Last news in Fakti

28 Октомври, 2018 09:50 4 024 22

Руски агенти готвели преврат в Украйна

  • алексей душутин-
  • тимофей нагорний-
  • руска агентура

По думите на Душутин, Нагорний се е опитал да го вербува да работи за руските спецслужби

Руска агентурна мрежа подготвя преврат в Украйна, предупреди живеещият в Канада руски бизнесмен Алексей Душутин, цитиран от радио "Свободна Европа".

Бизнесменът посочва, че е бил принуден да напусне Русия, след като е бил лишен от бизнеса си там заради направени от него разкрития. Душутин е разобличил връзките на руските спецслужби с украинския бизнесмен Тимофей Нагорний и с още двама души, чиито имена не се споменават.

По думите на Душутин, Нагорний се е опитал да го вербува да работи за руските спецслужби.

Направените от него разкрития тогава поставиха началото на шумен шпионски процес в Украйна.

Сега той споделя, че случайно е узнал за наличието на мащабната агентурна мрежа, подготвяща проруски преврат и кървави безредици в Украйна.

Душутин е прекарал 6 години в руски затвор, бил е затварян и в психиатрия, след като се е опитал да разобличи корупция в строителния сектор в Русия. Дори след като е емигрирал в Канада, той се страхува за живота си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    38 16 Отговор
    Пишман бизнесмен да го вербуват да работи за руските спецслужби ???!!!! И какви са му уменията за такава работа ? Или се е паднал на Новогодишната томбола на спецслужбите ?
  • 2 антрашпиц

    41 10 Отговор
    Руските агенти планират преврат в Америка.Укарайна е ниска топка за тях.И като свършат със САЩ се насочват към Гренландия и накрая ще направят преврат и в Мадагаскар.

    Коментиран от #15

  • 3 Kcaniba

    44 12 Отговор
    То преврата в Usраина е факт!!
    До колкото се сещам от краварските агенти е осъществен през 2014.
    От тогава нямат Автономна република Крим, Донбасският регион - въглеща и газ съответственно, нямат тежка индустрия, нямат износ за Русия (80% от украинското ВВП, бе това), нямат Азовско море и пристанищата там стоят празни. Имат 4 огромни пожара на военните складове, на които са експлодирали до 50% - 200 милиона тона от боеприпасите им, накледени от СССР, от патрони, до балистични ракети!! Имат 10 милиона в Русия и до 5 милиона в Полша и Румъния - оттичате на квалифицирани кадри....
    Кой не скача е москал - скачайте пияни, продажни хохоли...
  • 4 куку руку ку

    34 10 Отговор
    Правилното е "контра преврат" превратът го спретна цру през 2014-та.
  • 5 антиседераст

    19 6 Отговор
    Тоя вече си е напечатил некролога и си го носи в задния джоб. Б о к л у к а не живее дълго
  • 6 Румяна Костова

    12 26 Отговор
    Руските агенти планираха и да убият Бабченко, използвайки за посредник търговец на оръжието с немски произход,а за извършител, бандеровец, участвовал във войната на Донбас.Но слава на украинската СБУ, Бабченко е жив,ще се справят и сега с новото предизвикателство на руските агенти.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румяна Костова

    18 11 Отговор
    Провалилия се бизнесмен Случайно разбира за мрежата от руски агенти! Сучайно докато си пие кафето,поти се във фитнеса?Като се свържеш с радио,,Свободна Европа" или някое НПО с американскоито финансиране и започват ,,случайни " фактори да те сподхождат! Моля по-знаещите да споделят какви разкрития е направил Душутин в Русия,че е трябвало да бяга в Украйна?.Ама и той си е избрал локация!
  • 9 Румяна Костова

    22 8 Отговор
    Порових се малко в Интернет. Андрей Душутин преди 4 години е главен военен строител в Москва.Той продава 17 военни здания без знанието на министерството на отбраната .След тази авантюра,би било чудно да не си загуби бизнеса.Интересното е как руснаците ще искат да го вербуват за свой агент в Украйна,знаейки тъмното му ,алчно минало?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 американoсран

    10 2 Отговор
    и тоя ще пиe един новичок!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пешо

    20 0 Отговор
    Много достоверен източник, че и лекуван в психиатрия! Само дето е забравил да им каже, че е Наполеон!
  • 14 Ушанката

    6 1 Отговор
    Абе, биритчеди, като ги пускате тези партенки, що ли не пуснете и тая, че това с цените на горивата у нас е пак дело на руски агенти, които готвят преврат? През 2008г. 1барел = 150§, като А100 = 2.62лв/л, а сега 1барел=78§, а А100 е над 2.80лв/л!!! Някой бизмесмен няма ли да се оправдае с тези пусти руски агенти, тъй като алабализмите за някакви си международни конюнктури са много тъповати като изговарящите ги партократи и са жалка политическа порнография за оправдаване на обръчите. Ама те да не си мислят, че някой им вярва и като на оня баламурник с хаджигенчовските си килийни оправдания от ДЕКЕВР? Лили пееше ...панаири,пнаири,мои хиляди златца, пардон, слънца.
  • 15 Прав си

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    :) :) :)
  • 16 Ушанката

    6 1 Отговор
    Биритчеди, тия дни некои бучаха, че много замърсен ни бил въздуха и сме били на едно от пъвите места у Европата и Съюзо по литнал народ към небесата - около 36 000 на година! И сего погледнете нагоре и вижте какво става. Под простора още един бял слой от разтилащи се аерозоли на минаващи безспир самолети към Черно море и обратно над Северна България. Тия самолети, дето пушат като комините на Бухенвалд и Освиенцим дали ги управляват руски агенти и каква е тази пелена от падащи върху нас вещества? Ама къде е това МОСВ??? А къде е това Министерство на отбраната да ги приземи и им направят по една експертиза те какво возят и какво ни хвърлят отгоре, че разболяха народа! Къде е НАТО или да не се окаже, че тези летящи душегубки са техни и да са част от конспиративни обръчи за нашето физическо елеминиране - вижте само колко са болни децата, възрастните и всичко живо, даже растенията. А и къде са тия от еко-НПО-тата, че да бяха завели поне едно дело в съда?
  • 17 Ушанката

    5 1 Отговор
    Абе,биритчеди, глеам в десно и чета "Къде отидоха парите на прехода". И милим Ви се, изступали Баневи. Ае, стига бе с тио номера. Се едно да туриш Нане без Вуте. Абе, биритчеди, къде е и образо на оня от Високите планини, с гнездото Сарай, а на ония около него хранипиленца лева ръка-десен джоб, или пак кьор фишеци като игричката "тука има-тука нема" и я вижте пиленца на батко, ей това е ... тука има Баневи. Абе, биритчеди, тези Баневи да не са и те руски агенти, та я ги виж какъв заговор с вилици и лъжици ни направили! Тия кьор фишеци са за наивници и са мъгла за чистачките - сакън да не се види нещо за трансформираното обществено благо в джобовете на Вуте, тъй де ... Сокола и неговата тайфа. Абе, като толкова ги пишете и тия словослагачи на цифри, що ли не сложите некоя цифричка и за цените на техните вилички и лъжички, а защо не и иманета в чужбина - напр. Турция, както един от тях бил инвеститор от спестени закуски и без да иска нарочно го засякал Митьо очите, а не той него! Аджеба да не са и ортаци в тия инвестиции и на Митю? Що ли се говори за едни милиарди ... и що ли мълчите като риби? Ах, да, преди време бехте писали и че тойо,Соколо,ама молим ви се, бил ... агент московски! Бре, човек да се обръка, кой е тоѝо Нане, кой е тойо ... Вуте?
  • 18 ЛОРД ВЕЙДЪР

    1 0 Отговор
    ГОВОРИ,КОСМОС. ЗЕМЛЯНИ, ПАК СИ ВАДИТЕ КИРЛИВИТЕ РИЗИ. ОМРЪЗНА МИ ДА ВИ ПУСКАМ ДЪЖД И ПАК ДА НЕ СЕ ПЕРЕТЕ. ВРЕМЕ Е ДА СИ РАЗДЕЛИТЕ СТРАНАТА НА ТРИ ЮЖНИ И ТРИ СЕВЕРНИ ОБЛАСТНИ РЕГИОНА И ТАМ ДА СИ ИЗБИРАТЕ РЕГИОНАЛНИТЕ ОРГАНИ - ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ И ОБЛАСТЕН СЪВЕТ, КАТО ПО МЕСТА ДА СЕ НАЗНАЧАВАТ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА С РЪКОВОДНО АДМИНИСТРАТИВНО ТЯЛО.
  • 19 Ушанката

    3 1 Отговор
    Абе, биритчеди, колапса ви не е Борисов и бюджета, а ДПС ! За тия що си траете и ги вижте какви агентчета са само ... до един. Даже се събрали и да събаряли правителството. Това питам те имат ли право по Конституция и кой закон? Открито участват в подбудителство и заговор за принудителна смяна на законно избрана власт в България ! И това не го каза нито един корифей на печата и словото. Открито поставям въпроса към Главен прокурор, тия защо още не са прибрани и те какви агенти са, че тях никой не ги пипа и са се разпищолили из цялата страна?
  • 20 Ушанката

    3 1 Отговор
    Биритчеди, що не потегляте, да не ви потънаха гемиите или сега разбрахте за разликата в опита на Бернули, че има и други вероятности, освен тези дето ги тиражирате от зоната на здрача. По-добре си трайте и не ни правете на будали. Абе, биритчеди, вие от кои агенти сте?
  • 21 Ушанката

    2 1 Отговор
    Биритчеди, айде,бе,биритчеди, к"во е туй мълчание, като в оня филм ...на агнетата. Абе, вие да не сте от ония ... хибридните агнета-агенти? Все пак имате право да си замълчите, като се знае, че оня обичал смелите, ама на тях първи им падали главите. Все пак байрамчето наближава и сакън някой да не стъпи накриво. Но вече го направихте - без да искате сами писахте за себе си!
  • 22 ЛОРД ВЕЙДЪР

    2 0 Отговор
    ГОВОРИ, КОСМОС. ЗЕМЛЯНИ, АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ АГНЕТАТА-АГЕНТИ ВИ ПРЕДЛАГАМ БАРТЕР С МОИ КАНОНЕРКИ.
Новини по държави: