Last news in Fakti

25 Ноември, 2018 15:45 4 471 43

Турция пак удари Северен Ирак - Ноември 2018

  • кюрдска работническа партия-
  • турция-
  • ирак

Ликвидирани са най-малко шестима бойци от Кюрдската работническа партия

Турция пак удари Северен Ирак - Ноември 2018 - 1
Снимка: БТА/АР

Турските военновъздушни сили са ликвидирали шестима членове на поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, съобщи генералният щаб на турската армия, цитиран от ТАСС.

По време на операция на военновъздушните сили в районите Синат-Хафтанин и Метина в Северен Ирак, извършена на 24 ноември, бяха неутрализирани шестима терористи, които са подготвяли нападение срещу турска военна база, се казва в съобщението на армията.

При въздушните удари са били унищожени укрития и складове с оръжие и боеприпаси на ПКК.
Турция в последно време активизира действията си срещу Кюрдската работническа партия в Северен Ирак, където групировката има бази.

ПКК води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г. и се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    9 5 Отговор
    Каубоите кротуват, фойерверките Пейтриът в склада!
  • 2 Yavuz

    22 11 Отговор
    Турция трябва малко да намали ударите,че популацията на тия от работническа партия драстично намаля,няма да остане за трениране на АСКЕРА.

    Коментиран от #3

  • 3 ivan4o

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Yavuz":

    Споко, запада им праща бройки от доброволци!
  • 4 ivan4o

    15 10 Отговор
    Тея пещерняци щели да правят държава, тва време го изпуснаха преди 100 години! Хахаха сеа ще ядат шамарите!
  • 5 ****

    20 4 Отговор
    Нека теглят сега кюрдите,като се водят по краварския акъл.Когато Русия ги посъветва да се присъединят към Асад,те се направиха на интересни,и се поведоха по лъжите на сащ за кюрдска държава,а сега ще го ядът четвъртит.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Монголски мършояд

    6 25 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    ХаХа смешки. Кюрдите бяха готови и искаха да са заедно с Асад ама като видяха как Русия предаде приятеля си и отстъпи Африн и Идлиб на Турция кюрдите разбраха че ако не са САЩ монголците ще навлязат на изток от ефрат и ще вземат цяла Сирия до Рака. Путин се оказа голям палячо и се изгаври с кръвта на великите руснаци които са водили 14 войни срещу тези мършояди които само чакат някой да е по-слаб и веднага го нападат.

    Коментиран от #7, #9, #36

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Yavuz

    18 5 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    Истината е че много малка част от терористите са кюрди-мюсюлмани,повечето са арменци,йезиди-поклонници на дявола и разни авантюристи от запада зарибени с видео клипове с кюрдки-амазонки.
  • 9 часовникар

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "Монголски мършояд":

    Кюрдите се сдушиха с америте много преди Африн и Идлиб, свери си часовника!

    Коментиран от #10

  • 10 Монголски мършояд

    2 16 Отговор

    До коментар #9 от "часовникар":

    Да така е обаче тогава Асад беше отписан ти помниш ли???
    После обаче помниш ли че Асад се срещаше с Кюрдите и говореха че всички искат да са под едно знаме под един флаг да са си Сирия???
    Обаче помниш ли как после Путин не спря Турците да вземат Африн и Албаб помниш ли??Помниш ли после че не даде на Асад да влезе в Идлиб помниш ли???
    А помниш ли как Мършоядите наобиколиха Манбиж и Кобане и бяха готови да влязат помниш ли???
    Обаче САЩ казаха дотук помниш ли????
    Не ги защитавам САЩ и те си имат трески за дялане ама да отричаш че ако не са те Турците да са вече в Рака не е сериозно.САЩ каза НЕ на турция а Русия се надупи заради един Поток и една ядрена централа.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 часовникар

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Монголски мършояд":

    Тцъ, нямаш връзка с реалността! Краварите обещаха територията на изток от Ефрат на кюрдите въпреки, че и там са малцинство! Това беше надупването. В същото време ги накараха да отстъпят в Киркук и там автономността не ги огря. Сега ще си патят, че се водят по акъла на американците!

