2 Декември, 2018 20:35 1 495 11

Папа Франциск запали свещ за мир в Сирия

  • сирия-
  • молитва-
  • папа франциск

Той се помоли за децата в страната

Папа Франциск запали свещ за мир в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск запали свещ в памет на жертвите в конфликтите по света, съобщи France 24.

Папата отправи и специална молитва за децата, пострадали в конфликта в Сирия. Голямата свещ, която той запали, е произведена от сирийски занаятчия от Дамаск.

На нея бяха поставени снимките на 40 сирийски деца.

„Сега е време за надежда. Сега моята надежда е за мир за децата в Сирия. Тази страна е разкъсвана от война вече 8 години. Паля свещ за сирийските деца и вярващите по целия свят. Нека сенките на войната бъдат разпръснати от този пламък на надеждата“, заяви Папа Франциск.

Така бе дадено начало на инициативата „Свещи за мир в Сирия“. Тя е подкрепена от папата и организирана „Помощ за църквата в нужда“, която е католическа благотворителна организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    10 0 Отговор
    Малко е позакъснял. В Сирия християни вече няма. Избиха ги до крак. Светла им памет!

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    11 0 Отговор
    По тази логика Папата не трябва да вижда очите на американски политик, защото те сеят смърт и те зареждат с оръжие тези воини. Да бе само Сирия, но сега горят и Йемен, Афганистан, Ирак, ивицата Газа, Конго, Судан и още много други. В същото време половината от мините се добиват в от деца в Конго и се употребяват за електрическите коли на американците, а те доставят оръжие за конфликтите. Затворен кърг на власт и смърт, който не се нарушава от една запалена свещ.

    Коментиран от #4

  • 3 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    в сирия свободна християнска общност има само в зоната на американците.много неприятен факт за разпространителите на руска пропаганда.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    дрогират ги с кока кола и макдонълдс.не се ли обадиха братчедите ти от чикаго да ти обяснят?американците не само ползват деца да им вадят от мините руда за електроавтомобилите ,но и ги ядат.пращат им ги в консерви с рапично олио!!!!руснаците обаче хич не продават оръжие в африка или иемен,сърбите и те не са си помисляли да продават ,а китаиците пък въобще .само американците ама както писах тях ги дрогират с кока кола.в дума писаха миналата седмица!
  • 5 Трол

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Деса-стоян-То! Рожбе стига злато мое с тази козяшка пропаганда! Давам само един пример-гр. Махарбе е християнски град в освободените от асадистите територии. На десет километра от Идлиб, пазен е от нападенията на "демократичните"мюслита от християнски милиции, четири църкви и един манастир на негова територия напълно възстановени. Не можеш да видиш и една бурка,дискотеките работят, младите хора облечени по европейски. Останалото е болната ти фантазия!

    Коментиран от #7

  • 6 ЗайоБайо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Твоите постове са удоволствие за сетивата-каква мисъл, правопис, пунктуация!

    Коментиран от #8

  • 7 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    в сирия само в свободната част при кюрдите християните имат свои боини формирования и самоуправление.техните части се бият в дер ес зоор като част сдс . мога да ти дам линк в туитър на говорителя им както и на деиността на въпросните части и самата им политическа организация.сега ти ми прати подобни такива формирования при асад.чакам.представителите на християнските общности имат изявления и то не едно ,че асад е унищожил много повече църкви ,манастири и християнски свещенници от ислямска държава.мога да ти ги пратя и въпросните декларации предназначени да уведомят конгреса на сащ както и оон.иначе супер щом асад е въстановил четири дискотеки !!!!смях!

    Коментиран от #10

  • 8 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "ЗайоБайо":

    радвам се че ти харесват и само да те успокоя че ще продължат,докато друпата на лъжливите овчарчета не се ометете от тук.до тогава всяка ваша лъжа ще бъде разобличавана!
  • 9 Бай Чекиа

    3 0 Отговор
    Аз паля свещ за папата да върви на някъде си.
  • 10 Трол

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Линк към туитър нали знаеш къде да си го завреш!"Центърът на град Махарде е едва на десет километра от провинция Идлиб, последната контролирана от бунтовниците крепост в Сирия. Намиращият се наблизо нестабилeн фронт се поддържа от доброволчески християнски отряди от Махарде, сирийската армия и съюзните ѝ сили. При една атака през септември бяха убити 11 души, включително шест деца, когато три ракети удариха града. "
    Десо, не на мен тия!

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Трол":

    тва че при асад има християни никои никога не го е отричал ,но единствено самоуправляващи са в зоната на кюрдите.в зоната на кюрдите християните имат своя пария самоуправление и автономия.при асад реално християните се използват за реклама.ето добрия асад ги спасил сега от терористите ама се забравя за симбиозата на асад и същите терористи когато трябваше да се опорочи бунта срещу асад.забравя се за избитите свещенници и хиристиянски активисти ,за атакуваните с артилерия църкви,за пускането от затворите на радикални мюсулмански водачи .тия работи сакън да не ги каже някои ,а другарю трол!!!!е нека се знаят.да ги знаеш и ти,не че не си ги чел ама удобно се правиш че си ги пропуснал нали?