Last news in Fakti

7 Декември, 2018 14:42 5 038 36

САЩ искат да ударят Huawei

  • huawei-
  • компания-
  • сащ

Китайските медии реагираха на ареста на финансовия директор на компанията

САЩ искат да ударят Huawei - 1
Снимка: БТА/AP

Задържането на финансовия директор на Huawei Мън Ванджоу свидетелства за желанието на САЩ дa нанесат удар по цялата компания, съобщи Global Times.

Ванджоу беше арестувана от властите в Канада. Нейната компания е обвинена в пренебрегване на санкциите, наложени срещу Иран и незаконни доставки на стока в страната.

Китайските медии смятат, че САЩ се опитват да изземат пазара на технологичния гигант.

Наскоро под подобен натиск беше поставена компанията ZTE. Отбелязва се обаче, че Huawei е далеч по-силна компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    73 10 Отговор
    Империята на злото е фащ!!!!
  • 2 Ххххх

    47 3 Отговор
    Мисля, че няма санкции на ООН срещу Иран. Май е незаконно
  • 3 Иванчо

    28 3 Отговор
    Абе Роско, ти други думи освен "ударят" знаеш ли? О.о
  • 4 Перър

    45 5 Отговор
    на тея от щатите като им е калпава техниката че с санкции се мъчат да я налагат

    Коментиран от #8

  • 5 Гост

    34 2 Отговор
    Тази стъпка на САЩ би имала някакво обяснение, само ако Huawei ползват американски технологии!

    Коментиран от #30

  • 6 констатация

    10 1 Отговор
    бе пишете вие си знаете сащ
  • 7 Закон за защита на потребителя

    5 32 Отговор
    А така , ударете ги. Бях попаднал на един такъв боклук телефон , та го удрях и аз няколко пъти в земята докато го счупя.

    Коментиран от #9

  • 8 Хер Отто Флик

    8 16 Отговор

    До коментар #4 от "Перър":

    Кое им е калпаво? Камионите, автомобилите, мотоциклетите, телефоните, лаптопите.... кое?

    Коментиран от #12, #15

  • 9 Инжинер

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Закон за защита на потребителя":

    Еми то за неграмотен индивид всичко му е виновно

    Коментиран от #11

  • 10 Borislav Popov

    41 1 Отговор
    Реваха че Русия била арестувала три Украински гемии ! А те как си позволяват да арестуват финансов директор на чужда фирма и държава защото не спазвал тяхното ембарго ! Да не би Китай да е длъжен да им ходи по гайдата ?!!
  • 11 Закон за защита на потребителя

    0 14 Отговор

    До коментар #9 от "Инжинер":

    И като си взех телефон от реномирана марка , вече около 2 години без никакви грижи с него , как изведнъж станах грамотен .
  • 12 Borislav Popov

    29 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хер Отто Флик":

    Кои мотоциклети правят ? Харлей ? По голям боклук няма ! А камионите ? МАК ? Ами що не вземеш да внесеш в Европа и България ? Тъкмо ще развиеш един добър бизнес ??!!! Автомобили ? Какви краварски автомобили се продават из Европата ? Колко човека биха масово си купили автомобили с 6-8 литрови атмосферни бензинови двигатели ??? За лаптопи ,телевизори, перални - няма да говорим ! Там такива неща не се произвеждат !!!

    Коментиран от #16, #17

  • 13 гост

    28 3 Отговор
    Американците си показаха грозната страна. Тръмп прекали, загуби мнозинство в сената и сега е време вече да си загуби и стола. Оплеска всичко каквото можеше: политики за климата, търговия, автоиндустрия, субсидии, здравеопазване, банки. Усилията на ерата на Обама са попиляни от един рус перчем със съмнително психическо състояние.
  • 14 Запознат

    40 1 Отговор
    HUAWEI размаза по продажби Епъл и сега ползват ЦРУ за разчиатване на корпоративен пазар!
  • 15 Пиди

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хер Отто Флик":

    Телевизорите....много обичам а гледам на хамерикански телевизор!
  • 16 Справка

    4 15 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Троле, съвсем се оливаш в лъжите си! Да те произвеждат големи коли, нетачени от европееца, но за тях GM и Форд в европейски заводи произвеждат нелоши модели. Моделът JEEP е дал името си на цял клас коли.Мотоциклети също, но такива като теб на могат да си ги позволят.

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Хер Отто Флик

    3 20 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Харли дейвидсън- иконата на всеки истински рокер, всеки моторджия, който не е донор за органи- пистаркаджия, мечтае за него! Камионите- на ден MACK, Peterbilt и Kenworth изминават хиляди мили, по перфектните американски бетонни магистрали! Компютрите- да си чувал за Gateway и Macbooc? За AT&T, Motorolla.... А Русия не произвежда нищо освен мъка и страдания!

    Коментиран от #19, #22, #23, #32

  • 18 Хер Отто Флик

    1 8 Отговор

    До коментар #16 от "Справка":

    Остави го, тоя е комунист и съветски човек!
  • 19 Све

    21 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хер Отто Флик":

    Моторола вече е китайска(LENOVO) както и всички споменати си поръчват електрониката в Китай. В очите на циганите сигурно си начетен, но… ..

    Коментиран от #20

  • 20 Хер Отто Флик

    2 14 Отговор

    До коментар #19 от "Све":

    С циганите комуникирам единствено чрез металните бомбета на кубинките ми! Добре, да не е само Motorolla а?

    Коментиран от #24, #26

  • 21 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Справка":

    Да бе - ама тия автомобили са разработени от подразделенията им в Европа ! Като купиха Деу и кръстиха моделите Шевролет - да не са разработени от краварите. Всичките модели - аналогични и с части на Опел !
  • 22 Borislav Popov

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хер Отто Флик":

    Да ти кажа само че краварския Мак - е част от Renault Trucks, които пък от своя страна са собственост на концерна Volvo !!! Кое точно му е краварското ????????
  • 23 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хер Отто Флик":

    Моторола е собственост на Леново ! Бе ти много си назад във времето ! ................... Gateway развиват телекомуникационни мрежи . Не произвеждат компютри..................... MacBook е преносим компютър на фирмата Епъл. Той бива представен на 16 май 2006 г. ?????????????????

    Коментиран от #31

  • 24 хамсал

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хер Отто Флик":

    Ай Би Ем също е китайски!
  • 25 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор
    Това ли било СВОБОДНИЯТ ПАЗАР???
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дън

    0 0 Отговор
    Азиатското коварство ще се обади.Сун дзъ не е американец.
  • 28 аполо холивуд

    3 1 Отговор
    Китай винаги е бил по-развит и напред от западналия свят.И преди векове англичаните ги ограбиха и ги превърнаха в западнала колония , но сега сащ ще се опарят.Но като не превъзхождаш някого със ум го пребиваш като хлебарка.

    Коментиран от #29

  • 29 уса

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "аполо холивуд":

    Тази нация е толкова технологично и иновативно изостанала спрямо не само Китай ами 1/3 от целия свят.Краварите разчитат главно на трите им опори които са .УОЛ СТРИЙТ с най-големите финансови разбойници и при това легално и дори престижно.ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ - където печатат без никакво покритие долара.ПЕНТАГОНА- който пази първите и осигурява на вторите да са най-разпространената валута в света, а който не им играе по свирката бива "освободен" и "умиротворен".Като четвърти може да сложим ХОЛИВУД и МЕДИИТЕ които контролират и зомбират мнението на хората и пропагандират американския начин на живот.
  • 30 до наивните

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    #1,4,5 и т.н. Процесорите на Huawei се произвеждат от неговата собствена фирма HiSilicon. Тя КУПУВА лицензи за проектиране на CPU от ARM Holdings. Те са в основата на всичко, а кои са те: британска мултинационална компания за полупроводникови и софтуерни проекти, собственост на SoftBank Group със седалище в Кеймбридж, в Обединеното кралство. Основната й дейност е в дизайна на процесори ARM (CPU), както и системи и платформи. Arm Holdings е основана през 1990 г ., когато китайците не са знаели какво е компютър. Процесори, базирани на дизайни, лицензирани от Arm или проектирани от лицензополучатели на една от архитектурите на комплекта инструкции Arm , се използват във всички класове на изчислителните устройства. ARM – (Advanced RISC Machines Ltd) е структурирана като съвместно предприятие между Acorn Computers (британска компютърна компания, основана през 1978 г. в Кеймбридж , Англия) , Apple Computer, сега Apple Inc. – американска компания и VLSI Technology - също американска базирана в Силиконовата долина в Сан Хосе, Калифорния.
    Сега светна ли ви на каква база е стъпила Huawei и за какво въобще иде реч? Китайското ноу-хау е за ориз, те все още са преди всичко фабрика на света, а не мозък на света. Има много ориз да ядат докато стигнат тия нива. Ама наивните винаги са мислели, че щом е произведено в Китай, значи там е измислено.... Така е за всичко останало, което идва от там, в неговата основа са западния свят, японците, корейците.

    Коментиран от #33, #36

  • 31 до наивните

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Много си неграмотен по темата и тия дето са ти нацъкали плюсцетата. Моторола е американска компания и сега. 2011 г. компанията се разделя на 2 независими части: Моторола Мобилити, която произвежда мобилни телефони и Motorola Solutions – произвеждаща техника за големите фирми и корпорации, вкл. и за военните. 2011 Гугъл купува Моторола Мобилити за 12.5 млрд. долара, а през 2014 год. я продава на китайците (Lenovo) за сумата от 2,91 млрд. долара?!?. Толкова ли са глупави Гугал да загубят над 9 млрд. долара. Разбира се че не, разликата идва от това, че 17 хил. патента (17 000 !!!!!) на Моторола остават при американците. Моторола е това, което е в Америка, а не една поточна линия за телефончета собственост на Леново, Китай. Поздрави на #28, #29 и компания......
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "до наивните":

    Процесора Kırın 970, откъде са го копирали китайците?

    Коментиран от #34

  • 34 Белята

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "любопитен":

    Все тая важното е ,че мачкат фащ по продажби на мобилни устройства отвсякъде!!
  • 35 Ист

    0 1 Отговор
    Можеш ли да дефинираш понятието - американец?
    Като толкова често използваш определението "американски", можеш ли да посочиш колко са чужденците - инженери в изброените от теб "американски" компании...?
  • 36 Ист

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "до наивните":

    Можеш ли да посочиш, кои са основните автори на иновативните разработки в посочените от теб американски компании - чуждестранните инженери или американските инженери?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания