Last news in Fakti

29 Октомври, 2018 20:00 16 856 43

Европа отменя смяната на часовото време през 2021 година

  • лятно часово време-
  • зимно часово време-
  • виолета булц-
  • ек-
  • ес

ЕK очаква страните членки да изготвят до края на декември единна позиция

Европа отменя смяната на часовото време през 2021 година - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия очаква страните от ЕС да изготвят до края на декември тази година единна позиция за сезонната смяна на времето и е готова да премести срока за поредната смяна. Това заяви еврокомисарят за транспорта Виолета Булц след края на неофициалната среща на министрите на транспорта и екологията на ЕС в Грац.

"По време на дискусията стана ясно, че на страните членки им е необходимо повече време, за да вземат окончателно решение. Предложих да се използва времето до края на австрийското председателство, за да се пристъпи към смяната на времето, да се хармонизират позициите, да се намери съвместно решение и да се регулират всички възможни конфликти, както и да се изработи общ подход по темата през декември", каза Булц.

В същото време министърът на транспорта, иновациите и технологиите на Австрия Норберт Хофер заяви, че страните от ЕС имат нужда от повече време за отказа от смяната на часовото време и са предложили на ЕК да разгледа като крайна дата за отказа 2021 година.

"За това на първо място предложихме 2021 година, а на второ място предложихме ЕК да назначи координатор , който да работи върху хармоничния преход, за да се избегнат "кръпки" от различни часови зони в ЕС. На трето място предложихме да се изработи гаранционна клауза, за да може в случай на възникване на непредвидени проблеми при хармонизацията ЕС да приеме конкретни мерки за изменение на директивите си", каза Хофер, чиято страна председателства Съвета на ЕС през втората половина на 2018 година.

По думите на австрийския министър тези три мерки трябва да позволят да се постигне широк консенсус по въпроса за датата на отказа от промяна на времето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    133 15 Отговор
    То се знае, че нищо няма да направят брюкселските поплювковци, които не могат да разделят две кила трици на три магарици. Пак ще местим стрелките. Така си и знаех, че ще стане. Всичко, което не е полезно за хората, нарочно ни го натрапват да го правим. България вън от ЕС, който се командва от импотентни и ялови старчоци. Боко е техен друга, а дали и той е такъв - за това се сещайте сами.
  • 2 муле

    119 7 Отговор
    Как от едно просто действие като да спреш да преместваш часовник с един час напред стана такъв еврогейски проблем?
    Дискусии, анкети, тоя не бил готов, онзи не знаел кое да избере.......
    Аман от демокрация. До гуша ми дойде

    Коментиран от #15

  • 3 Ввв

    95 9 Отговор
    Еййй,еврогейски мърши,чеп за зеле не става от вас,Тръмп е прав
  • 4 Иванов

    96 3 Отговор
    Ба си тъпанарите! Три години ще мътят един запартък! Пфу!
  • 5 Часовникар

    108 37 Отговор
    ДА СПРАТ ДА МЕСТЯТ СТРЕЛКИТЕ И ДА СИ ОСТАНЕ "ЗИМНОТО" ЧАСОВО ВРЕМЕ!!! ТОВА Е НОРМАЛНОТО ВРЕМЕ СТИГА С ДРЕБНИТЕ СМЕТКИ ЗА ИКОНОМИЯ!!! ИКОНОМИЯТА -МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА!

    Коментиран от #10

  • 6 Важно е

    26 15 Отговор
    Енерго продавачите д гушат повече пачка. При лятно време, ние ще плащаме много повече ток през зиния период- по точно сутрешното светене в къщи
  • 7 що за животни са австрийците

    35 16 Отговор
    Защо трябва да слушаме измислените австрийци за всяко нещо. Непрекъснато си завират носа за всяко нещо. Като мерудия за всяка манджа са. Кои точно бяха те, че не си спомням, та да имат това право? Според мен всяка държава трябва да си смени времето, когато си иска, стига да се е синхронизирала с останалите държави от ЕС. По същата логика аз мога да кажа дата 2039 година, вместо 2021. А най-добре е още догодина да заложим на лятното време и КРАЙ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Местим и точка

    25 57 Отговор
    Много ясно че ще местим, това е най-удобни вариант другото е мазохизъм. Аз лично искам лятото да имам 1 допълнителен час с децата а зимата да не ходя на работа по тъмно и студено. Пътувам много и 1 час смяна е смешно да се твърди, че вреди на здравето.
  • 10 Гост8

    50 50 Отговор

    До коментар #5 от "Часовникар":

    И кое му е нормалното на зимното време при съвременния начин на живот? Определено някои хора живеят с манталитет от преди 100 години когато в 4 сутринта са ставали да обработват земята и да доят и пасат животните и са си лягали в 8( с кокошките), защото вече е тъмно. Всеки НОРМАЛЕН , особено семейните, предпочитат вечер след работа повече светла част от денонощието.

    Коментиран от #14

  • 11 гнида

    41 2 Отговор
    Тия боклуци не искат да си сверят часовниците , обаче им се иска да ни командорят !
  • 12 Минаващ от тук

    18 11 Отговор
    Има организационни трудности. Казаха, че само на авиопревозвачите например ще им трябва 18 месеца, за да пренастроят полетите, понеже има такива запазени за месеци напред. Не е така лесно както я смятате. Това да не ви е часовника вкъщи. :) Важното е, че е влязло в главите им. Безсмислени връткания насам натам на часовниците.
  • 13 Ишиас 42°

    42 1 Отговор
    Еврогейските чиновници, ще се мотат, ще протакат важното е месечните 5 цифрени заплатки да вървят ! Идиотията в ЕС става все по голяма ми те за едно време не могат да се разберат, а ние чакаме да изгонят тая пасмина от третия свят, която изнасилва, коли и пр. ??? Нищо добро не ни чака, нищо !
  • 14 Morgoth

    36 15 Отговор

    До коментар #10 от "Гост8":

    Нормален съм, семеен съм, предпочитам вечер да се прибирам по светло, ама в никакъв случай не бих платил за това със ставане по тъмно. Именно на ставащите с кокошките би било удобно лятното време. На нормалните съвременни хора им трябва първо да се наспят и след това да ходят на работа. Да не говорим за учениците, които зимата с лятно часово време ще виждат слънчева светлина за пръв път в голямото междучасие!

    Коментиран от #16, #19, #25

  • 15 Патриот

    28 0 Отговор

    До коментар #2 от "муле":

    Отклонява се вниманието от поредното скачане на цените, порадното вдигане на данъци, такси и т.н.
  • 16 Буй

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    Е те па от "Просвета" се грижат пА по светло да се прибират??
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Алах акбар

    11 3 Отговор
    В еврогейското съюзче само джендърчета 😅 кОР за ЕС
  • 19 Гост8

    9 16 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    В грешка си. При лятно часово време през юни изгрева е преди 6,00 часа, ако е при зимно часово време ще е преди 5,00 часа. Е кое е по изгодно за кокошките. Очевидно продължителното гледане на слънцето в училище се е отразило пагубно на мисленето. Обаче спокойно като гледам много като вас са зяпали по слънцето през училище. Въпроса за залезите го оставям за домашна работа.

    Коментиран от #24

  • 20 Гост8

    6 17 Отговор
    За мен сегашното положение е перфктно.
  • 21 Петър

    23 3 Отговор
    В България мисля че от 1977 година се минава на зимно и лятно часово време, как сме живели преди това, много трудно ще да е било?

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Morgoth

    19 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост8":

    Кой ти говори за лятото бе пич? Лятото работата е лесна, деня е дълъг и при едното и при другото часово време ще ставаш по светло и ще се прибираш от работа по светло. Проблема ти е зимата, когато деня стане 9 часа и трябва да избираш или да ставаш по тъмно или да се прибираш по тъмно. Аман от хора дето се мислят за много умни, пък накрая неразбрали!

    Коментиран от #40

  • 25 Супер си е

    5 9 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    То има решение на това което искаш и то е пред очите ти сега!!!!
    Ама докторите казали че смяната с 1 час вредяло, смях, смях, смях. Хората на седмица сменят по 4-5-6-7 часа напред назад и не са умрели престанете с глупостите. За България сегашното положение е супер. Да на Скандинавците не им утърва ама това си е техен проблем.
  • 26 ЗЛОБЕН

    22 8 Отговор
    ЧЕТА ПО-ГОРЕ МНЕНИЯТА И КОМЕНТАРИТЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕУКИ ХОРА. НЯМА ЛЯТНО НЯМА ЗИМНО. ВРЕМЕТО Е САМО ЕДНО АСТРОНОМИЧЕСКОТО - РЕАЛНОТО ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЗИМНО ЧАСОВО ВРЕМЕ. ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМИСЛЕНО ОТ ЧОВЕКА И Е ФАЛШИВО. ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА СПРЯМО СЛЪНЦЕТО ОПРЕДЕЛЯ ЧАСА. ОТ.ХИЛЯДОЛЕТИЯ ТУК ПО ТЕЗИ ГЕОГРАВСКИ ШИРИНИ ГЕНЕТИЧНО НИ Е ЗАЛОЖНО АСТРОНОМИЧЕСКОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ. КОГО ЛЪЖЕМ СЛЪНЦЕТО ЗЕМЯТА ЖВОТНИТЕ. ЛЪЖЕМ САМО СЕБЕ СИ. МОЖЕМ ЛИ ДА НАКАРАМЕ ПЕТЕЛА ДА ПЕЕ ЕДИН ЧАС ПО- КЪСНО. СМЕШНИ РАБОТИ. ГОСПОДА МИНИСТРИ НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ИСТОРИЯТА С ГЛУПАВО РЕШЕНИЕ. ВЪРНЕТЕ АСТРОНОМИЧЕСКОТО РЕАЛНОТО ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЗИМНО ЧАСОВО ВРЕМЕ. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е ПРОСТ , ТОЙ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТ. ЕДИН СИ ЖЕЛАЕ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЛЯТНО, ДРУГ ДЪРЖИ НА ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЗИМНО. ПЪЛЕН ЦИРК .ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ НАШИТЕ ПРА, ПРА, ПРА, ПРА, ПРА ДЕДИ СА ЖИВЯЛИ ПРИ АСТРОНОМИЧЕСКОТО-РЕАЛНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ.

    Коментиран от #27, #28, #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Загрижен 8

    14 7 Отговор

    До коментар #26 от "ЗЛОБЕН":

    Моля Ви, послушайте " злобен" ! Това е самата истина !
    ХОРА, живейте в синхрон с природата!
    Следвайте биологичния си часовник !
    Астрономическо време - това е от което имаме нужда !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Е.Р.Б.

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "ЗЛОБЕН":

    Злобен - прав си на сто процента, ама не се ядосвай бе човек, тя простотията ходи по хората - по животните както и сам си видял я нама - нямат часовници и смартфони и пак се оправят по пътя за вкъщи - даже и по тъмно.... :)
  • 31 Е.Р.Б.

    6 1 Отговор
    ВЪЗВАНИЕ КЪМ УПРАВНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРАВОСЛАВЕН НАРОД

    Възлюбени в милосърдието на нашия Господ Бог Иисус Христос братя и сестри Българи!
    Поредно сериозно историческо и духовно изпитание и проверка за зрелостта, далновидността и мъдростта ни като нация и народ е на прага ни точно сега. За съжаление изглежда , че и този път, както много пъти в новата история на България, властимащите управници на държавата, които са призвани да изразяват и бранят националния и народния интерес и бъдещето ни не са на необходимата и дължима към народа и бъдещето висота.
    С директива 2000/84/ЕО от 19.01.2001 година на Европарламента и Съвета на Европа е узаконено прилагането на лятното часово време като задължително за всички страни членки на ЕС. През последните десет години огромен брой петиции, граждански инициативи и доклади на медицински и хуманитарни организации и сдружения доведоха до сериозна дискусия по въпроса със смяната на времето в ЕС, която завърши с едно свободно допитване до гражданите на ЕС по въпроса, проведено от 04 Юли до 16 Август 2017 г. В допитването участваха 4.6 милиона души и резултатите от него са, че над 80% от гражданите на ЕС не желаят практиката със смяната на времето да продължи, като мнозина - но неназовани като процент - от тях са против изкуствено въведеното отклонение от астрономическото време, наречено лятно часово време. Със серия интервюта и публични изказвания това лято Председателя на ЕК Юнкер се оп
  • 32 Е.Р.Б.

    4 2 Отговор
    Със серия интервюта и публични изказвания това лято Председателя на ЕК Юнкер се опита грубо да манипулира и подведе общественото мнение , като тържествено с повод и без повод обявяваше, че решението за отмяна на цитираната по-горе директива се ползва с пълна подкрепа и е вече взето еднозначно решение за синхронизирано общо преминаване на всички страни членки на ЕС към целогодишно лятно часово време. Само една трета от това манипулативно комплексно твърдение е вярна – тази, която казва, че европейците не искат смяна на времето. Всичко останало е чиста лъжа – никой не попита гражданите ясно и конкретно по кое време желаят да живеят за постоянно, когато смяната бъде отменена. Очевидно соловата акция на Председателя Юнкер получи сериозни критики и отпор, в резултат на което в началото на Септември тази година пред Европарламента той беше принуден да съобщи и обяви официалната позиция но ЕК, а именно, че въпроса с отмяната е вече решен и е последната възможна смяна на времето в ЕС ще бъде на 19 Март 2019 година, а до тогава страните членки могат да решат всяка за себе си по кое време желае да настрои часовниците на гражданите си за постоянно. Така инициативата и отговорността за „прокарванане” на лятното часово време като единствено разумно беше прехвърлена към местните национални правителства, което при нормални обстоятелство би трябвало да оценим като справедливо и добро решение. За съжаление всички досегашни действия на нашето Правителство показват познат
  • 33 Е.Р.Б.

    3 1 Отговор
    За съжаление всички досегашни действия на нашето Правителство показват познатата ни тенденция за сляпо и безкритично васално следване на всички смислени и безсмислени инициативи на властващата към момента Брюкселска бюрокрация при нулево съобразяване с традициите, историята, желанието и мнението на българския народ – включително с устоите и ценностите, които той изповядва като преобладаващо православен такъв.
    Българското православие – в частност Св. Синод и клира на БПЦ като представител и изразител на волята на православните в България - е обект на постоянно и периодично неглижиране и натиск от множество безродни и антинародни правителства през всички периоди на най-новата история на България – като се започне от недомисленото, прибързано и насилствено внедряване на грегорианския календар от правителството на Радославов през 1916 година, премине се през безпрецедентния постоянен натиск на атеистичния комунистическия режим от 1944 до 1990 година за безумна промяна на редица фундаментални за БПЦ и православните християни обредни правила и практики, видели своя връх в насилствената и откъсваща ни по същество от другите православни народи реформата на църковния ни календар от 1968 година, и завършващи с пълното оттегляне и незаинтересованост на държавата от църковните дела по време на близо 30-годишния т. нар преход. Това ясно се вижда и материализира във все по-оскъдно или никакво финансиране и подкрепа на църковните православни общности и безхаберното д
  • 34 Е.Р.Б.

    5 1 Отговор
    Това ясно се вижда и материализира във все по-оскъдно или никакво финансиране и подкрепа на църковните православни общности и безхаберното допущение на масовото рушене и запустение на църкви, манастири и параклиси, без да говорим за тоталната ерозия на християнския морал и фундаменталните човешки ценности при изграждане на личността на младите и подрастващите, което държавата не само наблюдава безучастно, но и в някаква степен дори толерира и стимулира чрез допускането и прокламирането на търпимост към съвършено чужди за битността и душевността на народа ни явления и прояви.
    Започналият вече натиск и активна манипулация на общественото мнение по въпроса с избора на постоянно часово време,по което ще живеем ние, Българите, е пореден безроден и антихристиянски по същността си опит за изместване и изкривяване на съзнанието на българите от Изначалния и Изконен Божествен Ред и Порядък, фундамент на който е земното астрономическо време отмервано и изчислявано по естествения реален ход на Слънцето, в синхрон с циклите на Луната, Земята и другите небесни тела. На изнамирането на добри и верни системи за отчитане на времето и установяване на действителните и неотменими природни цикли в практическия ежедневен живот на хората са посветили живота и трудовете си едни от най-светлите умове на човечеството. Безкритичните, недомислени и прибързани манипулации с календара и времеизмерването са плод на едно замъгленото и изкривено от себични и антиприродни тежнения -
  • 35 Е.Р.Б.

    5 1 Отговор
    Безкритичните, недомислени и прибързани манипулации с календара и времеизмерването са плод на едно замъгленото и изкривено от себични и антиприродни тежнения - и изгубило самокритичността си - технократско съзнание, което властва в нашата част на света през последните 100-150 години. Това технократско машинизирано и издигащо в култ парите и печалбите грубо материалистическо съзнание без скрупули руши както природата – хранител на Живота, така и Духовете и Душите на живущите под сянката му човеци. Безумни и наложени със силата на технологичното, военното и/или политическото превъзходство „реформи” са – за жалост – обичайно явление в развитието на съвременната западна цивилизация. Инспирираното и прокарано през 1939 година от висшия нацистки идеолог Гьобелс изместване на целия музикален фон на човечеството чрез подмяна на честотата на основния, природно хармоничен тон ЛА, по който се настройват музикалните инструменти и оркестрите е най-драстичния такъв пример. За съжаление тази „реформа” е потвърдена от специална комисия на ООН през 1953 година и властва и до ден днешен!!! Безпрецедентно аморалния и силов начин на въвеждане на грегорианския календар в западна , а после и в източна Европа е друг такъв пример. Ударите, нанасяни върху земното съзнанието и светоусещане чрез градирано и добре премислено практическо отклоняване на фокуса и синхрона на умовете на огромни маси хора от Божествения промисъл чрез времеизмерването е пример за съвсем същото. Няма че
  • 36 Е.Р.Б.

    6 1 Отговор
    Няма честен лекар, медик, биолог, педагог, социален или хуманитарен работник, който да не потвърди, че административно наложеното местене на стрелките на часовника влияе ярко негативно върху редица болестни проявления и състояния на човешкия организъм и най-вече на сърдечно-съдовата система и психиката. Буди огромно притеснение факта, че почти няма сериозно и отговорно изследване на факта, че след масовото въвеждане на т. нар. лятно часове време в живота, а оттам и в речника именно на европейците се появиха непознати преди това явления – и съответно - термини и понятия, като например: стрес, автоимунни заболявания, множествена склероза, остеопороза, болест на Хашимото, и че сме свидетели на все по-масови и тежки хормонални разстройства и проблеми с възпроизводствените функции – както у жените, така и при мъжете, че е очевиден високия ръст на сърдечно съдовите, бъбречните и ставните заболявания, а разстройствата на паметта и съня в млада възраст са доказан факт и т.н.
    Практическото ни ежедневно безбожие, пренебрегването на традиционните изконни християнски ценности, както и на фундаментални за живота ни природни дадености и закони очевидно носи на съвременния човек само беди и проблеми, които вече нито той самия, нито неговите управници са в състояние да видят.
    Целогодишното отклоняване на умовете на 440 милиона европейци от естествения им синхрон с астрономическото време и естествения ход на времето, менящо се с изгревите, залезите , периодите на сезонн
  • 37 Е.Р.Б.

    5 1 Отговор
    Целогодишното отклоняване на умовете на 440 милиона европейци от естествения им синхрон с астрономическото време и естествения ход на времето, менящо се с изгревите, залезите , периодите на сезонния здрач и миговете за настъпване на зората е по същество акт на грубо и съзнателно незачитане на Божествените и Природни дадености, т.е. това е акт антихуманен и антиприроден по своята същност. Това е и акт на директно противопоставяне между безхабериете на живеещото предимно на изкуствено осветление градско население и свързания със земята, растениевъдството и животновъдството живот на малцината, останали да произвеждат храната на обществото люде, живеещи в смазаните от съвременната политика села и малки градове на България. Технологичния унес на съвременните самозабравили се псевдо-благоденстващи граждани си позволява да забравя и да не държи сметка за живота, здравето и мнението на хората, които произвеждат храната му, и за това, че освен граждански има селскостопански и църковен календар, с които първия не рядко се оказва в конфликт и дисонанс.
    Днес, тук и сега българските граждани, бидейки в болшинството си православни християни, имат важната възможност и длъжност да пробудят цялото българско общество и най-вече неговите управници, като ги призоват внимателно и отговорно да се вслушат в премъдрия глас на мислещия и болеещия за нацията и държавата българския народ, който казва на Парламент, Президент, депутати и евро-чиновници:
    ДА НА ОТМЯНАТА НА БЕЗУМ
  • 38 Е.Р.Б.

    6 2 Отговор
    Днес, тук и сега българските граждани, бидейки в болшинството си православни християни, имат важната възможност и длъжност да пробудят цялото българско общество и най-вече неговите управници, като ги призоват внимателно и отговорно да се вслушат в премъдрия глас на мислещия и болеещия за нацията и държавата българския народ, който казва на Парламент, Президент, депутати и евро-чиновници:

    ДА НА ОТМЯНАТА НА БЕЗУМНОТО МЕСТЕНЕ НА СТРЕЛКИ!!!

    НЕ НА ЛЯТНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ!!!

    ИСКАМЕ СИ ОТРЕДЕНОТО НИ ОТ БОГ И ПРИРОДА ВРЕМЕ - ЗЕМНОТО, ЕСТЕСТВЕНОТО, АСТРОНОМИЧЕСКОТО – КАТО ПОСТОЯНЕН ФАКТОР И СРЕДА ЗА ЖИВЕЕНЕ!

    ВСЯКО ДРУГО РЕШЕНИЕ Е ХУМАНИТАРНО, ПЛАНЕТАРНО, ГАЛАКТИЧЕСКО И ВСЕЛЕНСКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ – И ТЕЖКА ПРОСТЪПКА СРЕЩУ БОЖЕСТВЕНИЯ РЕД НА ЗЕМЯТА !!! – ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!
  • 39 Батко

    8 1 Отговор
    Някой дали мисли за малките дечица как стават сутрин???После били много нервни и раздразнителни
  • 40 Гост8

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Morgoth":

    Е как кой ковори за лятото? Ами ти "Именно на ставащите с кокошките би било удобно лятното време". През зимата при сегашното положение става светло късно и почти всички, включително и кокошките стават по едно и също време. При зимно часово време през лятото в 4-5 часа светло, а кажи кой ще става тогава с кокошките и не само лятото ами и по-голяма част на пролетта и есента. Определено при лятно часово време през зимата ще се става преди кокошките.
    Поддържам първото си становище за ефекта от гледане на слънцето върху мисленето ти.
    И съм абсолютно на едно мнение със коментар#25. Смислен и аргументиран.
  • 41 ЗЛОБЕН

    2 1 Отговор
    Към Е.Р.Б.Много сложно обяснявате. Дали ще го разберат? Е и 5 човека да загреят си е огромно постижение. Аз съм съгласен за всичко на 200%.Немога нищо ама нищичко да добавя. ТОВА Е.
  • 42 NIK

    3 3 Отговор
    Аз НЕ искам да спя по светло и да се прибирам по тъмно от работа.
  • 43 жеж

    4 1 Отговор
    Бюрократи-идиоти!
Новини по държави: