16 Декември, 2018 08:21 3 660 17

В снежна буря хиляди поискаха оставката на Александър Вучич (СНИМКИ)

  • сърбия-
  • белград-
  • протест

В Белград се проведе демонстрация срещу управлението

В снежна буря хиляди поискаха оставката на Александър Вучич (СНИМКИ) - 1
Снимки: Туитър

Хиляди сърби излязоха в центъра на Белград, за да протестират срещу управлението на президента Александър Вучич.

Част от демонстрантите носеха жълти жилетки. Те спряха пред сградата на президентството и настояха за оставката на Вучич.

Преди седмица отново протестираха хиляди, след като бандити нападнаха и биха лидер на опозиционна партия. Тогава те обявиха като надслов на демонстрациите си лозунга "Стоп на кървавите ризи".

В снежна буря хиляди поискаха оставката на Александър Вучич (СНИМКИ)

"Няма да бъдем спрени или заглушени", каза лидерът на партия Левица на Сърбия Борко Стефанович.

От месеци напрежението в Сърбия се покачва. Опозицията обвинява управляващите, че използват методи на насилие, за да сплашват опонентите си.

В същото време в Белград се проведе протест срещу орязването на социалните помощи за отглеждане на деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 adam

    36 19 Отговор
    сатанистите от цру в действие

    Коментиран от #2, #8, #12

  • 2 1944

    15 30 Отговор

    До коментар #1 от "adam":

    организира го руския филиал на цру от лубянка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пръдльо

    36 9 Отговор
    Дано скоро , тази буря се пренесе и в България

    Коментиран от #10

  • 5 факт

    33 8 Отговор
    ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЗА ЛЪЖЦИТЕ И КРАДЦИТЕ НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ!!!
  • 6 Иванов

    27 6 Отговор
    Слагайте жилетките и на улицата! Протести до дупка!
  • 7 Васил

    32 5 Отговор
    В България не може да стане понеже има 6,5 милиона спящи овце.
  • 8 Джони

    8 21 Отговор

    До коментар #1 от "adam":

    До Адам..сатаните са на изток , и централата им е кремъл . Мордор живее и разпръсва мрак от там .
  • 9 ОЩЕ ОТ РИМСКО И ДАЖЕ ПРЕДИ ТОВА ОТ

    5 1 Отговор
    ВРУМЕТО НА АЛ МАКЕДОНСКИ СЛЕД ОКУПАЦИЯТА НА ДАДЕНА ДЪРЖАВА СЕ НАЗНАЧАВАТ ПОСЛУШНИ И ЗАВИСИМИ МЕСТНИ УПРАВЛЯВАЩИ СЛУЖЕЩИ БЕЗПРИКОСЛОВНО НА ОКУПАТОРИТЕ.
  • 10 цигането от София

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пръдльо":

    в България не може да се осъществи тази буря , защото диктатурата е много мощна и силна ,,, бурята веднага ще бъде смачквана...

    Коментиран от #13

  • 11 Простак

    7 1 Отговор
    България с тези политици никога няма да се оправи ....30 години се управлява от държавна сигорност , от разни доносници Ченгета и Военни
  • 12 Артър Дент

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "adam":

    Аха значи когато протестите са в Западна Европа те са оправдани и ги подкрепяме, ама когато са в братската ти Сръбия веднага стават организирани от ЦРУ. По-големи дебили от руско-турските ибрици не съм срещал в Галактиката.
  • 13 отговор

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "цигането от София":

    Каква диктатура, кой диктува, че нещо не е ясно! Държавата ни е разпасана работа, вечно протестиращи, организирани от така наречената злобна опозиция, с искания за майка си и баща си? Пречат на хората да работят, пречкат се по пътища, напоследък търговията с български знамена процъфтява. Размахват свещеното българско знаме за какво ли не. И това било диктатура? Анархия!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Никак не сте в час.Халюцинирате за някои русофобски настроения на протестите в Сърбия.Такива лозунги няма .Хората се опасяват ,че Вучич окончателно ще се продаде на Запада и ще признае Косово.Още в Интернет има материали, че е подписал с Брюксел споразумение за приемане на 1 милион мюсюлмански емигранти.Повечето хора обаче излизат на протести заради ниските заплати и лошите си условия на живот в Сърбия.
  • 16 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "SRBIN":

    Имате някои социални придобивки ,да ,много по -добри ,отколкото в България.И доколкото зная безработните,дори да не са регистрирани като такива в бюрата по труда не трябва да плащат здравни осигуровки,държавата поема лечението на всички.Е,почакайте да влезете в ЕС!Но заплатите в Сърбия в производствения сектор са значително по-ниски ,отколкото в България.Един работник в ,,Леони" взима около 250 евро. А храната ,да ,имате все още много продукти с истински вкус защото не сте задължени да спазвате европейски стандарти-еднакви по големина плодове и зеленчуци с гумен вкус.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
Новини по държави: