Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Декември, 2018 16:01 4 518 21

Украински кораби отново ще плават през Керченския пролив

  • украйна-
  • кораби-
  • керченски пролив

Те ще се съобразят с международното право

Украински кораби отново ще плават през Керченския пролив - 1
Снимка: Shutterstock

При необходимост украинските кораби ще продължат да плават през Керченския пролив. Това заяви министърът на отбраната на Украйна Степан Полторак, цитиран от РИА Новости.

Според Полторак такива курсове ще бъдат извършвани, съблюдавайки се всички международни правила. Това ще стане, когато украинските кораби са готови.

По-рано стана ясно, че в САЩ не се води дискусия за военен отговор срещу Русия в региона.

По-рано руската брегова охрана задържа украински кораби край Крим. В следствие на това Украйна обяви военно положение.

Русия задържа украинските моряци за срок от 60 дни. Американските военни все още не са говорили с руски представители по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    22 0 Отговор
    Ще се разберат..! В смисъл - Русия и САЩ ще се разберат..!?
  • 2 НКВД

    33 5 Отговор
    САЩ там нямат думата! По начало САЩ когато става въпрос за Русия нямат думата!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Съгласен

    31 6 Отговор
    Тоя или се прави на глупак или смята другите за такива!!! Че ДОСЕГА, ВЕЧЕ 4,5 години укропските кораби (ако ги има) си плават и НИКОЙ ДОСЕГА НЕ ГИ Е СПИРАЛ!!! Предупреждавт, икат разрешение и лоцман (така се постъпва вече повече от 70 години) и си минават! Защото там протока е много тесен и без такава помощ никой не минава!!! Въпроса е, че последния пък, укропчетата искаха да минат уж-незабелязано!!! ТАКАВА ИМ Е БИЛА ЗАПОВЕДТА!! Но не мина!!! А сега се правят на ущипани!!! Е, нема да им мине номера!
  • 5 Румяна Костова

    25 5 Отговор
    Руснаците отдавна им казаха,че ще плават,ако спазват международните закони и ако като наближат Крим ,когато им кажат да спрат и да се паркират на стоянката до получаване на разрешение за преминаване,не филосоствуват ,а чинно изпълняват.И няма да имат никакви проблеми да си плават колкото си искат.През септември техни военни кораби нормално преминаха Керченския пролив.

    Коментиран от #10, #16

  • 6 Нямат думата САЩ

    2 8 Отговор
    Но определят правилата и защитават закона, международното право. Останалите четири велики сили, не ти, не аз и аврамки шила, сме им делегирали правата , и задълженията
  • 7 Голям Слон

    19 1 Отговор
    Укрите луд са ме правили, докато мина границата им. Какво да правя? Стискам зъби и показвам уважение: в чужда страна съм все пак. Ако се научат и те да не се правят на три и половина, проблеми няма да имат. Има си закони, да ги спазват. Най-малкото защото по техните граници е един тих ад и ужас.
  • 8 Румено червената

    1 17 Отговор
    По кой законов нормативен акт равноправност съсобственик, с равни дялове, трябва да бъде възпрепятстван и контролиран от путя?

    Коментиран от #14

  • 9 Гост

    13 0 Отговор
    Ако руснаците ви дадат!
  • 10 стоян георгиев

    2 13 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    а защо да спират на стоянка?руските кораби през босвора или гибралтар спират ли на стоянка?

    Коментиран от #13

  • 11 Цар Вул

    13 0 Отговор
    ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА И КОЛЕЛОТО!Сега вече ще спазват международното право!Явно до сега са си правили каквото искат,ама Путин им показа КУКИШ и те кандисаха!Да здравствует великата и непобедима РОССИЯ!!!

    Коментиран от #12

  • 12 стоян

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "Цар Вул":

    Как така непобедена бе Наполеон осра кенефите в Кремъл да го хванала диария и после се прибра в Париж А за Японската война 1908 когато японците потопиха 2 трети от руския флот и вдигнаха бяло знаме А за руско турските войни

    Коментиран от #15, #17

  • 13 Румяна Костова

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Сигурно спират,не зная,не съм се возила на руски кораб,плаващ на там.На изброените от Вас места предполагам има различни изисквания.В Азовско море заради малката дълбочина всички кораби трябва да спират,дори и руските.

    Коментиран от #19

  • 14 Румяна Костова

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румено червената":

    Международна конвенция на ООН по морско право от 1982.Според нея военни кораби на чужда страна могат да влизат в териториалните води на дадена държава само след специално разрешение.Мястото на инцидента в Керчен е в териториални води на Русия още преди 2014 година.Ползувайте от време на време Google.Има въпроси,на които и сам може да си отговорите с негова помощ.
  • 15 Румяна Костова

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Е,значи е имал носталгия по парижките тоалетни.Руснаците услужливо му помогнаха да стигне по-бързо,за да не се стиска много по пътя.
  • 16 NikNay

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Руме , искам да те поправя - корабите не паркират а застават или по-точно акостират. И на кораб не се водиш а плаваш .
  • 17 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Не знам дали Наполйон е усрал селцето Москва но Котузов и армията мутакова ретко щастие ги беше хванало че цели единадесет години цвъкаха из Париж
  • 18 наблюдение

    7 0 Отговор
    Хунтата търси външен враг, за да се задържи на власт! Народът на Украйна тъне в мизерия и глад, а шоколадения крал трупа милиарди! Вижте в магазините - всичко от Украйна е с марка "Рошен" Така е в цяла Европа.

    Коментиран от #20

  • 19 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    спират ама грънци.има договор за преминаване и корбите си минават.и румянке като не си запозната с определена тема е добре да не даваш акъл по нея щото после пак ще се смееш с приятелките щото си се объркала!та кажи сега румянке как при деистващ договор между русия и украина и многократна практика на преминаване изведнъж украинските кораб се оказаха в грешка?или си мислиш че те сега за първи път отиват от одеса в азовско моере?

    Коментиран от #21

  • 20 стоян георгиев

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "наблюдение":

    да другарю .фашистите окупираха украина ,а другаря путин с всичката руска вата се опитва да я освободят .фашиста порошенко и неговия евреин премир трупат милиарди от шоколади докато украинския народ умира от глад и плаче другаря путин да го освободи!!!смях!!!!!
  • 21 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    На теб не ти ли е ясно, че товарищ Путин построи стратегическо съоръжение наречено " Кримский мост". Украинский шоколаденньi заяц , както наричат Прошенко, неколко пъти призовава да бъде разрушен моста, затова руснаците се готвят за отбрана. Руската мечка има една анатомична особеност, късата опашка, тези, които я дърпат за опашката, неусетно се озовават в лапите и.
Новини по държави: