5 Ноември, 2018 12:33 1 369 0

Закинтос отново се тресе

  • закинтос-
  • гърция-
  • тресе-
  • земетресение-
  • остров-
  • трусове

Няма пострадали хора

Закинтос отново се тресе - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Два нови труса - с магнитуд от 4,4 и 4,5 по скалата на Рихтер, са били регистрирани тази сутрин край остров Закинтос, Югозападна Гърция, съобщава "Та неа".

Първият е бил в 04:44 часа сутринта на 70 километра западно-югозападно от Закинтос и е бил от 4,4 степен. Вторият трус с магнитуд 4,5 е регистриран в 08:46 часа на 40 километра от Закинтос в същата посока, предаде БНТ.

На 26 октомври районът на Закинтос беше разлюлян от земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер, което предизвика ограничени материални щети. След силното земетресение сеизмолозите заявиха, че се очакват вторични трусове, но интензивността им ще затихва. Оттогава бяха регистрирани десетки по-слаби трусове, най-силният от които беше с магнитуд от 5,5.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: