7 Ноември, 2018 14:58 1 813 2

Мит Ромни влезе в историята на САЩ

  • сащ-
  • избори-
  • мит ромни

Бившият кандидат за президент спечели сенатско място

Мит Ромни влезе в историята на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Мит Ромни спечели изборите за сенатор в щата Юта. Така той се превърна в първия кандидат, който спечели сенаторско място, след като вече се е явявал на президентски избори, съобщи Би Би Си.

Ромни беше кандидатурата за президент на Републиканската партия преди 6 години. Тогава той загуби изборите след преизбирането на Барак Обама.

Ромни е и бивш губернатор на Масачузетс. Така той става и първият политик в историята на САЩ, заемал висши постове от името на различни щати.

Ромни зае поста на Орин Хетч. Той се счита за най-дълго служилия сенатор в историята на САЩ.

Ромни беше един от противниците на Доналд Тръмп по време на изборите през 2016 г. Има очаквания той да оглави опозицията в Републиканската партия в Сената.

След избирането на Тръмп, имаше очаквания бившият губернатор да бъде назначен за държавен секретар. В крайна сметка не се стигна до договаряне.

Според експерти Ромни е бил много близо до победа над Обама на изборите, в които те бяха основни кандидати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 10 Отговор
    Има голяма вероятност той да е следващия президент. Бай дончо е все по-близо до импийчмънта.

    Коментиран от #2

  • 2 ББЮ

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Цъц..Бай Дончо взе Сената-демократите взеха долната камара-дори и да има решение на долните за йпичмън-Сената го блокира. Дончо си върза гащите.