Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 06:29 14 010 91

Русия не може да поддържа своя потенциал

  • русия-
  • потенциал-
  • сащ

САЩ очакват по-голяма заплаха от Китай

Русия не може да поддържа своя потенциал - 1
Снимка: Shutterstock

В периода между 2025 и 2035 г. Русия едва ли ще представлява същата заплаха за САЩ, която ще представлява Китай. Това заяви председателят на Обединения комитет на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Данфорд, цитиран от РИА Новости.

Според Данфорд Русия едва ли ще бъде в състояние да запази потенциала, с който разполага в момента.

„Икономическите и демографските показатели там падат. В Китай има повече възможности за нарастващ потенциал. През следващите 20 или 30 години ние ще разглеждаме Китай като основна заплаха“, заяви Данфорд.

По-рано подобно мнение вече изрази държавният секретар на САЩ Майк Помпео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балев

    114 25 Отговор
    Истината е, че САЩ не могат да поддържат потенциала си. Всичко което поискат за въоръжаване, главоломно поскъпва. Цената на новия им смолетоносач набъбна с няколко милиарда, а една година след пускането му се повреди и се наложи да ремонт на двигателите.

    Коментиран от #8

  • 2 Румяна Костова

    96 13 Отговор
    Да очакваме тогава световните медии да се препрограмират и да посочват Китай като агресор номер 1.Китай ще почне да става и все по -актинен в кибер атаките и ще избира президенти и правителства .Но на американците ще бъде все по-трудно да се противопоставят едновременно и на Китай и на Русия,които пък за беда на САЩ проведоха съвместни военни учения и увеличават
    икономическите проекти между страните си.
  • 3 1944

    41 11 Отговор
    коритото пътува към дъното.
  • 4 123

    101 21 Отговор
    На Русия не и трябва потенциал, това да не е САЩ, на всяка манджа подправка! Който иска, нека се пробва да влезе, и без потенциал ще бъде изтребен, истории много...

    Коментиран от #64

  • 5 Историк

    56 79 Отговор
    Америка винаги е ПОМАГАЛА на Русия. Ето фактите:

    ПСВ- САЩ е съюзник на Россия, "рамо до рамо против германците".

    Начало 20-те години - Америка спасяна от глад Поволжието: "През май 1922 г. АРА (Американската Администрация за  помощи) храни 6 млн. 99 хил. 574 човека , американското квакерско общество — 265 хил., Международния Алианс "Да спасим децата " (Save the Children Alliance) — 259 хил. 751 човека."

    През 30 те години Америка извършва  цялата така наречена "сталинска индустриализациа" в СССР, при това на много ниски цени. Днепрогес, Магнитка, ЗИЛ, ГАЗ и практически всички големи комунистически строежи са не само  проекти на американски инженери, но и са оборудвани с машини, възли и агрегати доставени, монтирани и пуснати в производство от американски специалисти.

    За 40 - те години няма да говорим, защото руснаците тотално отричат приноса на ленд-лиза. Ще споменем само, че само доставените камиони и джипове са малко под половин милион, а хранителните продукти биха стигнали да изхранването на 10 000 000 армия за 1700 дни. /за Русия войната продължава 1418 дни/. Целия ленд-лиза на практика е безплатен.


    Така, че е необясним антиамериканизъм на руснаците и техните слуги.

    Коментиран от #12, #15, #19, #21, #32, #62, #74

  • 6 Китаец

    27 68 Отговор
    Поглъщането на Сибир от Китай продължава с бързи темпове. След време ще проведем референдум за присъединяването на територията от Владивосток до Урал към Китайската народна република. Умните руснаци вече учат китайски.

    Коментиран от #9

  • 7 Kcaniba

    66 20 Отговор
    Фалирата кочина клони към дъното с трилиалдните си дългове и стотици милиони бургер дебили , са голем путенциал!! Няма що!!!
    Русия и Китай вече официално са съюзници, а това простете, е половин свят в ъв вкяко едно отношение!!!

    Коментиран от #58

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИМА МНОГО ЛЕСНИ НАЧИНИ ЗА РОЗСЕЛВАНЕ

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Китаец":

    И ПРЕТОПЯВАНЕ.ИНИТЕ СА КРИЛАТИ А СЕКИ КИТАЕЦ АКО НЕ СА ПИШЕ ЧУКЧИ ША СА ВРЪЩО ПЕША В РОДНОТО СИ КИТАЙСКО СЕЛО.
  • 10 Баба Ванга

    21 44 Отговор
    През 2026-та година ке се отвори първото КПП на украинско-китайската граница.
  • 11 Баба Ванга

    24 50 Отговор
    През 2027-ма година новото име на Москва ке е Мосшян от провинция Русхуй.

    Коментиран от #13

  • 12 Пешо

    59 18 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Пази Боже ФАЩ да ти помагат. Нали и на България уж помагаха, докато се оказа, че останахме голи и боси. Има и фондация "Америка срещу България".

    Коментиран от #22

  • 13 пророк

    42 16 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    Използването името на Ванга от двуполови същества с нечисти цели може да донесе еднопосочен билет към оня свят за използващите го...

    Коментиран от #40

  • 14 антиджендар

    5 2 Отговор
    азмразави
  • 15 диплoмиран историк

    21 25 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    А знаете ли историята на руското автомобилостроене, какво начало има.Легендарният Москвич дава началото си от американския завод на Форд с американски инвеститор в СССР.По-късно," по руски", използвайки чертежи и конструкторски решения на конструкторското бюро на Форд, те решават да направят копие на американския автомобил.

    Коментиран от #23

  • 16 1234

    46 12 Отговор
    Сащ постоянно разглеждат някой като заплаха, вечно света е заплаха за тях. Ами махайте се бе, напуснете тази планета, отървете ни от лицемерието и войните си. Бааааси изродите юдейски, вечно някой им е крив, все статистики правят на тоя и оня, а не си виждат собствената гетоизирана държава
  • 17 Родопа планина

    31 22 Отговор
    Всичко се топи като лед само едно ще остане непокьтнато.РУСИЯ!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 18 Щайнер

    8 13 Отговор
    Не се притистискайте , съвсем скоро Европа ще разгъне потенциала си и тогава руските и американските задници ще се чудят как да впечатлят ескимосите на северния полюс и зулусите в Африка
  • 19 Хрис

    39 11 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Четеш фактите и отразяваш нещата като дьявола еванглето.
    Посочените помощи за поволжието США са еднократни ( не оспорвм тяхното хуманитарна същност), но не спасяват Поволжието от глад.
    Индустриализацията на СССР през посочените години се осъществява в период, когато в САЩ и света свирепства невиждана икономическа криза и е взаимоизгодна.
    За помощите. Англичаните и американците никока не дават без да имат полза. Те осъзнават, че не са в състояние и немогат да воюват с германците континенталните фронтове сами. Примери много. Освен това на Източния фронт постояно воюваха около 350 германски дивизии. И сега само за момент си представи, че тези колосални ресурси използвани срещу СССР бяха хвърлени срещу тях. Пример - на Ромел му трябваха само две танкови дивизии за да овладее Египет, но нямаще от къде да ги вземат.
    В заключение ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСа.
  • 20 Румяна Костова

    22 7 Отговор
    Америка много активно помагаше на Русия в усвояването на природните ресурси през 90-те.И конституцията на Русия е създадена под диктовката на САЩ ,пак по онова време на артруистична американска помощ.САЩ издържат НПО-та,действуващи навсякъде в Русия,целта на които е единствено да помагат на руския народ да заживее по-богато.
  • 21 999

    34 10 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Предният път ти запуших устата и сега пак ще ти кажа, че е време да спреш с манипулациите. След като САЩ създават поредната световна криза през 30 години и на практика са фалирали. Американците молят руснаците, чрез тогавашният им президент да купят цели индустриални предприятия срещу златото на руснаците. Сиреч, американците не отиват при руснаците от любов към човечеството да им помогнат, а е обратното! Отиват при руснаците за пари за да си спасят собственият задник след като фалират на практика не само тях, а и целият свят. Не случайно наричат кризата "Великата депресия".
    Прословутият Ленд Лиз, за който всеки път говориш е около 10-15% поне според признати наши историци. Основната, част от Ленд Лиза минава през Англичаните и това е документирано в десетки документи, вкл. и филми.

    Коментиран от #25, #63

  • 22 Историк

    29 27 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    Пешо, някои неща не ги разбираш и е по-добре да не ги коментираш. Достатъчно е да ти припомня, че бившата ГДР от 45 години руска помощ така се беше възмогнала, че близо 30 години след обединението си с ГФР още не може да ги достигне по икономическо развитие и доходи. Простотиите ги приказвай в някой русофилски клуб.
  • 23 Историк

    26 18 Отговор

    До коментар #15 от "диплoмиран историк":

    Да , вярно е. Както е вярно, че част от заводите на Опел са били разглобени и заедно с тоалетните са пренесени в Русия. но и така не можаха поне малко да достигнат немското качество в автомобилостроенето. .

    Коментиран от #85

  • 24 Историк

    21 27 Отговор

    До коментар #17 от "Родопа планина":

    Русията трябва още да се разпадне, процесът на разпадане на империята още не е приключил. Разбра ли каба гайдо?
  • 25 Историк

    19 27 Отговор

    До коментар #21 от "999":

    Имаш познания и интелект да запушиш единствено селския нужник, в който си роден. за друго не си способен. А това за американците и ленд-лиза са руски пропагандни митове и легенди. Не става само с пропаганда. трябват знания и акъл!

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Руснак

    17 18 Отговор
    Българските русофили какво се натискат за Русия нали се сещате че ще ви приемем с отворени обятия все пак ни трябва пушечно месо
  • 28 Историк

    19 20 Отговор

    До коментар #26 от "Истерик":

    Имаш ли смислени аргументи ушанке миризлива или само можеш да плюеш?

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Kcaniba

    18 9 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    Смислен аргумент срещу такова безмислено същество???
    Партенко, все едно да се хабят титаниеви сплави за изготвяне на кенеф....

    Коментиран от #37

  • 30 999

    28 10 Отговор

    До коментар #25 от "Историк":

    Не се изсилвай толкова! - Твърде насериозно приемаш себе си ми се струва.- Прочитането на 5 свободни съчинения не те прави специалист по история уважаеми. Не знам как се чувстваш след всеки провал на изказванията ти, но видимо, е че ти се отразяват зле! Фактите обаче говорят красноречиво! Преди време обяснаваше как руснаците воювали с американски танкове и самолети благодарение на ленд лиза. След като разбра великата простотия, която си изрекъл сега мина на тезата, че американците едва ли не им подарили индустриалните предприятия без пари. Върви да четеш книжки и като се начетеш и осмислиш прочетеното може да се върнеш и да говорим пак. До тогава е добре много да не се обаждаш за да не бъдеш осмиван както се случва често. Недостатъкът на ненаученият, е че колкото повече говори толкова повече излиза наяве липсата на познания.

    Коментиран от #35

  • 31 Истерик

    23 6 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    Разбира се че имам, памперс препълнен!!Лендлизът не е бил помощ, а бизнес!!
    Едните банки - Ротшилдс и т.н. са спонсирали Хитлер, другите Сталин, и са печелили от двата лагера. Вкарали са света в Световна война, където избитите цивилни превишават в пъти загиналите войници!!!

    Коментиран от #36

  • 32 Либърти

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Не е безплатен.Платен е със злато.Индустриализацията е с американска помощ.Всъщност САЩ са спечелили от СССР а не обратното.

    Коментиран от #34

  • 33 Шаран БГ

    11 3 Отговор
    Г-н Данфорд може и да има право - той за това е на този пост, за да говори такива неща. Същото е с цялата пропагандна машина на САЩ и подгласниците им в НАТО , вкл. и България. Само че те докато се "надхващат" и едни други се плюят , аз съм доволен, че България МОЖЕ ДА ПОДДЪРЖА СВОЯ ПОТЕНЦИАЛ !! Де в Косово, де в Афганистан и прочие..... Така де БА ба мамата на Родината , хукна да оправя света. Зръж здраво Каракачан ефенди !!!
  • 34 Историк

    9 15 Отговор

    До коментар #32 от "Либърти":

    Ако беше положил малко усилия да прочетеш нещо по-различно от руската пропаганда щеше да знаеш, че не е плащано със злато и изобщо не е изплатен. За индустриализация е плащано, но да твърдиш, че само САЩ са спечелили е много глупаво. Ако не беше Америка, кой щеше да индустриализира Русия? Германия ли?
  • 35 Историк

    12 21 Отговор

    До коментар #30 от "999":

    Погледни на снимките , с какви танкове руснаците идват в София. Поинтересувай се на какъв самолет Покришкин става Герой на СССР, пък тогава пиши глупости. Има и книга , написан на руски "Танкист на иномарке" Дмитрий Лоза. За близо 500 000 автомобила и джипа няма какво да ти разправям , за локомотиви и релси , също. На коне ли щяха да стигнат до Берлин? А иначе руската пропаганда е много привлекателна за същества надянали ушанки. Тя така представя събитията, че все едно русия сама щеше да победи Германия и без съюзниците. Но за да

    Коментиран от #50

  • 36 Историк

    9 12 Отговор

    До коментар #31 от "Истерик":

    Разбирам, че интелектуалната импотентност те е довела до истерия. За елементарните същества руската пропагандна версия за войната е много удобна за възприемане :"Лендлиза е бизнес, едните американски банки помагат на Хитлер, другите на Сталин е Америка печели". Много удобно за смилане от закърнели мозъци. продължавай по същия начин.
  • 37 Историк

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "Kcaniba":

    Това другия ник на Истерика ли е?

    Коментиран от #39

  • 38 Па да питам

    10 5 Отговор
    2030-2035 год. ще има ли САЩ и кока колата ще се продава ли за повече от 3 рубли.

    Коментиран от #42

  • 39 Kcaniba

    10 5 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Истерикът тук сте само вие, о неграмотни юроде 😉

    Коментиран от #41

  • 40 Ванго

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "пророк":

    А какви са били целите на бабата и обкръжението ѝ , знаеш ли ?пари,пари и още пари , това чисти цели ли са ?лицемерието край няма . А още по-безобразни са заплахите , които си позволявате
  • 41 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    И ти и Истерика сте психясали и пишете безумия.
  • 42 Историк

    8 8 Отговор

    До коментар #38 от "Па да питам":

    През 2030 година в остатъчна Русия от рублата ще бъде деноминирана и ще бъдат премахнати няколко нули. А отделилите се републики ще имат собствени валути.

    Коментиран от #44

  • 43 братска дружба

    6 3 Отговор
    той руснака с китаеца е близък няма проблем, единия има хора другия ресурси
  • 44 Грую

    11 5 Отговор

    До коментар #42 от "Историк":

    Не си мисли, че девалвацията е нещо непременно лошо. Навремето гърците всяка година девалвираха драхмата и започваха всяка година на нова сметка и си живееха прекрасно. След това изментиха финансистите на Евросъюза с показателите при влизането и се забатачиха, защото не можеха да девалвират еврото, макар, че се опитаха. Сега си направи сметка какво ни носи еврото - отрицателни лихви в банките по депозити, измамници и финансово - брокерски къщи към същите тези банки, които те атакуват да инвестираш с по-голям или по-малък риск за да могат да ти затворят парите и да можеш да ги ползваш въобще, строителни и имотни балони. Въобще голям кеф няма що!

    Коментиран от #45

  • 45 Историк

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "Грую":

    Деноминация Гриша, не девалвация. Когато махнаха нулите от лева през 1998 година ако помниш, това е деноминация. девалвация е обезценяване на валутата спрямо друга валута или спрямо стоки , услуги и др.
  • 46 Емо

    14 5 Отговор
    Нещо бъркаш основно с изводите си, не днам по какви причини, може би твърде много си се вторачил в миналото. То вече не е актуално. След края на Студената война Русия непрекъснато разширява територията си, няма видима причина този процес да се преустанови. Целта на евтината рубла е съвсем прозрачна за всеки що годе икономически грамотен човек - изгодно е търговията с Русия да се извършва чрез заплащане в рубли, а не чрез долари. Някои държави вече го правят, Индия и Китай също между впрочем. САЩ и в момента потъват с 1.2 трлн. и плащат 400 млрд. лихви годишно, намаляването на значението на долара като световна валута само ще ускори този процес. Не можеш да съдиш за икономиката на една страна по съотношението на нац. валута спрямо другите, или по размера на мин. заплата, наивно е. По-важна е реалната покупателна способност, инвестициите, пазарите. Съществуват макроикономически показатели, където Русия стои доста по-добре от САЩ и ЕС - съотношение външен дълг/брутен продукт, златно-валутни резерви, агресивен ръст на селскостопанското производство /зърно и месо/, търговски профицит. В геополитическо отношение също устойчиво и без излишен шум превзема Близкия изток с минимални ресурси и никой не смее да й се противопостави. Русия е страна с бъдеще - изключително далече е от разпадане и финансов колапс.

    Коментиран от #48

  • 47 дипломиран историк

    7 1 Отговор
    Абе Чърчил е гадно човече, обаче сега разбирам защо критикува Рузвелт. "Държите се със Сталин много леко и компромисно."Това е грешка, която скоро трудно ще поправите".Правите прекалено много отстъпки, които аз не бих направил, защото те ще бъдат стратегически."Напрактика Америка признава, приносът на СССР, според американското командване само за разгрома на Япония след ликвидирането на германската съпротива ще загинат около 300 000 американски войници.Поради тази позиция по-късно Америка ще заеме по-компромисна политика.По отношение на Великобритания, тя си отдъхва с облекчение, когато Хитлер насочва агресията си към СССР и негласната договорка е, колкото двете тоталитарни страни се обезсилват взаимно, толкова по-лесно ще налагат своите сфери на влияние след войната.Така че, има едни единствен момент, когато Чърчил директно изразява опасенията си пред Рузвелт, че може и СССР да рухне, ако не им се окаже подкрепа.Опасенията на Чърчил са, че тогава Хитлер би имал необходимите ресурси за водене на пълномащабна война извън настоящите рамки и да нападне един след друг Великобритания и в крайна сметка САЩ.Фактите са, че въоражението при отбраната на Москва е с тежест около 25-28%, а цялото въоражение представлява 12%, е с произход Великобритания и САЩ

    Коментиран от #49

  • 48 Историк

    4 10 Отговор

    До коментар #46 от "Емо":

    Ами ако си икономически грамотен човек ще си зададеш въпроса КАКВО ИЗНАСЯ РУСИЯ за да е облагодетелствана от слабата рубла? Разплащането в рубли няма бъдеще и е изгодно единствено за Русия а другите страни не са балами. И за макроикономическите показатели си далеч от истината, особено за златно валутните резерви на Русия, но не е тук мястото , на което да ти излагам аргументите си..
  • 49 Историк

    6 6 Отговор

    До коментар #47 от "дипломиран историк":

    Ленд-лиза не е единствено въоръжение. Без авиобензина и високооктановите добавки руските самолети просто нямаше да летят. И цитатите на Чърчил ми се струват изкривени особено това за Япония. Цитатите на Чърчил са най-фалшифицираните от тези на историческите личности.
  • 50 999

    13 6 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    Опитът да вкараш в пропаганда тезата за американските самаряни и лошите руснаци, както виждаш не върви! - Ти си вечният минус в резултата, като добруджанският "онзи с коня". Вероятно ще ти трябва още време докато осъзнаеш колко си заблуден. По- интересно е колко на сериозно се приемаш по отношение на историята. - Толкова е нелепо, че чак смешно. Предлагам ти да се пишеш следващият път с ник "Ленд Лийз". И без това пак ще подкараш старата тема, но този път вероятно с някое леко изменение, понеже за пореден път ще бъдеш "ударен в дъното" от някой от читателите. Повярвай ми личи ти, че не си чак толкова умен и е крайно време да подходиш по-снизходително към собствената си особа. Имай милост към собствената си душа! - Не я тормози толкова със собственото си самоусещане. Много приличаш на онзи тъпанар от Банкя, който често виждаме по ТВ-то и си дава самооценки. Повявай ми не си чел достатъчно!

    Коментиран от #52

  • 51 сссс

    1 0 Отговор
    тоест не е важно дали някой е враг а които е силен той е враг ?
  • 52 Историк

    5 10 Отговор

    До коментар #50 от "999":

    Много думи си написал, но нищо не си казал. Разбрахме единствено, че си ватник и държиш на това, което руската пропаганда ти и втълпила. Това не те прави по - различен от всеки обикновен русолизец .

    Коментиран от #59

  • 53 Емо

    4 3 Отговор
    Милият той! Не знаел какво изнася Русия! Пък може и да не знаеш, тя по времето на Кримската война наистина не изнася. Казаха ти вече, че живееш в някакъв свой свят. Нещо за С400 чувал ли си?
    Та по каква причина смяташ, че Русия ще се разпадне - по вътрешни или по външни причини???

    Коментиран от #60

  • 54 kokoto

    1 1 Отговор
    каравария
  • 55 Иван

    9 4 Отговор
    САЩ помагат на Русия и Германия с цел те взаимно да се избият.Това е истината ,за съжаление. Това го каза един много известен политически наблюдател ,руснак. Каза го със съжаление.Сталин и руснаците са разбрали за това. И германците са разбрали. Германците са взели златото и ценностите на почти целият свят. И германската икономика след войната много бързо стана водеща благодарение на скритото злато и други ценни неща.Ето във момента страна ,като Намибия е германска колония ей така негласно.А знаете ли че там много природни ресурси от света и България се пращат там за извличане на безценни метали и други неща ,защото там са германците.Това не се учи по икономика и история. Ако русите не са влезнали в България ,по идея на онзи Българи размер Чърчил е трябвало вторият фронта да бъде през турция и втори път България да попадне под турско робство.Това не се казва. Германците били ; много културни значи; и когато са окупирали своя съюзник България са печатали фалшиви левове и са плащали за всичко.Голяма измама ,нали ,ама не казват за това.Претърсили са цяла България със откраднатите карти за съкровища от Фердинанд и са взели незнаен тонаж злато.Това не се казва.Колко тайни мини за добив на безценни метали са имали ,знаете ли ? Не знаете ,това няма да го кажат.Е аз знам ,мнооого.Кралу са от всички ,като малки пойни птички. И сега се правят на умни и кадърни. Онези от сша ще духат супата ,когато няма кой да им взима доларовите хартийки. Глад и спад на живота т
  • 56 ТОЧКАТА

    4 3 Отговор
    Тезата поначало е СБЪРКАНА...Защото РУСИЯ НиКОГА НЕ Е искала да ви бъде враг......Дори с ДОБРОВОЛНОТО!!!!признаване загубата на третата/студената /война и ПРИБИРАНЕ В НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ГРАНИЦИ ви лиши въобще от ВРАГ....НО ВИЕ просто не можете без ВРАГ....та ако ще това да е Джон Дилинджър----СТРАНАТА!!!!СРЕЩУ БАНДИТА!!!!!
  • 57 Гост 78

    0 6 Отговор
    Оправиххме България сега мослим за другите.... Българя ще стане силна само тогава когато се съюзи със Нова турция след 2023 година
  • 58 Пияна рашка

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    И от кога са съюзници, сигурно от 1967г волтовата дъга. Китай не е забравил, в Китай живеят 107000000души в РФ 142000000д,какъв половин свят. Повечко чети и не се излагай.
  • 59 999

    5 5 Отговор

    До коментар #52 от "Историк":

    Не знам кои сте тези Вие, които сте разбрали, но като гледам резултатите от оценките върху мнението ти и второ честотата на писане излиза, че освен че си заблуден а ми си и безработен. Намери си работа момко, вместо да бръщолевиш врели не кипели тук, а вероятно и на друго място. Задай си въпроса защо си безработен, ако се считаш за умен. Вероятно след отговора ще прескочиш до бюрото по труда и разбира се сайтовете за работа. Вероятно си и сам- без жена... - Кофти картина младежо!

    Коментиран от #61

  • 60 Историк

    8 6 Отговор

    До коментар #53 от "Емо":

    Говориш като тъп партиен секретар на пенсионерско събрание. Колко С400 е изнесла Русия отворко? Дори тези за Турция са с руски заем, който турците ще изплащат дълги години при облекчен режим. Посочи ти какви СТОКИ изнася руската кочина щом си толкова експерт. Ама си експерт единствено в пропагандата, но дори и това го правиш нескопосано. А колкото до разпада, Русия е все още империя, а разпадането на империята все още не е завършило. като се разпадне още ще се успокоят и може да се нормализират.

    Коментиран от #90

  • 61 Историк

    6 6 Отговор

    До коментар #59 от "999":

    Оценките изобщо не ги гледай русофилче, защото има една специална категория руски тролове, които се занимават единствено с поставяне на плюсове и минуси из сайтовете. Сйщите тези тролове ги изолзваха комунистите по времето на Орешарски. Влез в архивите и виж каква беше подкрепата на "проправителтвените сили" и на опозицията. Ако те бяха меродавни Орешарски щеше да управява и до днес. И не се прави на много загрижен, гледай си твоето здраве, пий си хапчетата и дано по-дълго да си взимаш пенсията.

    Коментиран от #86

  • 62 Бъз

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    А цената която плащат Русия за ленд лиза и храните? Погледнете движението на златните резерви в тези периоди и не пишете глупости.
    То вярно че смучене на пръст е приятно за децата ама до време.

    Коментиран от #70

  • 63 Метгонтан

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "999":

    Да бе , то през 30-те Русия е известна с парите които има , направо се чуди къде да ги инвестира , и накрая решава да спаси горките американци от глад хахахаха , ти колега освен че не знаеш нищо и четеш от грешната книга , ами и си непоправим русолюб. В това няма нищо лошо разбира се.
  • 64 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    И на кого му е притрябвало да влиза в тая кална дупка , бе отворко ?? Въпросът е орките да си стоят в нея и да не излизат !!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Стига опорки

    5 6 Отговор
    До всички тъпоплитки мурзилки. Защо слагате минуси на Историк за "Америка винаги е ПОМАГАЛА на Русия. ..." Напишете, кое от написаното не е вярно ? Аз мога да добавя още : До 1956 съветските радиолампи са били с американските си означения и след това ги сменят с кирилица. По собствените им анализи през 1948г. 50% от металорежещите машини в СССР са били американско производство. Защо не потърсите в руските сайтове как е бил създаден легендарният танк Т-34 ?

    Коментиран от #69, #73

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Бъз":

    Руски митове и легенди са, че се е плащало в злато за ленд-лиза. Не се е плащало нищо.
  • 71 pazenek

    4 1 Отговор
    Слава Сервюкова или подобно име, защото ми откраднаха книгата, казва, че Сибир ще стане Китайски ,именно поради онова изпушване,изпепеляване и т н. Китай е бъдещата сила,но не забравяйте Русия. САЩняма да остане в тази си цялост, а може би изобщо!!!

    Коментиран от #72

  • 72 Хер Отто Флик

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "pazenek":

    Врачки и баячки!
  • 73 тоа па

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Стига опорки":

    А защо не потърсиш как всичко амриканско е създадено в нациска германия даже шефа на наса е немец.

    Коментиран от #82

  • 74 ЦРУ

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    САЩ винаги е помагала на Раша ! За последно при разпада на СССР - 91-93 год . със НЕГЛАСНА помощ с храни и $ ги спаси от ГРАЖДАНСКА ВОЙНА и КАНИБАЛИЗАМ !

    Коментиран от #76

  • 75 Кокошката

    1 0 Отговор
    Трябваше да кръстят тази статия така-
    Парадът На Глупостите
  • 76 Симеон

    3 3 Отговор

    До коментар #74 от "ЦРУ":

    Добре бе да се ядат в САЩ както искат. А с новите си ракети с ядрен двигател и тази с мощния пламен такъв , Русия ще представлява такава заплаха са САЩ , пред която Китай ще изглежда разходка в Центръл парк. Сега Русия подготвя и самолет с ядрен двигател с неограничен обхват и т.н. пламен щит. Нещата вървят към военен съюз между Китай, Русия и Индия, а това ще е погребалната епитафия на САЩ.

    Коментиран от #84, #88

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Нормален Язовец

    1 0 Отговор
    И каква ще е тази заплаха от Китай? Същата като днес от Русия т.е. не скланяне на главата и искане да играят заедно кано равни в световния бизнес. Да , това за САЩе голяма заплаха. Зачитането и на другите народи и интереси си е заплаха за тях. Гадове.
  • 80 Петър

    4 1 Отговор
    А като си толкова добре запознат „какво изнасяла” Русия,що не кажеш нещо за покупките на Китай,Индия на С-400 ..? И те ли са с заем от Русия,а..? Или може би ще се изплащат в долари...? О,не извинявай в рубли беше,нали ама ти това го знаеш вече ама си го премълчаваш,нали..? А танковете Т-90,за Индия за 3 милиарда близо,а 2-те ескадрили С35 за 4,5 милиарда...? И това са сделки договорени през 2018г. Оръжейния износ и петролопродуктите са 2-те големи пера в Руската икономика,и новото е че страните се договарят за изплащането да става в парична единица различна от долара..!
  • 81 Enj

    1 0 Отговор
    Не познавате възможностите на американския народ! И не дърпайте опашката на лъва! Да знаете нещо за американските радиолампи?_Или металорежещи машини в СССР?
  • 82 Щайнер

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "тоа па":

    Основния деец на американската космическа програма е Вернер фон Браун , който е най-нагло отвлечен от Германия и принуден да работи за американците
  • 83 Щайнер

    1 0 Отговор
    Въобще американските и руските кражби от Германия нямат равни на себе си за периода на цялата човешка история
  • 84 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Симеон":

    Нещо да си чувал за Стария Континент.За Германиия преди Меркел.Преди 45 а
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Зад историика

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Историк":

    Гербер некадърен:)
    Ясен си
  • 87 VERAX

    1 0 Отговор
    Дано да има мир!
  • 88 Ото Скорцени

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Симеон":

    Прословутата ракета, падна след 35 км полет! Резултат, по- лош и първите тестове на ФАУ 2!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Емо

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Историк":

    Мога да говоря като какъвто си искам, а опитът да ме обиждаш говори само за липса на аргументи. Русия изнася оръжие от много години и по обем конкурира САЩ при десетократно по-нисък бюджет, а по качество ги превъзхожда. А който изнася оръжие има предимство спрямо този който изнася чушки, домати и ширпотреба пък било даже филми и айфони. А колосът на глинени крака изнася предимно стоки, които представляват изкуствени потребности - може и без тях, особено при война. Затова глиненият колос потъва в заеми и се свива като геополитическо влияние ,а мястото му се заема от Руската империя, както и други държави. Поне засега е така, не виждам тенденция нещо да се промени в близките години. Въпреки космическият си бюджет за въоръжаване САЩ изостават и то доста в технологично отношение. На ниво 1960 г. си останаха. Допотопна военна техника като цяло и съмнителни нови разработки, които все нещо не могат да приключат.
    https://m.dir.bg/
    Тъжното е, че ние отново сме от грешната страна, но никой не ни е крив след като 80% от народонаселението ни е с твоите умствени възможности.

    Коментиран от #91

  • 91 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Емо":

    Според експертите на Пентагона публикувани в Интернет пика на могъществото на Руската армия ще е в 2027 година , до 2020 г. Руската армия ще е превъоръжена с най модерните оръжия на планетата : лазерно, стопове, хиперзвуково и електромагнитно. Възможна е появата на танкове и самолети въоръжено с него и при това някои ще се управляват дистанционно , а други ще са дронове с изкуствен интелект. За подводните скоростни дронове и подводници няма да ти разказвам. Изобщо който го кърми газа да се пробва.