Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 09:38 2 563 5

В Рим нищят мистерия от 1983 г.

  • рим-
  • италия-
  • мистерия-
  • изчезване-
  • момиче-
  • емануела орланди-
  • тленни останки-
  • ватикана

Мафията ли е замесена?

В Рим нищят мистерия от 1983 г. - 1
Снимка: БТА/ AP

Споменът за мистерия отпреди 35 години изплува в Италия. По време на ремонт във ватиканската нунциатура в Рим бяха открити части от човешки кости. По случая започна разследване. В италианските медии се появиха предположения, че тленните останки са на момиче, издирвано от 1983-та година. Емануела Орланди - нерешеният случай, който се свързва с Ватикана, с покушението срещу Йоан Павел Втори, с мафията и с много пари. Емануела е дъщеря на ватикански служител. В края на юни 1983 година след редовния си урок по флейта 15-годишното момиче изчезва.

Откритите тленни останки на улица "По" в Рим отново върнаха очакванията, че случая ще бъде разгадан. Костите са били намерени случайно, под пода на нунциатурата. През годините имаше различни предположения за изчезването на Емануела. Че тя е станала жертва на трафик с деца. Че е била похитена от мафията. Близките на момичето са получавали различни обаждания, включително и с искане тя да бъде заменена за атентатора Али Агджа. Истинските похители, обаче, така и не са се появили. Родителите на Емануела не доживяха да разберат истината за дъщеря си. Брат ѝ, обаче, не спира да я търси.

Какво ми е останало ли? Само споменът за Емануела, последният ден, в който тя напусна дома ни. Искам пак, колкото е възможно по-скоро да видя усмивката ѝ", заяви Пиетро Орланди, брат на Емануела Орланди. Преди шест години, заради открити тленни останки по време на разкопки в Рим, отново се заговори за случая "Емануела". ДНК пробите помрачиха очакванията за край на случая. Година по-късно във Ватикана репортери дочуха папа Франциск да казва на брат ѝ - "Тя е в рая", предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже

    9 5 Отговор
    Каква смрад е живота в западните септики.

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    6 4 Отговор
    "Духовното" лице на "Запада"
  • 3 българче

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Боже":

    Ми бегай в северноазиатския рай бре! Там ще ти мирише само на бойряшник и повръщано. Кефффф
  • 4 ванката

    3 3 Отговор
    е все пак е дъщеря на представител на най-голямата мафия в света съвсем нормално е да изчезне какво толкова чудно има???
  • 5 Диди

    5 2 Отговор
    Десетилетия наред Ватикана криеше истината за момичето. Брат й неуморно разследва изчезването й.Факт е че е била отвлечена и изнасилена от служещи на Ватикана.Тя е родена и израснала във Ватикана. Дано намерените останки да са нейни,за да намери спокойствие брат й.Това ще бъде голям срам за Ватикана, който умишлено крие до последно за изчезването й.Папа Франциск му е казъл ,,тя е в рая,,.Това означава,че той знае какво се е случило с момичето. Сега Ватикана трябва да каже истината,а не да крият и лъжат. Религиите са виновни за престъпности, за размирици и войни в света.
Новини по държави: