Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 19:49 5 831 10

Убийството на руския посланик е планирано внимателно и прецизно

  • андрей карлов-
  • анкара-
  • посланик-
  • фетхуллах гюлен-
  • фето-
  • мевлют мерт алтънташ

Андрей Карлов беше застрелян на 19 декември 2016 г. на фотоизложба в Анкара

Убийството на руския посланик е планирано внимателно и прецизно - 1
Снимки: БТА/АР

Организаторите на убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов са планирали покушението да бъде извършено още през юни 2016 г., т.е. половин година преди извършването на престъплението, съобщиха турски медии.

Посланик Карлов беше застрелян на 19 декември 2016 г. по време на откриването на фотоизложба в Анкара от 22-годишния полицейски служител Мевлют Мерт Алтънташ.

Турската прокуратура внесе в съда обвинителния акт по делото за убийството. Общо 28 са лицата, заподозрени в организирането на покушението. Сред заподозрените е живеещият в САЩ лидер на Фетхуллахистката терористична организация Фетхуллах Гюлен.

В обвинителния акт е посочено, че поддръжниците на Гюлен са разбрали, че посланик Карлов е бил поканен на ифтар в централата на управляващата партия на 27 юни 2016 г. Ифтарът в централата на Партията на справедливостта и развитието е бил организиран за ръководителите на чуждестранните дипломатически мисии в Турция, информира Анадолската агенция.

Убийството на руския посланик е планирано внимателно и прецизно

В обвинителния акт се казва, че съгласно плана на организаторите бъдещият убиец Мевлют Мерт Алтънташ трябвало да влезе в сградата в качеството на сътрудник на службите за сигурност. На 27 юни 2016 г. обаче убийството не е било извършено, тъй като се оказало, че Карлов не е в Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    23 9 Отговор
    Добре, че е Гюлен, та ла има на кого Ердоган да прехвърля вината за всичко лошо което се случва в Турция ! Само, че ще го гледе Ердо него, през крив макарон !
  • 3 Ръъъъъб

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    Хапни едни картофки отпусни малко

    Коментиран от #4

  • 4 Анти седераст

    9 18 Отговор

    До коментар #3 от "Ръъъъъб":

    И ти ли вярваш в западните приятели на Русия, наивник?
    Тоя КГБ милиционер е бавноразвиващ - трябвало е да остане таксиметър в Ленинград, но пустия пияница Елцин го спусна на дебилното руско стадо, за да го пази от съдебни преследвания.
  • 5 не вярвайте на турците

    20 5 Отговор
    Руснаците трябва да обърнат внимание. Режимът на Ердоган е безскрупулен. Той може също така да убие американския посланик, да обвини за престъплението някой русофил и след това да се премести в прегръдките на САЩ ....

    Коментиран от #7

  • 6 Джудже

    4 7 Отговор
    На турски Гюлен вече означава "шейтан" (дявол), а Ердоган е " мелек" (ангел)
  • 7 ХАСАН

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "не вярвайте на турците":

    Първото няма таково нещо като "режим" а има демократични избори! Запада винаги прави опити за преврат,манипулации,спекулации над съюзници които не може да контролира!
  • 8 кобра

    4 3 Отговор
    няма режим то турция и русия са върха на сладоледа или върха на говната
  • 9 ХАСАН

    7 5 Отговор
    Целта на това покушение беше да се влошат отноленията между Турция и Русия и да се затвори вратичката на Русия към Запад...Стратегията е да се обгради Русия - Балтика,Украйна,България затворени за Русия остана само Турция...
  • 10 Перо

    2 0 Отговор
    Гюлен е чичко Шорош за Турция! Чрез него стават уйдурмите.
Новини по държави: