВАТ САМО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДУХОВНО ПРОСТИ, ИЗКЛЮЧИТЕНИ ФАНАТИЦИ, БОЛНИ ОТ ПАРНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ КРАЙНИ ИСЛЯМИСТИ! ВСИЧКИ ЧЕСТНИ, СМЕЛИ И ДОБЛЕСТНИ ХОРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ОЧАКВАМЕ СПРАВЕДЛИВО ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ЖЕСТОКАТА САМОРАЗПРАВА С ХРАБРИЯ БОРЕЦ ЗА ПРАВДА ДЖАМАЛ ХАШОГИ!