Last news in Fakti

7 Декември, 2018 18:47 2 949 35

Турция: САЩ да се откажат от наблюдателни пунктове

  • сащ-
  • турция-
  • пунктове-
  • шпионаж

Обтегнати отношения между двете държави

Турция: САЩ да се откажат от наблюдателни пунктове - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар по време на среща със специалния представител на държавния секретар на Съединените щати за Сирия Джеймс Джефри призова Вашингтон да се откажат от наблюдателни пунктове в Сирия, се казва в съобщение на турското военно ведомство. По думите на Акар постовете ще имат „много отрицателно въздействие” върху двустранните отношения.

Анкара многократно обвинява САЩ в доставката и монтирането на наблюдателни пунктове по северната граница на Сирия под претекст, че помагат на Анкара „да предотвратява терористичните заплахи”.

По информация на турския консервативен ежедневник Yeni Safak, Пентагонът е установил първия си наблюдателен пункт на хълм в сирийския район Тал Абаяд, на около 2 км от границата с Турция. От там се разкрива отлична гледка към южната ни съседка. От другата страна на границата, турските въоръжени сили са разположили наблюдателен пост в село Йончюл, който е само на 2-2.5 км от американското съоръжение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1122

    21 3 Отговор
    Много са нагли. С тези да си нямаш нищо общо.

    Коментиран от #3

  • 3 ОБЕКТИВЕН

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "1122":

    Нагли нагли ама , дано не ги изпратят в пакети .
    С бай турчев шега ?
    Ще му писне и ще ги изчисти до един ми се струва , дано не съм пророк.
    Теа до сега не са остъпили нищо и сега едвали ще го преглътнат.

    Коментиран от #5

  • 4 no fes no problem

    6 31 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    По скоро фесове ще изнасят в чували.Наблюдателните пунктове са в Сирия, турците да си гледат тяхната територия не да се месят в чужди работи.Достатъчно глупости направиха в Северо западна Сирия чк руснаците привикаха мустакатия маймун Ердо да му дърпат ушите.

    Коментиран от #17

  • 5 наблюдател

    9 31 Отговор

    До коментар #3 от "ОБЕКТИВЕН":

    Не бъди сигурен. Поне 20 милиона кюрди чакат САЩ да им каже коли фесовете и да ги въоръжи и ще видиш кой какво отстъпва.
    3 месеца 30 000 турска армия със самолети,артилерия и танкове се мъчи да мине 30 километра срещу 10 тина хиляди кюрдиски партизани с леко оръжие.
    Фесовете сега реват защото САЩ казаха стига толкова турски своеволия в Сирия.Ако продължават да се ежат ще унищожат Турция и ще я разделят на части които могат да бъдат контролирани.

    Коментиран от #6, #8, #16, #24

  • 6 ivan4o

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    Да но не трепят деца и жени нали! Прецизна работа не е за аматиори!бавно и славно!

    Коментиран от #11

  • 7 Лелеeе

    9 18 Отговор
    Не беше ли този Хулуси Акар, който като генерал помогна на джихадистите в Сирия и създаде псевдо-преврата с Ердоган? Сега той е министър на отбраната на Турция !!?

    Коментиран от #10, #14

  • 8 Санчо

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    И кой ще им крепи мьдете срещу НАЙ-ГОЛЕМШЯ "АГРЕСОР". Ппьк и след турски вариянт на виденовата зима(икономическо сьсипване).отговора няма да е бьлгарски. Не сьм им фен,но след историческото преебаване турците са наред да го начукват. Кофтито е че не може да се гледа отстрани. ...а . оооо кай прав кай крив мен ме заболя.хи хи

    Коментиран от #9

  • 9 наблюдател

    8 19 Отговор

    До коментар #8 от "Санчо":

    Турция е създадена от САЩ и Запада.Наливаха милиарди там за да противостоят на СССР. Сега неблагодарните турци скачат срещу САЩ...
    Е какво очакваш? Ще ги разцепят и ще дадат на кюрдите държава.Така турците вече няма да са фактор в региона. Просто политика нищо лично. И с нас са постъпили така като са раздали територии на Тирция,Гърция,Сърбия и Румъния.
  • 10 П.И.Т.*

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Лелеeе":

    И какъв е проблемът? *Протурски Ислямски Тероризъм
  • 11 Наско

    9 16 Отговор

    До коментар #6 от "ivan4o":

    Тия фесове са избили милиони.Първият геноцид на 20 ти век е тяхно дело.Иди кажи на някой арменец колко са пазили жените и децата тия гадове. Знаем добре какви мръсници са турците.Така че не ми говори за прецизност.

    Коментиран от #13, #15, #18

  • 12 Oleleee

    8 3 Отговор
    Ей тоз Ердо луд човек .Ташаци много тешки.Чилена вади чаааак до Сирията.Курдин гиледа идва ракета дуписе куту щраус.Хамериканец гиледа идва ракетата дуписе да вилезе в дупката.Тува всичкото джандъри там ли бе.Хамерика иска петрола после аз ще дава свобода на Ирак дава на Авгани дава на Либия дава на всички колкото иска оръжие и свобода дава
  • 13 Ейй Насее

    14 8 Отговор

    До коментар #11 от "Наско":

    Знаешли колко невинни турски жени майки деца са изклали арменците на изтока когато аскера е воювал на запада ..малко им е каквото посееш това ще жънеш.После говорят за геноцит.

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ако беше чело

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Наско":

    Щеше да знаеш, че именно курдите изколват арменците, не, че не са си го заслужили....

    Коментиран от #21

  • 16 Mmm

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    Opitay ti s tvoyata armiya da vidim kolko shte izdirjish kim tirskata armiya
  • 17 Реалист

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "no fes no problem":

    Явно си много задръстен щом не виждаш че американците се бъркат на всякъде. Ако турция падне от Сирия следващата е България и много ще ти се радват на белия гъз с вазелин или без 😆😆😆😆

    Коментиран от #19

  • 18 Историк

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Наско":

    Два геноцида над Българи и Арменци. Сега правят тихомълком 3ти над Кюрдите. Страх ги е защото знаят историята ама наполовина. Знаят как Българите се освободиха въпреки че бяха 10 пъти по-слаби от тях със саможертва и обръщане на погледите към себе си. Това което не разбраха обаче е че колкото повече колиш и бесиш толкова повече вървиш срещу себе си. Можеха да се разберат с Арабите и Кюрдски проблем нямаше да има, те обаче решиха да правят това което знаят най-добре колят, бесят и заграбват земя като че ли си нямат.
  • 19 Историк

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Напротив Асирииците са древен народ, който е много по цивилизован и културен от монголските главорези. Хората не мечтаят за велики империи и за клането и изнасилвания, искат да живеят спокойно и в мир. Вие обаче друго не можете взехте Африн под предлог че имало Кюрди там е да ама сте и в Идлиб където няма ни един Кюрд. Като не искате мир ще ядете сопата.

    Коментиран от #32

  • 20 Наско

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ейй Насее":

    Лъжльо знаем ти турската пропаганда. Над милион жени и деца сте избили само арменски. Да не говорим в България колко народ са изтрепали турските боклуци. Колко са тия кадъни дето уж били избити?
    Лъжи някой друг , в България знаем какво е турчин и каква разруха причинява където е минал.

    Коментиран от #27

  • 21 ха ха

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ако беше чело":

    И да е имало кюрди там фесовете са ги водели и насъсквали.Основния виновник са младотурците.Обещали са на кюрдите че ще имат държава и са ги излъгали. Турция е измислена държава и половината и територия не нейна и е взета с насилие и геноцид. Ето за това сега треперят фесунгерите и реват срещу наблюдателни постове защото им пречат да нахлуват в чужда територия и там да избиват хора.

    Коментиран от #22

  • 22 zonk

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха":

    ВЕЛИКИ ИСТИНИ
  • 23 KIRDJALISTAN

    5 6 Отговор
    TUR4INA NE GO KEFI DA GO KOMANDVAT NIKOGA NE SA BILI POD ROBSTVO....KATO NIAKOYI DERO PISHAT TUKA 500 GODINI
  • 24 прока

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    Остави Турция,турците знаят да си защитават интересити, тревожи се за България да не се раздели,няма ги вече и братушките.

    Коментиран от #25

  • 25 Така е

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "прока":

    Да ама и Англичаните ги няма в случаят САЩ. А ти разчитай на Путин, ама Българите знаем какви съюзници са Руснаците. С едната дават с двете вземат.

    Коментиран от #26

  • 26 прока

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Така е":

    Щом поставяш англичаните като съперници на краварите показваш колко я знаеш историята,първо учи,пак учи после разсъждавай.

    Коментиран от #28

  • 27 тъпотия

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "Наско":

    Знаеш ли колко е било населението на България когато е паднало под османско влияние.после раздели 500 години на това население и ще разбереш дали са избивали или не,ако турците бяха убивали българите за 500 години намаше да остане и думата българин.

    Коментиран от #29

  • 28 Ти дори не можеш да четеш

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "прока":

    Ти верно ли си толкова ограничен. Американците следват политиката която след ваше Англия. Факторът Англия просто стана САЩ те са едно.
  • 29 истината

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "тъпотия":

    Знаеш ли че населението на Полша например не е било повече от българското преди 500 години? Направи си сега справка колко са поляците и не забравяй ,че и те са водили войни и са били избивани и от хитлер и от Сталин.
    Ако не бяха турците с геноцида над българите днес България щеше да е с поне двойно население, да не гворим за териториите харизани на Турция от Англичаните още на Берлинския конгрес.

    Коментиран от #31, #33, #35

  • 30 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    да се откажат ама няма.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    В Африн живеят туркмени ..тоя район е нещо като нашите Родопи ..кюрдите направиха етнимеска чистка ,изгориха им селата и ги прогониха към Турция..като бай Тошо навремето..и той по същия начин направи престъпление против човечеството етнимвска чистка

    Коментиран от #34

  • 33 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "истината":

    Последните 20 г няма турци а защо си напалял с 2-милиона???
  • 34 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    тва е поредната ти лъжа .в африн туркмени няма и не е имало.основното население са кюрди и малко араби.региона целия е кюрдски от поне 100 години.сега турция извършва етническо прочистване гонеики кюрдите и заселваики араби.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.