7 Ноември, 2018 16:20 3 169 3

Макрон забавил срещата Путин - Тръмп

  • еманюел макрон-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Френският президент не искал тя да засенчва мероприятията на 11-ти ноември

Макрон забавил срещата Путин - Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Френският президент Еманюел Макрон е поискал отмяна на срещата между американския президент Доналд Тръмп и руския държавен глава Владимир Путин, съобщи France 24.

Двамата лидери имаха планирана среща на 11-ти ноември в Париж. Тогава световните лидери ще се срещнат, за да отпразнуват годишнината от края на Първата световна война.

Макрон се е притеснил, че евентуална среща на върха може да засенчи планираните мероприятия по случая. Последните информации са, че Путин и Тръмп ще имат бърза среща на крак.

Те ще имат по-широки разговори по време на срещата на Г-20 на 30-ти ноември в Аржентина.

Очаква се разговорите в Париж да са договорка за бъдещи по-сериозни преговори. Според говорителят на Кремъл Дмитрий Песков основната цел на Путин е да сравни позициите по основни международни теми.

Вероятно най-обсъждана ще темата за планираното излизане на САЩ от договора за ракети със среден обсег. Ще бъде обсъдена и ситуацията с Иран.

Самият Тръмп вече призна, че трудно ще има широка среща в Париж. Той обаче заяви, че такава ще има в Аржентина.

Вече тече подготовка за форума. Вероятно ще се срещната и руска и американска делегации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 12345

    3 0 Отговор
    Нали знаете, че бабоеба е човек на Ротшилдите. Политическата му какриера е стремглава и започва след като започва работа в Rothschild & Cie през 2008. Явно им служи и в момента.
  • 3 факт

    1 0 Отговор
    френски джендър
Новини по държави: