29 Ноември, 2018 10:35 1 857 4

Протести срещу правителството в Македония

  • македония-
  • протести-
  • правителство

Демонстрациите са организирани от ВМРО - ДПМНЕ

Протести срещу правителството в Македония - 1
Снимка: БТА/AP

В македонската столица Скопие се проведе мащабен протест на опозицията, съобщи Македония Time

Протестът беше организиран от най-голямата опозиционна партия в страната ВМРО – ДПМНЕ. В демонстрацията участваха няколкостотин души.

Протестиращите поискаха оставката на премиера Зоран Заев. Те се обявиха срещу промените в македонската конституция, с цел промяна на името в съответствие със споразумението с Гърция.

„ВМРО – ДПМНЕ излиза на улицата, за да свали управлението на Зоран Заев. През зимните месеци ще вадим хора на улиците, когато ситуацията стане наистина тревожна. Държавата е превзета от егоистичен елит. Той превзема властта“, заяви лидерът на партията Кристиан Мицкоски.

Протестиращите се обявиха и срещу бягството на бившия премиер Никола Груевски в Унгария. От опозицията заявиха, че протестите могат да станат регулярни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Македонец

    6 7 Отговор
    ЗаеБ си тръгва!
  • 2 Македонец

    5 7 Отговор
    Много яка снимка. Гледайте как изглежда един войвода от 21 век! Македония вечна!
  • 3 Пеньо

    10 2 Отговор
    Евала, Росене. Две изречения и вече второто противоречи на първото. Росене, я обясни как се връзват "мащабен протест" и "няколкостотин"!
  • 4 впечатлен

    9 3 Отговор
    Да, в защита на криминалния престъпник, злоупотребил с държавни пари, който се крие в Унгария като плъх. Тези номера от комунистически спектакли са ни познати до втръсване!
Новини по държави: