4 Ноември, 2018 19:12 2 657 3

Изтеглиха данните от падналия "Боинг"

  • самолет-
  • данни-
  • индонезия

Информацията е била изтеглена от черната кутия

Изтеглиха данните от падналия "Боинг" - 1
Снимка: БТА/AP

Разследващите са успели да изтеглят часове със записи от черната кутия, записващата данните на полета и на бордовите уреди от катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания "Лайън еър", съобщи Darik.

Зам.-шефът на Националната комисия за транспортна безопасност Харьо Сатмико каза на пресконференция в Джакарта днес, че успешно са били свалени 69 часа записи от тази черна кутия, включително и записите от фаталната нощ на катастрофата в понеделник, 29 октомври, при която боингът, летящ по вътрешен полет, падна в морето край остров Ява и загинаха всичките 189 души на борда.

Кутията с полетните данни бе открита от водолази в четвъртък. Тогава следователите казаха, че е необходима специална обработка, за да бъде извлечена съдържащата се в нея полетна информация. Усилията им очевидно са се увенчали с успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    5 3 Отговор
    Това на снимката задния мост ли е ?
  • 2 бръм

    7 4 Отговор
    Русофобите мълчат, щото е Боинг. Няма пияни щатци, няма некадърни инженери.
  • 3 Бай хой

    6 1 Отговор
    А ко стана със записите от мн17? Някой крие. И сигурно има какво да крие.