    Коментиран от #12

  • 12 Монголски мършояд

    4 12 Отговор

    До коментар #11 от "часовникар":

    Какъв Киркук бе брат това е в Ирак и там Кюрдите си владеят северен Ирак.
    Да също явно ти не знаеш къде се намираш щото цяла Сирия на изток от Ефрат се владее от Кюрдите въпреки че само в малка част населението е Кюрдско а останалото Арабско. Така че САЩ никога не предава другарите си щото имат топки. Русия от друга страна се надупи на султана и предаде Асад като му отряза половината територия за сметка на Турция. Но това на Русия не и е за първи път да изоставя приятелите си, това направи и с България точно едно към едно както с Асад историята се повтаря. Друг е въпроса че и ние сме я предавали, но ние като по-слаб обикновено нямаме думата.

    Коментиран от #14, #15, #37

  • 13 Хи их хи

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Монголски мършояд":

    Абе това краваропитеците сте големи нахали! В тема, в която пише, че турците са ударили съюзните на американците кюрди, в съюзната на американците държава Ирак, и сащианците мълчат и се ослушват. Ти почваш да пишеш кой, как, кого предал Асад и на кой са се одупили руснаците! Нещо така да ти щрака кофата, че си се оакал?

    Коментиран от #16

  • 14 часовникар

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Монголски мършояд":

    Е точно де, Ирак! Правя ти сравнение за отношението на американците към кюрдите в Ирак и в Сирия! Все пак темата е за турски удари в ИРАК, нали? Ма какво те питам, явно съм твърде сложен за теб!

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Монголски мършояд

    3 11 Отговор

    До коментар #13 от "Хи их хи":

    Това монголските цигани сте голяма работа, нападате и грабите слабите си съседи без капка жал. Нали точно заради тези жестоки американци сега Киркук е в пределите на Ирак а не на Турция. Щото За Турция и северен Ирак е техен и Сирия и България всичко е ваше само акъла и културата не е ваша щото я няма никаква само глави можете да режете.

    Коментиран от #17, #18, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хи их хи

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Монголски мършояд":

    К'ва каза, к'во? Я пак пробвай! На метадонова терапия ли си?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ivan4o

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "факти":

    Тука вече си в грешна посока мой, погледни си управниците първо, и си задай въпроса що Б-я е на тва дередже!

    Коментиран от #22

  • 22 Монголски мършояд

    1 11 Отговор

    До коментар #21 от "ivan4o":

    Ти защо гледаш България остави ни отивай си при братята бори се с тях за бъдещето си. Бъдещето на България не е твое бъдеще ако България се затрие ние ще страдаме на теб не ти пука ти само искаш да режеш глави някъде щото това е по лесно от това да създаваш култура и наука. Кажи ми един съсед с който се разбирате един само кажи с рязане на глави и геноцид не става тая работа.

    Коментиран от #23

  • 23 ivan4o

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "Монголски мършояд":

    Геноцида въри го питай арменците дето живеят в Турция. Те щи го обяснят кой го е направил. Със Сирия беха добре преди войната с Ирак също. С Македония , България , само с гърция имат проблеми, с Грузия също са добре с Азарбайджан също са добре.

    Коментиран от #24, #26

  • 24 турски геноцид

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "ivan4o":

    Релакс, не се тревожи несправедливо, целият свят знае, че турция извършва геноциди и плячки, не можеш да промениш това, ти си незначителен.

    Коментиран от #25

  • 25 ivan4o

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "турски геноцид":

    Целия свят завижда на турците,че 600 г управляваха полвиния свят. Щот те като християни не успяха тва,затова е цялата злоба на запада

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Монголски мършояд

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "ivan4o":

    За Българите питай Вазов и Възпоминания от Батак:Бяхме 9 братя а останах сам, ако ти разкажа страх ще те съземе, като ги изклаха чичо аз видях, с топор ги сечаха, ей тъй на дръвника.
    За Арменците питай Яворов:Кат гонено стадо от някой звяр гладен,разпръснати ей ги навсякъде веч,тиранин беснеещ, кръвник безпощаден,върху им издигна за всякога меч;

    Коментиран от #29, #32

  • 27 Монголски мършояд

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "ivan4o":

    Целият свят завижда на Гърците че са дали нещо на света и се отвращава от Турците че за 500 години са дали единствено рязането на глави.

    Коментиран от #31

  • 28 детски глупости

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "ivan4o":

    ей за това когато целият свят слуша "аз съм горд, че съм турчин" се смее от сърце, до сълзи, до лек бодеж в корема!
  • 29 ivan4o

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Монголски мършояд":

    600 г живяха арменците в османската империя, как така изведнъж 1900 година става клане!? Първо чети история не само от българи написана, чети руска и английска , тва не се учи от стихове от вазов.!

    Коментиран от #30

  • 30 Монголски мършояд

    0 7 Отговор

    До коментар #29 от "ivan4o":

    Е затова всеки ви мразят дори и братята ви по религия Араби. Когато сбъркаш просто си признай както направиха Американците за Хирошима или Германците с Евреите, Испанците с Индианците и т.н. Вие обаче след два геноцида сте на прага на 3ти, защото няма капка мозък в главите ви само за кръв мислите и да избивате комплекси. Колко земя искате още, колко кръв искате да изпиете още колко жени да изнасилите за да мирясате???? Нито ние нито арменците нито грузинците нито арабите искат да им се бъркате в държавите, какво ще направите ще ни изколите отново ли , колко пъти още а???

    Коментиран от #33, #34

  • 31 Иванов

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "Монголски мършояд":

    За горните коментари теподкрепям, но това за гърците е една лъжа. Цялата древна цивилизация не е гръцка, а тракийска. Гърците просто са я откраднали. Орфей и неговата писменост и всичко останало. А да спориш с цигани, които се представят за турци си е загуба на време. Турция си прави експерименти с нервите на Америка разчитайки, че Жу ще им пази гърба, но рашките са подли и ще ги изоставят като стане напечено. Всъщност ще стоят настрани и ще се наслаждават, а турски поток ще стане когато стане и централата в Белене, никога!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 -123-

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Монголски мършояд":

    Арабите не са ни братя. Нямаме нищо общо с тях, нашата религия се различава от тяхната, затова ни мразят, но вие малоумните откъде да знаете. Нищо не сте научили за 500 години.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Граф фон Хасан

    2 1 Отговор
    Българи! Турците създадоха света, науката, изкуството, всичко, което съществува. Ние сме аристократите и вие сте последната дупка на кавала(и последната връзка в хранителната верига).
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Zzz

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Монголски мършояд":

    Nie ne sme mongoli ama ti sıgorno sı kürdski tsiganin

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ДИВОТО ЗОВЕ

    0 0 Отговор
    Работническа класа ПКК , ха ха ха ха че откога земеделецът и строителя работи с калашници и бомби.?
    Ако съм аз на турчино местото, ще навляза в северен ирак , и право за ушите тези келемета .
    И марш у хамерика, да си ги вземат там и там да си играят на войни.
    Това население никой не го ще там, щото само паразитира ,саботира и само руши изграденото от други.
    Турция да си вземе земите до керкук и мосул и да ги окопити тези диваци там. Много интереси се насочват там сега, като се появиха и великия китайски брат стана още по сложжно .
  • 40 Монголски мангал

    0 1 Отговор
    Хасане точно това искате ти Айшето и Мюмюн цялото земно кълбо да е Турско и млечният път и вселената даже. Ех тогава какво изнасилване и рязане на глави ще падне голям кеф нали??? Обаче тези мръсни Американци как ви казаха СТОП само а сега за северна Сирия и гарнизони строят по границата да не би да си вземете малко земя не ги е срам.
  • 41 ХАСАН

    0 1 Отговор
    Не си прав...това което-го казваш го иска англосаксонеца...ресурсите на цялото земно кълбо да бъдат контролирани от тях,те да рушат държави ,те да създааат страни..всеки да говори английски,всеки да се-радва на кралското внуче,всеки да гледа Оскарите...и който е против да бъде като Кадафи и Садам

    Коментиран от #42

  • 42 Монголски мършояд

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "ХАСАН":

    Там от където Англосаксонците се връщат вие искате да отидете тепърва. Започнахте с Арабите защото са слаби после ще погледнете на Запад. Обаче изненада тези против които плюете най-много ви помогнаха защото без тях и Истанбул нямаше да е ваш. И сега те си имат нова дружка така че не забравяй вече сте сами и дори Арабите могат да се окажат голям залък за алчната ви уста.
  • 43 Двулични медии

    0 0 Отговор
    Защо не споменават,че това решение на САЩ идва от как Тюркийе,каза преди дни че нахлува в северна Сирия и ще се опита да опази американските бази,които са 28броя в района и имат над 5хиляди войници,а официално твърдят,че са 2хиляди.Та с две думи подвикват опашка уплашени от тюркския аскер,които ще окупират цяла североизточна Сирия и няма да има тъй наречените сирийски Кюрдистан.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания