5 Декември, 2018 20:12 1 871 3

Вицепрезидент в "Гугъл" става български почетен консул в Силициевата долина

  • google-
  • консул-
  • сащ

Правителството прие решение за назначаване на Богомил Балкански

Правителството прие решение за назначаване на Богомил Балкански, гражданин на България, за почетен консул в Сан Франциско с консулски окръг, обхващащ територията на Силициевата долина, щата Калифорния, съобщи пресцентърът на МС, съобщи БНТ.

Кандидатурата на Богомил Балкански е предложена от българската общност в Силициевата долина.

Балкански живее в САЩ от 1991 г. и е вицепрезидент в "Гугъл". Балкански е инвеститор в български стартиращи софтуерни компании, както и във фондове за рискови инвестиции в технологични компании в Силициевата долина и в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    14 0 Отговор
    Наше момче..!! Браво..!!
  • 2 С Гащи Американски

    4 1 Отговор
    По добре кажете нещо за номинацията на новият астронавт на НАСА,г-н. Пирин Рилски който ще осъществи първият пилотиран полет до Луната.
  • 3 Тръмп

    1 0 Отговор
    България винаги е раждала Гении!!:):):)