Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 11:34 1 644 7

Обиждаш журналисти - влизаш в затвора

  • словения-
  • янез янша-
  • присъда-
  • обида

Бившият словенски премиер Янез Янша получи 3-месечна присъда

Обиждаш журналисти - влизаш в затвора - 1
Снимка: БТА/АР

Съд в Словения даде тримесечна присъда на бившия премиер и лидер на основната дясна партия в страната Янез Янша за обида на две журналистки, предаде АР.

Съдът в централния град Целе реши, че лидерът на Словенската демократическа партия също така трябва да плати разходите по делото, което беше заведено във връзка с инцидент от 2016 г.

Адвокатът на Янша заяви, че той ще обжалва решението. Присъдата е свързана с туит на Янша, в който той нарича журналистките "проститутки", посочва словенската агенция СТА.

Янша твърди, че е използвал понятието, за да опише работата им, тъй като според него те публикували лъжи за неговата партия.

Партията на Янша, който е съюзник на унгарския премиер Виктор Орбан, спечели най-много гласове на изборите в Словения през юни, но той не успя да събере парламентарно мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    7 0 Отговор
    И двете професии са древни, къде е обидата ?
  • 2 толерантен

    7 1 Отговор
    При демонокрацията е така - ако кажеш истината, влизаш в затвора.

    Коментиран от #3

  • 3 Преброяване на бесните язовци

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "толерантен":

    А при комунизЪма не беше ли пак така????!

    Коментиран от #5

  • 4 Кики

    5 0 Отговор
    Някой,защо се чудят,че при социализма може да те вкарат в затвора за обиден виц към правителството...сега не е по-различно.
  • 5 Bubbles

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Преброяване на бесните язовци":

    Не баш.
    При комунизма всичко беше ясно - Това може, онова не може, нарушиш ли го следва това и това.
    А сега всички викат свобода на това, свобода на онова, всички са свободни щото демокрацията е свобода и т.н.
    Обаче като си отвориш устата и веднага се намира някой който да ее почувства "обиден" или с "накърнено достойнство" и хоп съд.
    Законите на демокрацията не са лоши, но начина по който се прилагат и използват за нечия угода са меко казано извратени.
  • 6 бсфн

    1 0 Отговор
    това в България няма да се получи
  • 7 Сенер Левент

    0 0 Отговор
    Европейците да се учат от нас. Ако говорете истината, обиждате Ердоган. Неговите хора незабавно идват да ви ударят и унижават. Α след това да ви арестуват и да ви сложат в затвора.
Новини по държави: