8 Декември, 2018 20:37 2 225 6

Изненадващо посещение на папа Франциск

  • италия-
  • папа франциск-
  • посещение-
  • болни-
  • бедни-
  • рим

Папата се запозна с две болни от рак българчета

Изненадващо посещение на папа Франциск - 1
Снимки: ЕРА/БТА

Две структури в покрайнините на Рим посети в края на седмицата папа Франциск. В тях са приютени пациенти от две болници в Рим и група младежи, които страдат от психични заболявания. По този начин 7 декември отново беше „Петък на Милосърдието“ за Папата.

Придружаван от монсеньор Рино Физикела, председател на Папския съвет за новата евангелизация, той посети CasAmica Onlus в Тригория. Това е структура, в която хора провеждат различни типове болнични терапии. Става дума за пациенти със сериозни финансови проблеми, които нямат възможност да покрият първичните ежедневни разходи.

Повечето от тях са от италиански произход, от южна Италия, чийто заболявания ги принуждават да търсят лечение в големите здравни центрове на Рим. Сред пациентите има и семейства от Северна Африка и Източна Европа.

„Папата позвъни на вратата и беше посрещнат от дежурния персонал на CasAmica Onlus, който остана изумен от неочакваната визита“, съобщават от прессекретариата на Ватикана. При пристигането на папа Францис част от пациентите са се намирали в голямото кухненско помещение, а някои от децата в стаята за игра. „Светият отец са спря да си поиграе с тях и изслуша с голямо внимание страданието на болните“, пише още в информацията до медиите.

Папата е бил придружен от председателя на Асоциация CasAmica Onlus, Лучия Канячи Ведани.

Папата се е запознал с историята на две деца, които страдат от тежко онкологично заболяване. Те са съответно на 11 и 13 години и са в структурата със своите родители. Сред приютените има и български деца. Това са Сандра и Пламен, които са на 3и на 5 години. Те страдат от тежки хематологични заболявания. Преди да се сбогува с тях папа Францис оставя пергамент, като спомен от срещата, и подаръци за семействата.

Второто място, което Папата посети в „Петък на Милосърдието” е рехабилитационната терапевтична общност Il Ponte e l’Albero (Мостът и Дървото). Намира се на един от „мостовете“ в римския квартал Лаурентином. Гостите в Il Ponte e l’Albero са 12 младежи с психически разстройства, които са живели в тежки семейни условия. „С тази визита, Папата осъществи желанието на младежите, които преди няколко месеца му изпратиха писмо, разказвайки му за премеждията си, молейки го за една негова визита”, пише още в съобщението на Ватикана. По време на срещата папа Франциск е изслушал разказа на Паоло Стейвано, главен психолог на структурата, който му илюстрира големите трудности на тези младежи и как здравната структура на Отдела по Психично здраве помага на семействата. В контекста на предстоящите Рождественски празници папа Франциск е оставил 10-килограмов коледен козунак.

Изненадващо посещение на папа Франциск

Изненадващо посещение на папа Франциск

Изненадващо посещение на папа Франциск

Изненадващо посещение на папа Франциск


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    4 2 Отговор
    Папата да идва в Бянкя и да погали Главатаря ни по главата, че не се трае вече!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 парлак

    0 2 Отговор
    Всички папи са сатанисти...
  • 5 Тръмп

    1 2 Отговор
    Този папа е менте,защото се опитва да си купи чрез подаръци ПР!!!!:(:(:(:(:(:(Децата имат нужда от Вярата за изцерение,а не от материални залъгалки!!:(:(:(:(Вън от Христянската вяра е той,а е само опаковка!!!!:(:(:(:(
  • 6 Тръмп

    1 2 Отговор
    Този папа петни името на Свети Франциск от Асизи!!:(:(;(Марш от Ватикана!!!!!:(:(:(:(
Новини по държави: