Тема: Украйна

26 Ноември, 2018 20:12 1 845 12

Германия ще посредничи между Русия и Украйна

  • русия-
  • германия-
  • украйна

Ангела Меркел готова да съдейства за намирането на решение

Германия ще посредничи между Русия и Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че ще се опита да съдейства за ситуацията между Русия и Украйна, съобщи ТАСС.

Меркел проведе телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко.

През вчерашния ден руската брегова охрана откри огън срещу украински кораби в Черно море. В последствие корабите бяха задържани. До този момент Русия отказва да се съобрази с призивите на Запада да освободи корабите и техния екипаж.

„Ангела Меркел изрази загриженост за ескалацията на руската агресия чрез използване на оръжие. Тя заяви, че ще направи всичко по силите си за деескалация на ситуацията“, заяви говорителят на украинското президентство Святослав Цеголко.

Германският външен министър Хайко Масс вече обяви, че Германия е готова да бъде посредник в преговори между Русия и Украйна. Той призова всички страни за сдържана позиция.

Меркел и Порошенко са координирали действията си за подготовка на заседанието на Европейския съвет през декември, където да продължи да се търси решение на въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    31 2 Отговор
    Ако не съдейства на Русия, тогава ще трябва да купува скъпия жидовски газ от фащ!!!
    Щото идеята на фащ да няма Северен поток 2 и Турски поток(прецаканият от фащ и нашите дупедавци Южен поток!) Следователно има и ще има провокаци в Черно море и в Балтийско!!!
  • 2 Borislav Popov

    29 5 Отговор
    Тая да не се бърка там където не и е работата. На колкото и места да се е намесила - толкова грешки е направила. Трябва всички да видят че Русия не си поплюва. Ако бяха мексикански кораби в краварски води - ония как щяха да постъпят ?
  • 3 Румяна Костова

    22 2 Отговор
    Германия вече посредничи между Русия и Украйна малко преди Майдана като гарантира ,че Янукович ще остане президент до законните избори.Дали американските бисквитки натежаха повече от думата на Меркел тогава? Ще издърпа ли ушите на Порошенко за дивотията ,която спретна в Азовско море?Европейските чиновници не са очаровани много от него,но той все пак получава заповедите си от Вашингтон,а не от Брюксел.Украйна се опари и този път,катерите и моряците ,27 на брой са арестувани в Кречен.Порошенко очакваше да стане истинсо меле с убити .Украинските военни проявиха благоразумие и все пак не нападнаха.
  • 4 wasapenin'

    14 2 Отговор
    Джърманите що ни си гледат мерцовете. Едва ли някой го интересува мнението на Ангелинка.
  • 5 Давид

    18 1 Отговор
    И какво ще посредничи ? Протакане с цел установяване на власт на един престъпник - Порошенко . Такива случаи вече имаме в Македония , Албания , България , Франция , Германия , Полша . Бити карти сте . Путин си знае работата .
  • 6 Данке, четери години - ГЕНУК !

    11 1 Отговор
    Как помагаш ? Правейки нищо ? Данке фрау , данке шойн ! Ся съ сети кога работата отива на задна прашка !
  • 7 тука е така

    12 2 Отговор
    Само нз защо Германия все се бута да "оправя" нещата когато са свързани с Русия.Германия постоянно си гледа някакви интереси и съм убеден че за пред хората ще защитава Украйна,ама накрая ще гледа да има келипир за нея с Русия.
  • 8 Ясно е

    16 2 Отговор
    Само глупаците не вдяват ,че пудела на САЩ изпълнява задачата си да скара ЕС и Русия за да провали договорите за снабдяване на ЕС с руски газ и после САЩ да лапне пазара !
  • 9 сноу

    7 3 Отговор
    Ти пък къде се вреш ханъмо, ами не си гледаш в канчето ,че е пълно с гниди.
  • 10 Хайл

    5 2 Отговор
    Ейййй тоя травестит да си оправи мигрантите и да не се слага където двама си мерят п*шките
  • 11 Диди

    1 7 Отговор
    Горе пишещите. Доста сте глупави с разсъжденията си. Ако не е Германия,досега щеше да има война.Но вие няма как да разберете това...някак си не ви се отдава.

    Коментиран от #12

  • 12 Българин

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Те са русофили Диди, какво друго можеш да очакваш от тях? Русофилите е форма на неграмотност, простотия, псевдо православие и животинска злоба съм всичко и всеки, който е против налудничавите имперски амбиции на русноците и манията им, че имат особена мисия в света.
Новини по държави: