6 Декември, 2018 14:48 2 851 0

Унгария изпраща още войници в Косово

  • петер сиярто-
  • унгария-
  • косово-
  • сърбия-
  • нато-
  • кейфор

По-голямата роля на Будапеща в мисиите на НАТО е в съответствие с обещание, дадено на генералния секретар Столтенберг

Унгария изпраща още войници в Косово - 1
Снимка: БТА/АР

Унгария ще изпрати още най-малко 60 войници в Косово до следващото лято, заяви министърът на външните работи Петер Сиярто и добави, че в мисията на НАТО в Косово в момента се намират 398 унгарски войници, съобщи Танюг.

След двудневна среща на министрите на външните работи на НАТО в Брюксел Сиярто каза, че Унгария ще се кандидатира за командна позиция в силите КейФОР в Косово, след като идната година изтече мандатът на италианския командир.

Според неговите думи унгарските войници ще бъдат преразпределени от мироопазващата мисия на ООН в Кипър, а освен в Косово допълнителни сили ще бъдат изпратени и в Афганистан.

По-голямата роля на Унгария в мисиите на НАТО е в съответствие с обещанието, дадено на генералния секретар на тази организация Йенс Столтенберг.

Говорейки за Македония, Сиярто каза, че страната отдавна е трябвало да стане член на НАТО. Той вярва, че след като приключи процесът около промяната на името, процесът на присъединяване към алианса ще приключи идната година.

Унгария изпраща още войници в Косово

"Историята ни е показала, че ако съществуват нерешени проблеми в Западните Балкани, това води до големи проблеми. Би било по-добре това да се избегне, а най-добрият начин за това е ускоряване на процеса на интеграция", заяви Сиярто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: