Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 17:49 2 102 6

Тръмп отново в атака срещу мигрантите

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • гражданство-
  • мигранти

Президентът на САЩ заяви, че конституцията не урежда гражданството по рождение

Тръмп отново в атака срещу мигрантите - 1

Американският президент Доналд Тръмп каза, че конституцията на САЩ не гарантира правото на гражданство на всеки роден в страната и заяви, че той ще продължи да настоява за премахването му, предаде Reuters.

"Т.нар. гражданство по рождение, което струва на нашата страна милиарди долари и е много несправедливо спрямо нашите граждани, ще бъде премахнато по един или друг начин. То не се урежда от 14-ата поправка заради думите "подчинени на тяхната юрисдикция". Много специалисти по право са съгласни (с това). . . ", написа Тръмп в Тwitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У лево е Крим

    8 1 Отговор
    А бе не мога да го прочета, че недовиждам, а ма ЛОКО СФ ли пише на листа?
  • 2 onq s konq

    9 3 Отговор
    Прав е защото Великият Путин разби на пух и прах ЕС и сега укрите ще ходят да раждат малки украинчета в САЩ, а Тръпм няма да им пусне тая аванта:)

    Коментиран от #3

  • 3 Диди

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    ЯЯЯ??? да ти се неначуди човек:):) Взел си да поумняваш!!! Аз откога ти казвам че Путин не е глупав и знае какво прави, а че е велик няма спор:) А и че се разпада ЕС го виждам с просто око:) А и че украинците не са сред най-умните нации го забелязвам с другото просто око:)
  • 4 666

    10 1 Отговор
    Правилно! По тази логика в САЩ трябва да останат само коренните му жители - индианците.
  • 5 IQ ZERO💡

    6 3 Отговор
    А на Мелания родителите по какъв текст от конституцията станаха граждани на САЩ.Нещо намирисва на шуробаджанащина.
  • 6 среднощен

    7 0 Отговор
    Гражданин на Рим се ставало или по рождение, или срещу голяма сума пари..!? В емигрантската държава САЩ - днес, гражданин се става по непонятни правила...!? Местното население, всички знаем кои са..!? Става дума за търгуване с брандовата марка на "Американската мечта"..!? Само че - къде остана "патриотизмът"..!? Или когато става дума за пари, никой не се интересува от патриотизма..!?