3 Декември, 2018 08:59 2 101 3

Кой иска да си купи президентски самолет?

  • енрике пеня нието-
  • мексико-
  • фелипе калдерон

Правителството на Мексико обяви, че луксозният "Боинг" 787 ще бъде продаден

Кой иска да си купи президентски самолет? - 1
Снимки: БТА/АР

Правителството на Мексико обяви, че ще продаде луксозния президентски самолет "Боинг" 787 "Дриймлайнър", използван за последен път от досегашния президент Енрике Пеня Нието за пътуването до Буенос Айрес за срещата на Г-20, предаде AFP.

Самолетът ще излети от Мексико за летище в Сан Бернардино, Калифорния, където ще бъде подготвен за евентуален купувач. Лайнерът беше купен от правителството на бившия президент Фелипе Калдерон (2008-2012 г.) за 218 милиона долара.

Новият президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, който положи клетва в събота, обяви на митинг в Халапа, в щата Веракрус: "Ще продадем всички самолети и хеликоптери, които използваха корумпираните политици".

Кой иска да си купи президентски самолет?

Държавният секретар за финансите Карлос Урсуа съобщи, че общо 60 самолета и 70 хеликоптера, собственост на правителството, скоро ще бъдат продадени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 купувач

    8 0 Отговор
    На изплащане през MOGO може ли ?
  • 2 ай стига бе

    9 0 Отговор
    Явно са го закъсали за пари.......като продадат хвърчилата ще си делнат по някой лев(щото и там хич не са корумпирани), после поръчка на нови.......и така, нищо по различно!
  • 3 Правилен ход

    7 1 Отговор
    Така трябва и тук, всички служебни коли да се продаде и да се освободи антуража и паразитите вън от държавната ясла.
    До 100 хиляди чиновника са предостатъчни и спокойно ниха се справили.
    И минималните заплати биха стигнали 1500 лв. спокойно.
Новини по държави: