Last news in Fakti

7 Декември, 2018 11:04 4 439 51

САЩ не мислят за удар по Русия

  • сащ-
  • украйна-
  • русия

Няма дискусии за военен отговор в защита на Украйна

САЩ не водят дискусия за възможен военен отговор на действията на Русия в Керченския проток. Това обяви генерал Джоузеф Дънфорд, председател на комитета на началниците на генерални щабове, цитиран от ТАСС.

„Нямаше военен отговор и нямаше дискусия за такъв, що се отнася до провокацията в Азовско море. Ние помагаме на Украйна да реформира въоръжените си сили и да задоволи своите отбранителни потребности. Нашата работа е да гарантираме, че президентът Доналд Тръмп би могъл да има възможности за силов отговор, когато това се налага“, заяви Дънфорд

Той не е обсъждал случая край Крим с руския генерал Валерий Герасимов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пацифист

    55 13 Отговор
    Путин им изби от главата, тази мисла.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 козяксоросоид гейбероседераст

    40 9 Отговор
    ама нали нато е най силното....като стисне бузи и води в плен?
  • 4 Икономическият удар

    13 32 Отговор
    Боли повече. Едно е да удариш военно от което ще ги заболи само ударените, друго е да удариш икономически от което ги боли всички.
  • 5 за сведение

    43 11 Отговор
    Експертът по национална сигурност и служител в американската Агенция за национална сигурност (АНС), Пол Кристи в дискусия с немски журналисти обяснява защо именно е била избрана Украйна за решаването на въпроса с валутата и дълга на САЩ: "Много просто. Та нали именно през Украйна минава енергоснабдяването на Европа от Русия. Ако в Украйна бъде създаден управляем хаос и бъдат спрени енергоносителите от Русия, Европа ще кипне от възмущение. Ще й остане само да обвини Русия в неотстъпчивост и агресивност и Европа ще бъде принудена да скъса икономическите отношения с Русия и да се преориентира на енергодоставки от САЩ. И тогава ние с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица. Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си. Да, отказът от руски доставки ще донесе куп икономически и социални проблеми в Европа, но кой е казал, че Европа не трябва да плати за годините си на благоденствие, намирайки се под американския ядрен чадър? Нека европейците също участват в съхранението на благополучието на свободния свят. В крайна сметка трябва тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка. Тогава у нас ще се появи реален шанс да си платим финансовите задължения и да съхраним долара като св
  • 6 бббббб

    28 5 Отговор
    Това да не са чалмите пред ,които да показват мускули.
  • 7 Гост 1

    13 0 Отговор
    напишете в гугъл изображения''idiot''
  • 8 за сведение

    30 6 Отговор
    като световна валута". Връщайки се отново на ролята на Украйна, стратегът казва: "САЩ преследват единствено собствената си цел за запазването на световната валутна система, базирана на долара – заради тази цел се предприемат всички стъпки. Заради практическото осъществяване на тази главна цел е предприета украинската кампания за разрив на икономическите отношения между Европа и Русия. Всички събития в Украйна трябва да се разглеждат изключително от тази гледна точка. Да вземем договореностите от 21 февруари, когато лидерите на опозицията и представителите на Франция, Германия и Полша подписаха с Янукович договореността за предсрочни президентски избори в Украйна. Те изначално бяха обречени на неизпълнение. Ако тази договореност беше осъществена, раздорът в Украйна щеше да спадне и тогава не би могло да става и дума за никакъв разрив на икономическите връзки между Украйна и Русия. Следователно, трябваше грубо да бъдат нарушени договореностите, което бе и направено. И Русия, и Европа трябва да станат заложници на пълната непредсказуемост и нелогичност в действията на новите украински власти. Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще да бъдат създадени условия за реализирането на плановете по създаване на икономическа преграда в Украйна". Геополитикът продължава: "Америка се нуждае от такъв ред в Украйна, който би прекъснал икономическото сътрудничество между Русия и Европа

    Коментиран от #42, #47

  • 9 СеСеСере

    13 41 Отговор
    Все още не мислят за удар, но рано или късно това ще стане и тогава очаквам всички русофили (национални предатели) бегом на север да защитават матушката си рус и путкин

    Коментиран от #10, #11, #44, #45

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Borislav Popov

    27 12 Отговор
    Аре те само за това си мислят !! Само това им е в главата! За това и направиха сума ти бази по границата с Русия ! Ще има обаче морска граница между Мексико и Канада !

    Коментиран от #15

  • 13 Руските свине

    10 29 Отговор
    и техните слуги са единствените, които мислят, че някой иска да ги удари. Те сами се удрят и то много по-болезнено, отколкото ако ги удари някой друг.
  • 14 Kcaniba

    21 8 Отговор
    фащ мислят за памперси
  • 15 Българин

    12 26 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Посочи ми тези "сума ти бази по границата с Русия ", бе путлераст и колко войници има там. От сутрин до вечер повтаряш кремълските мантри за "обсадената крепост" , които са единствено пропагандни глупости.

