28 Ноември, 2018 14:14 1 977 16

Киев: Украинските кораби бяха в международни води

  • азовско море-
  • украйна-
  • русия-
  • крим

Украйна разпространи точното местонахождение на нейните морски съдове край Крим

Киев: Украинските кораби бяха в международни води - 1
Снимка: БТА/АР

Украйна разпространи точното според нея местонахождение на нейните морски съдове край Крим, показващо, че са били в международни води при залавянето им от руски граничари, предаде АР.

Изявлението на украинските власти противоречи на твърдението на Русия, че е преследвала корабите, защото навлизали в териториалните й води. Москва смята Крим, който анексира през 2014 г., за част от Руската федерация.

Украинското министерство, което отговаря за окупираните територии, публикува точните координати според Киев на военните съдове "Бердянск", "Никопол" и "Яни Капу", нападнати от Русия през почивните дни. Те са извън зоната на териториалните води от 12 морски мили.

Руските граничари стреляха по украинските съдове и после заловиха съдовете и екипажа им.

Руски служители казаха, че украинските моряци ще бъдат съдени за нарушаване на държавната граница и че не ги смятат за военнопленници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 37 Отговор
    Русия е агресор а на руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...

    Коментиран от #3, #8, #16

  • 2 послушковци

    28 5 Отговор
    ТЪЪЪИЛИИИИ?А защо не смениха курса въпреки сигналите подадени от бреговата охрана и патрули.Те очакваха да ги парфюмират и да им обуят розови прашки ли?
  • 3 Иван

    4 24 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Това за съжаление в последно време е истината.
    И за още по-голямо, много българи водени от сляпа злоба против запада, смятайки, че това е причината да живеят своя мизерен живот, а не това че са некадърници, са русоблизци без да разбират, че това не е онази Русия. Това е друга страна, в която антизапдната пропагнда е в колосални размери и за тях ние сме едно нищо българите/поне за повечето/ и не изпитват ни най-малко реципрочни на нашите чуства към тях. И за съжаление много хора не знаят че в българския и укринския има много думи, които са еднакви, но различни в руския......

    Коментиран от #4, #13, #15

  • 4 Иванов

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Ти си като циганите съдиш по себе си за всички останали. Не подкрепям Русия, това значи ли, че съм супер професионалист? Не означава това, както и не можеш да наречеш опонентите си некадърници. Врагът момко никога не трябва да се подценява! И запомни това добре. Аз ги имам русофилистиците за заблудени хора с промито съзнание и с тях трябва да се работи интензивно, защото русофилията е напълно лечима. А Западът е пълен боклук и човек преди всичко трябва да обича и служи само на своята Родина България!

    Коментиран от #7

  • 5 Бачо Киро

    19 4 Отговор
    Къде са заловени или къде са навлезли и не са отговаряли нито на комуникация, нито на сигнали? Има голяма разлика. Гърците нашариха турския кораб по същия начин и го оставиха, понеже навлезе в турски води.

    При приближаване на обект от национално значение, в случая моста, при това от военни съдове, които отказват да комуникират, пренебрегват сигнали, че дори демонстративно привеждат оръдията в бойна готовност, се действа точно така. Никой няма да остави дори цивилни съдове да доближат на опасно разстояние щом няма комуникация, камоли бойни...
    По-добре сега да спорят кой къде е бил, отколкото да оставят да доближи на фатална близост и да гадаят дали е просто провокация или ще взривят моста...
    Много филми гледате всички, барабар с украинските политици. В живота често няма втори шансове и наивността се наказва. Никой руски граничар няма да остави на случайността подобна ситуация.

    Коментиран от #9

  • 6 Kcaniba

    10 3 Отговор
    С благословията на империята на злототфащ, бандерите провоцираха, не комуникираха и проявиха враждебни действия!!!
    Сега реват!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Д-р

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Старческата деменция не те е подминала .
  • 9 стоян

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Ако нямаш карта на Европа дай си адреса ще ти изпратя без пари и недей говори глупости. За да влезеш в Азовско море се минава само под моста =друг вход няма =Толкова сте заслепени от кгб пропагандата че дори не проверявате за какво става въпрос
  • 10 бат мишо

    1 6 Отговор
    МИНАВА СЕ ПОД МОСТА ДА
    -НЕ СЕ ЗАСТАВА НАПРЕЧНО ДА СПРЕШ КОРАБОПЛАВАНЕТО
  • 11 бат мишо

    4 3 Отговор
    я иди застани напречно в Босхорада си свериш часовника и ще видиш че руската реакция е сведена САМО ДО КРАЙННО НЕОБХОДИМИЯ МИНИМУМ
  • 12 има правила

    12 2 Отговор
    Какво коментирате тук, след като си има разпоредби, които не са спазени умишлено от Украйна?! Знаете ли, че без абсолютно никакви проблеми украински военни кораби са минавали преди месеци под Керченския мост? Защо тогава никой не ги е спирал? Защо тогава са дали предизвестие за преминаване, а сега не?

    Коментиран от #14

  • 13 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Така е. Това не е онази Русия от времето на СССР. Там е капитализъм и който обича този строй, няма основание да мрази днешната Русия. Трябва обаче да се прави разлика от зло и още по-голямо зло. Трябва да се прави разлика и в разстоянията. Аз ако живея в една къща, предпочитам да се погаждам със съседите, защото каквото и да стане, те ще са тези, които ще се отзоват най-бързо на помощ. Колкото и да се харесвам с някой от през две села, то нито аз ще имам възможност, нито той ще има такава за взаимно помагателство. Не говоря за още ред причини като езикови, традициите и т.н.
  • 14 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "има правила":

    Бях писал в друга статия, че сега всеки един ще се изреди да хули руснаците. Стотици ще пишат какви агресори са и веднага ще ги публикуват, а от страна на Русия ще публикуват две три. Така винаги Русия ще е ощетената откъм публикациите.
  • 15 Доктор Охболи

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Каква антизападна пропаганда те гони и теб? Днес се провежда инвестиционен форум в Русия, над 2000 бизнесмени от цял свят...Толкова сте заблудени и плоскомозъчне, че не е за вярване , че сте живи.
  • 16 сборджия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ти като ходиш на гост-и поне носи мезето.....и чекийка да го нарежеш.
Новини по държави: