2 Ноември, 2018 10:17 1 575 3

И Майкрософт бойкотира Саудитска Арабия

  • бил гейтс-
  • майкрософт-
  • саудитска арабия-
  • джамал хашоги-
  • истанбул

Бил Гейтс реши да не сътрудничи със саудитски фонд заради случая Хашоги

И Майкрософт бойкотира Саудитска Арабия - 1
Снимка: БТА/АР

Фондацията на американския милиардер Бил Гейтс, основател на Майкрософт, отказа да продължи сътрудничеството си със саудитската благотворителна организация "Миск", свързана тясно с престолонаследника принц Мохамед бин Салман, предаде ТАСС, като цитира електронната версия на сп. "Форчън".

Фондацията "Миск" беше основана от принца през 2011 година. Фондацията на Бил Гейтс и съпругата му Мелинда участва в една от благотворителните инициативи на "Миск" на обща стойност около 10 милиона долара, насочена към предоставянето на грантове на млади хора по цял свят за осъществяването на техни иновационни проекти в сферите на образованието и устойчивото развитие.

Бил и Мелинда Гейтс са обещали да предоставят 5 милиона долара от необходимите средства. Саудитската фондация вече е получила 1,5 милиона от тях. Поради ситуацията с убийството на Хашоги, която предизвиква сериозно безпокойство, фондацията на семейство Гейтс отказа да продължи сътрудничеството си с "Миск".

Сред партньорите на саудитската фондация са и редица американски технологични компании, включително Гугъл и Туитър. Засега обаче не е ясно дали те ще продължат работата си с "Миск".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.К.

    7 0 Отговор
    Защо никой не гони саудитски дипломати? Бойкот на нефта....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.