Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 13:57 5 087 18

Франция върна реликви на семейство Романови на Русия

  • романови-
  • франция-
  • русия-
  • реликви

Те са били нелегално присвоени от религиозна група в Ница

Франция върна реликви на семейство Романови на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Франция върна на Русия реликви на руското царско семейство Романови, нелегално присвоени от религиозна група в Ница. Сред тях е и опръсканата с кръв риза на риза на цар Александър II, която той е носил в последните часове преди убийството му на 13 март 1881 г.

Церемонията по връщането се състоя в Париж. Те бяха приети от руския посланик във Франция Алексей Мешков.

„Дълго се опитвахме да си върнем тези ценности. Сега те са отново у дома с помощта на френските власти”, каза Мешков. Епископ Нестор от епархията на Корсун на Руската православна църква каза, че това събитие е донесло много радост на енориашите. "Време е да съберем камъните заедно. Тези реликви са част от нашата история и е важно да ги запазим ", заяви той, цитирайки Еклесиаст 3:5.

Опръсканата с кръв риза на цар Александър II е отнесена във Франция след неговата смърт от съпругата му принцеса Екатерина Долгорукова. Тя се установява в Ница и внимателно пази личните вещи на царя. След нейната смърт императорските реликви са предадени на ортодоксалната катедрала „Свети Николай” в Ница. Русия води в продължение на десетилетия съдебна битка с църквата в Ница, за да си възвърне реликвите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фотограф

    14 0 Отговор
    Ало,снимката????

    Коментиран от #2

  • 2 веселяк

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фотограф":

    Карай бе, можеха да сложат рекламния плакат от филма "Планетата на маймуните"
  • 3 Емил

    8 24 Отговор
    Да върнеш на убийците реликава от престъплението им?! Евреите, организирали преврата, наречен революция, ръководят Русия и сега!

    Коментиран от #4, #17

  • 4 Д'мин

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Не бъркай Александър с Николай, дядо и внук са!

    Коментиран от #8

  • 5 Обикновен Бг

    29 2 Отговор
    А ангичаните кога ще върнат руското имперско злато и военният златен резерв на Русия ?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Ама сигУрно

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "Обикновен Бг":

    Пич, ша им го върнат бе. Както върнаха ВЧЕРА златният резерв на Венецуела. Абе те не им го върнаха, а си го прибраха/ОТКРАДНАХА ВЧЕРА ВСИЧКИТЕ 14 ТОНА ЗЛАТО НА ВЕНЕЦУЕЛА. Когато венецуелското правителство си поискаха златото което Английската национална банка пази, им отказаха да им го върнат. МЕЖДУ ВПРОЧЕМ ТЕ "ПАЗЯТ" 20 ТОНА БЪЛГАРСКО ЗЛАТО. А ПОЗНАЙТЕ?
  • 7 Лао Дзъ

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Обикновен Бг":

    Защо англичаните, нали е предадено на Германия от Ленин

    Коментиран от #9

  • 8 Емил

    1 11 Отговор

    До коментар #4 от "Д'мин":

    Защо мислиш, че декабристите са различни?!

    Коментиран от #10

  • 9 Обикновен Бг

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лао Дзъ":

    Още много преди революцията, импература вижда, че настават смутни времена и го предава на своята братовчедка да го пази. А тя е английската кралица. И т. н., и т. н..
  • 10 Д'мин

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Защото тяхното движение възниква много преди "Манифест на комунистическата партия" и "Капитала", т.е. няма как да са комунисти. Произлизат от преддекемврийските революционни движения, съставени са главно от руски офицери, ветерани от войната с Наполеон. Ти пишеш в своя пост, за евреи, революция и, че убийците му и сега ръководят Русия. Явно визираш Октомврийската революция и болшевиките, и убийството на Николай втори. А това са две различни епохи, различни императори, различни революционни движения! Още да ти обяснявам ли?

    Коментиран от #14

  • 11 Обикновен Бг

    10 0 Отговор
    И тук говорим за огромни суми, но нас конкретно това не не касае, изключвам 20 тона Българско злато в Английската национална банка, но то вече сигурно е приватизирани от Англичаните. Нас ни касае кражбата на нашите скъпоценни метали в нашата земя, а тя е УЖААААААСНО БОГАТА НА ТЯХ. ВИЖТЕ ТОЗИ АДРЕС И СТАТИИТЕ ТАМ, И СЕ ПОДГОТВЕТЕ ЗА КОЛОСАЛНИ СУМИ - https://bultimes.com/Истината-за-златото-на-България-и-конт/
  • 12 Обикновен Бг

    5 1 Отговор
    Имате ли си представа ако, не няма да ползвам тази дума - ако. Когато НЕПРОДАЖЕНО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО национализира тези НАШИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА, КАКВА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕНА. ТОГАВА ЩВЕЙЦАРИЯ ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КАТО БЕДНА. ЖАЛКО, ЧЕ ТОВА Е ХИМЕРА, АМЕРИКАНЦИТЕ ВСИЧКО ЩЕ НАПРАВЯТ ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ИЗВЛИЧАТ ТЕЗИ КОЛОСАЛНИ СУМИ ОТ БЪЛГАРИЯ. АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ААААААБСОЛЮТНО ВСИЧКО. ЕХХХХХ ЗАЩО ЕДИН ИЗТОРМОЗЕН БЪЛГАРИН САМО МЕЧТАЕ ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА СТРАНАТА СИ. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ САМО ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ, ПЛУЖЕЦИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ. :-( НАРОДЕ !!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бобо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Д'мин":

    Продължавай да обясняваш. Това е Емил. И почни от начало.

    Коментиран от #15

  • 15 Kaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "бобо":

    значи... много неграмотници тук.
    предполагам и не само тук.
    Протоколите на сионските мъдреци ще излезнат верни - първо ще ви омалограматим, защото невежите се манипулират по лесно!!!
  • 16 jullliann72

    5 0 Отговор
    ОБИКНОВЕН БГ,ТИ СИ СЪВЪРШЕНО ПРАВ.КАЗВАЛИ СА МИ ГО РУСНАЦИ:БОГАТА СТРАНА СТЕ ИМАТЕ ЗЛАТО И НЕ САМО.АМА СМЕ ГО ПОДАРИЛИ НА ЧУЖДЕНЦИ.

    Коментиран от #18

  • 17 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Публикувано във факти.бг: убийството му на 13 март 1881 г
  • 18 Обикновен Бг

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "jullliann72":

    Лошото тука е, че ако се появат политици които милеят за България и поискат да спрат ВЕЧНИТЕ КОНЦЕСИИ на американците, американците НЯМА ДА ДОПУСНАТ ТОВА, С ВСИЧКИ МЕТОДИ, а ако наще покажат топки, ще им "помогнат" я с инжекция инжекция инфарк или инсулт, ТЕ СА МАЙСТОРИ В "САМОУБИВАНЕТО" ПРАКТИКУВАТ ГО В ЦЕЛИЯТ СВЯТ, САМО С РУСНАЦИТЕ МНОГО НЕ СМЕЯТ.