27 Ноември, 2018 08:12 1 526 1

Противник на Тръмп: Ще се кандидатирам отново

  • бърни сандърс-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • избори

Бърни Сандърс допуска възможността да участва в изборите за президент на САЩ през 2020 г.

Противник на Тръмп: Ще се кандидатирам отново - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият кандидат за президент на САЩ Бърни Сандърс допуска възможността да се яви и на следващите президентски избори през 2020 г., ако прецени, че е в най-добра позиция да победи Доналд Тръмп, предаде AFP.

"Ако се появи някой друг, който по една или друга причина може да свърши по-добра работа от мен, ще направя всичко възможно да бъде избран. Ако обаче се окаже, че аз съм най-подходящият кандидат, който да победи Доналд Тръмп, вероятно ще се кандидатирам", каза Сандърс за сп. The New York Magazine.

"Не съм един от тези синове на мултимилионери, чиито родители са им казвали, че ще станат президенти на САЩ. Не се будя сутрин с трескавото желание да съм президент", добави сенаторът демократ от Върмонт.

С подкрепата на въодушевени млади поддръжници и с програма, смятана за много лява за страна като САЩ, Бърни Сандърс затрудни Хилари Клинтън в първичните избори на Демократическата партия през 2016 г.

Някои от предложенията му като универсална система на здравеопазване бяха използвани от победили кандидати от Демократическата партия на междинните избори за Конгрес от 6 ноември.
Републиканецът Доналд Тръмп вече обяви, че ще се бори за втори мандат през 2020 г. Срещу него се готвят да се явят редица кандидати на демократите за първичните партийни избори.

Противник на Тръмп: Ще се кандидатирам отново

Според допитване на "Морнинг консълт" от началото на месеца фаворит е бившият вицепрезидент Джо Байдън с 26 процента подкрепа. Следват Бърни Сандърс с 19%, Бето О'Рурк с 8 процента, сенаторите Елизабет Уорън (4%), Камала Харис (4%) и Кори Букър (3%) и бизнесменът Майкъл Блумбърг (2 на сто).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 О.Р.

    1 0 Отговор
    Единственият, сносен кандидат от доста време.