19 Ноември, 2018 13:35 1 304 3

Нетаняху успя да прескочи предсрочните драми

  • авигдор либерман-
  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • хамас-
  • газа

Израелският министър на образованието се отказа и няма да подава оставка

Нетаняху успя да прескочи предсрочните драми - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският министър на образованието и лидер на партията "Еврейски дом" Нафтали Бенет заяви, че не подава оставка от правителството на премиера Бенямин Нетаняху, предаде АР.

Бенет каза, че партията му, която е коалиционен партньор на Нетаняху, дава на премиера втори шанс въпреки кризата, създала се наскоро около прекратяването на огъня между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас".

Очакваше се, че Бенет ще обяви излизането на "Еврейски дом" от управляващата коалиция, което щеше да лиши правителството на Нетаняху от мнозинство в парламента и да доведе до предсрочен вот.

Бенет беше заявил, че ще напусне правителството, ако не получи овакантения пост на министър на отбраната, който вчера бе зает от Нетаняху.

Израелското правителство, смятано за най-дясното в историята на страната, изпадна в криза, след като ултранационалистът Авигдор Либерман подаде оставка като министър на отбраната миналата сряда след договореното прекратяване на огъня в ивицата Газа.

Нетаняху успя да прескочи предсрочните драми

Бенет силно разкритикува действията на Нетаняху, но сега отбеляза, че е чул обещанието на премиера да промени курса, дадено в телевизионно обръщение към нацията и това е променило нещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    3 1 Отговор
    Нащите ще ходят ли да сменят опит как е постигнал това!
  • 2 ****

    2 0 Отговор
    Този прескочи изборите,но неможа да прескочи С-300 в Сирия.
  • 3 многострадалния

    0 0 Отговор
    Не е добър ръководител този ! Воюва с палестинците ! И утре съседите пак може да нападнат Израел ! Така е като не можаха да разпознаят истинския Месия Иишуа ( Иисус) !!!