    Коментиран от #16, #20

  • 16 1234

    9 15 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Прекалено изискваш от Барис. Това е написано в опорните му точки.

    Коментиран от #18

  • 17 Емил

    13 24 Отговор
    Що да се хабят?! Още десетина години, да е жив и здрав Путин, той сам ще си затрие държавата!
  • 18 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    знам, че толкова му е капацитета но вече дразни . Прави и копи пейст. #с ник за сведение също е негово дело.
  • 19 Крокодила Гена

    10 22 Отговор
    Естествено че САЩ няма да напада Русия.Кой хвърля камък в рятко л...но.
  • 20 Borislav Popov

    21 7 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Само в България четири бази. Бази има в Румъния ,Литва,Латвия, Естония . Също в Норвегия , Полша ,Косово , Гърция , Турция. Присъствието в Украйна и Грузия без официално да го оповестяват - как се нарича . щом има постоянен контингент там ?

    Коментиран от #26, #29

  • 21 КГБ Териер

    17 4 Отговор
    Ще удрят Русия америте ама с г.назад!
  • 22 Бесен Язовец

    14 4 Отговор
    Хахаха скоро ще има гащички за Тръмп те в пентагона имат за всичките!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лилиян

    13 0 Отговор
    Maни майтапи и такова, обаче ако запламти нещо ще го ядем всички. Не е майтап какво що ще страдаме ние обикновените хора. Аз не се кефя на тези новини, напротив. Отива към все по-лошо.
  • 25 Borislav Popov

    9 7 Отговор
    Това че не мислят не означава че няма да ни изпердашат в една неочаквана утрин в 3 и 33 часа!!! Братя русофили и кримляни трябва да се запасиме с вазелин от аптеките и да сме подготвени че ония с църните лонгури ако ни налазят спукани са ни задн.ц..е:):)
  • 26 Българин

    6 21 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    И друг път сме говорили, че в България няма американски бази бе путлераст ама ти все едно и също каканижеш. В прибалтика също няма американски бази а такава на НАТО, в която има символично количество бойци. Пращат и няколко самолета за патрулиране. В Норвегия има около 700 военни от щатите. В Полша няма американска база или такава на НАТО, поляците искат но такава няма. В Турция единствено се използва от време на време базата в Инджирлик. Виж на картата Гърция и Косово на колко километра са от руската кочина и недей да лъжеш повече. В Украйна и Грузия има символично количество инструктури. Лъжеш повече и от руснаците, русофилче!

    Коментиран от #28, #30, #32

  • 27 Johnson & Johnson

    5 6 Отговор
    Жалко, тъкмо бяхме готови да увеличим производствените линии за памперси. Пазарните ни анализатори ни докладваха, че русофилите ще имат голяма нужда от този тип стока.
  • 28 Хи их хи

    19 4 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Ето ти козяче:"
    Шефът на НАТО успокоява Русия за американските бази в България. Американската войска, която ще бъде разположена в Румъния и България, няма да застрашава по никакъв начин сигурността на Русия, заяви генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер пред руския вестник “Нови известия”. Американските бази съответстват на Договора за конвенционалните въоръжени сили в Европа и отговарят на уговорката отпреди десет години, че при приемането на бившите соцстрани в НАТО на територията им няма да бъде строена натовска военна инфраструктура и няма да се разполага значителна войска.
    На 28 април 2006 година в София държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс и външния министър на България Ивайло Калфин подписаха договора за разполагане на американски военни бази. Според документа полигонът в Ново село ще бъде използван за обучение на сухопътни сили, военновъздушната база в Граф Игнатиево ще служи за транспорт на сили и техника, военновъздушната база в Безмер ще осигурява транспорт на сили и техники за обучение, а складовата база в Айтос ще е с поддържаща функция към полигона Ново село."
    Отделно, недоносено и недоклатено, в картата за военните бази на САЩ по света са определени тези, чиято численост е с над 1000 души. При нас има четири точици, охо бохо!

    Коментиран от #31

  • 29 Преброяване на бесните язовци

    3 13 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Тези бази май ти бъркат в едно тъмно местенце, нали бе жалко руско слугинче? Като толкова много ти бъркат в това тъмно местенце, защо не спретнете едно референдумче? Нали уж руските слугинчета сте много? Даже според проф. Христов сте цели 80%! Ами дайте един референдум и да се види кой какво. ☺️

    Коментиран от #33, #46

  • 30 Borislav Popov

    11 4 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Полигона в Ново село. Военновъздушната база в Безмер. военновъздушната база в Граф Игнатиево . Складова база в Айтос – (досега използвана от българските въоръжени сили).

    Коментиран от #35

  • 31 Опечален

    14 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хи их хи":

    Ама защо въобще си правите труда да им отговаряте и да "им наливате мозък" в празните глави!!! Това ми прилича на спор с ксерокса......ти му говориш, той печата ли печата!!! На тях ИМ НАРЕДЕНО, или пък с празните си глави не могат да вържат, че са ИНСТРУМЕНТ В ЧУЖДИ ИГРИ!!! А краварите ДАЖЕ не се и стесняват, с простотата на ПЪЛНИ ПРОСТАЦИ всеки ден се дръвчат на Русия и Китай и разширяват военното си присъствие където могат! Но че скоро ще им приседе, това вече и те го разбраха, затова са впрегнали да ги превъзнасят даже най-нещастните джендърчета, като не им стига до главата, че с това лицемерие и лъжи ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТБЛЪСКВАТ ХОРАТА ПО ЦЯЛ СВЯТ! Бита карта сте.......
  • 32 Borislav Popov

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Рота от 120 американски военни от Сухопътните войски на САЩ беше разположена в учебен полигон „Ново село“.Очаква се до края на тази седмица до България да бъдат транспортирани 15 бойни машини „Брадли“, две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника, съобщава българското Министерство на отбраната.

    Коментиран от #34

  • 33 Borislav Popov

    12 5 Отговор

    До коментар #29 от "Преброяване на бесните язовци":

    На коя дата беше референдумът в България за приемането ни в нато - че забравих ?

    Коментиран от #40

  • 34 Справка

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    "Българските военни бази за съвместно ползване, официално военни съоръжения и обекти за съвместно ползване, често неправилно наричани „американски военни бази“, са полигони, предоставени за обучаване на български и американски войници, както и войници от други страни членки на НАТО в България".
    "Споразумението е подписано на 28 април 2006 в София от държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс и външният министър на България от правителството на Сергей Станишев Ивайло Калфин. В деня на подписването от партия „Атака“ организират протестен митинг и шествие на което присъстват близо 2000 души."
    Другото е тролска измишльотина.

    Коментиран от #39

  • 35 Справка

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Добре си ги преписал, но си пропуснал поясненията.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Путкин

    4 13 Отговор
    И за какво им е на САЩ да ги удря, все едно да удариш шамар на пияница, по добре му спри пиячката и кльопачката и ще ти се моли на колене.......! Та САЩ много добре знаят какво правят, икономическата война вече започна и русия е пред фалит, още малко путкин да е на власт и САЩ и Китай ще си разделят бая територия.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Справка":

    Че то и Инджирлик е за съвместно ползване!!!! Нали по тоя начин избягват плащането на наем ? Колко български самолета излитат от тия съвместни бази сега ??!!!!!
  • 40 Преброяване на бесните язовци

    1 8 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Не виждам някой да протестира срещу това. Нито пък срещу ЕС. ☺️
  • 41 Румяна Костова

    11 2 Отговор
    Възможности за силови отговори много,Украйна непрекъснато им ги създава.Въпросът е дали ще им стиска на американците заради украинците да загубят няколко самолети или кораби.Или най-малкото ,да си тръгнат с панически бяг да се ремонтират,както февруари 1988 година когато се приближиха до Крим неканени.
  • 42 Румяна Костова

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "за сведение":

    Целите са продаване на украинската тръба на американците и спиране на Северен поток 2 под предлог за руската агресия.Не успяха със Скрипал,със фалшифицирането на химични атаки в Сирия.Не успяха и с провокацията в Керчен.Нищо,ще опитат отново.
  • 43 редник

    10 1 Отговор
    Денонощно го мислят те , ама никак не могат !
  • 44 кравар

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "СеСеСере":

    Ти се моли да не стане ,че като пометеме кравария ще минем и през България да избесим всички краварски подлоги.
  • 45 Точно това

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "СеСеСере":

    Точно това ще направя , ще си взема оръжието от мобилизацията и с едни навити аверчета ще оформим партизанска война в тила на НАфТуфСката сган ...на това съм учен едно време в БНА, служил съм в КСО / ако нещо ти говори/, водене на диверсионни операции в тила на врага и т.н. ...доста от моите аверчета са същите ...ще имате проблем сган фашистка.
  • 46 А нема

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Преброяване на бесните язовци":

    А нЕма проблем с базите ...таман ще има откъде да се снабдим с оръжие ...е , ще требва да поубием малко краваря ама то без един такива разходи може ли.
  • 47 Мекушави са Бугарите

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "за сведение":

    Затова търсят наивници които да вадят горещите кестени вместо тях ! Те никога не излизат с.ещу силен противник. НИКОГА ! И в 1ва и 2ра Св. война те винаги са със РУССИЯ и хоп те са също победители. Като куче в каруца ! САЩ нямат спечелена война. ГОЛА вода са !

    Коментиран от #50

  • 48 Без значение колко Брадлита ще

    0 0 Отговор
    Докарат в Ново село. НАШЕТО СЕЛО Е Слава РОССИИ пък те да му мислят !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 МЕКУШАВИ са БУРГЕРИТЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Мекушави са Бугарите":

    Грешката е от софтуера .
  • 51 Никакъв Х не става от краваря

    0 0 Отговор
    Ако ставаше, да го е показал до сега. А той все се гласи като грък за ср/Не. ТУЙ му е играта - САНКЦИИ и закани - У БРЕ ! Де БРЕ ! И ни Х !