Тема: Украйна

11 Януари, 2019 19:40 5 242 59

Русия иска разпадането на Украйна

  • украйна-
  • павло климкин-
  • русия

Павло Климкин обяви, че неговата страна ще се бори с руския натиск

Русия иска разпадането на Украйна - 1
Снимка: BGNES/EPA

Русия ще направи всичко за разпадането на Украйна. Това заяви украинският министър на външните работи Павло Климкин, цитиран от RT.

Според него Кремъл не иска да има свободна и демократична Украйна.

„Ние се нуждаем от военна, политическа и икономическа подкрепа, за да се борим с опита на Русия да задуши Южна Украйна. Там целят това с блокирането на Азовско море. Русия иска да предизвика допълнително разделение на нашата страна. Ние няма да приемем това“, заяви Климкин.

Русия задържа украински кораби през ноември, като днес обяви, че може да свободи моряците от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    84 14 Отговор
    Оф тези укри ги тресе яко параноята,ако Русия е искала да се разпаднат,то до сега да е станало.

    Коментиран от #54

  • 2 mom4eto

    73 12 Отговор
    Понамирисва на кравешки... :)
  • 3 Kcaniba

    68 13 Отговор
    Бандерите, които са анти руси, и са потомци на рицарските и папски ратаи и чистачи на кенефи на австрийските херцози я разпадат Украина!!
    Русия я създаде!!!
    И я увеличи териториално и с 25 милиона души руснаци!!!
  • 4 Несъгласен

    64 14 Отговор
    Оооо не.........не може да искаш да се разпадне нещо, което ВЕЧЕ СЕ РАЗПАДА!!! Или това, че Крим и Донбас почти вече не са укропски не се брои??? ДАВАЙТЕ НАТАТЪК, никой не допринася за разпадането на тоя неофашистки анклав повече от самите украинци!

    Коментиран от #57

  • 5 абе как една страна

    52 7 Отговор
    чийто управници са дошли на власт с преврат,може да е димократична и свободна?
  • 6 Аристотел

    40 7 Отговор
    Реквием за Украйна, Амин!
  • 7 Опечален

    43 8 Отговор
    Хммм...НИКЪДЕ НЕ СЪМ ЧУЛ, че Русия щяла да "освобождава" пиратите, навлязли незаконно в руски териториални води! Напротив, вчера им продължиха срока на арест! Пък и термина "освобождаване" не е правилен, още не са ги осъдили.........като направят това, тогава може даже и да ги амнистират, по добра воля. Но се съмнявам, че морячетата САМИ ще поискат това!!! Като освободиха надя савченко и какво.......САМИТЕ укри си я тикнаха в укропския затвор! Щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно и трагично!

    Коментиран от #38

  • 8 Боко

    40 7 Отговор
    Ако нямаха общ враг да викат ура и който мисли различно да обявяват веднага за предател укрите до сега да са се разпаднали. Тях и обединява само омразата към Русия. За авиаторката Савченко ореваха орталъка но като им каза някои истини я обявиха за руски агент.
  • 9 ДДТ

    25 6 Отговор
    Бий фашита по главата бий бий бий....
  • 10 Borislav Popov

    6 24 Отговор
    Прав е Пафката, 100 пъти е прав !
  • 11 И това ще ви е КРАЯ !

    15 5 Отговор
    Почнете и Да живее УССР !
  • 12 Бесен Язовец

    35 2 Отговор
    Украйна се върна във времето на крепостничеството !Няколко олигарха държат в ръцете си цялата държава. Поддържат си собствени армии. Централната власт почти абдикира. Ако времената бяха други - щяха да разцепят държавата на парчета ,а после да воюват по между си !

    Коментиран от #32

  • 13 защо

    28 1 Отговор
    трябва да има украинска (или македонска) държава след като няма украински (или македонски) народ.

    Коментиран от #15

  • 14 СссереМ

    25 2 Отговор
    Политологът и икономист Александр Дудчак коментира изявлението на президента на Украйна Петро Порошенко за това, че страната е успяла да обезпечи макрофинансовата стабилизация и да излезе от зоната на риска..........................«Най-вероятно Порошенко е имал предвид някаква много малка микростабилизация, защото въобще и не може да става дума за каквато и да било стабилизация. Точно в момента на преврата Украйна дори беше в много нормално състояние, особено след подписването на споразумението между Украйна и Русия през декември 2013 година».....................................«Но цялата тази власт, който е представена в лицето на Порошенко, загроби всичко.

    Тя извършва съзнателно унищожаване на енергетиката, за никаква стабилност не може да се говори, защото са изгубени цели отрасли в промишлеността, дълговете са колосални..

    Порошенко за пореден път лъже нагло»

    Коментиран от #20, #39

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Владо Вр

    27 1 Отговор
    Въпрос на време е, Закарпатието да се върне в Унгария. Като рипнат и останалите области населени с руснаци, Украйна я пиши бегала. Част от севера, може да иде в Белорусия.
  • 17 Ааа, ясно, чак замижах

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Kcaniba":

    но това не променя липсата на логика за тяхното съществуване.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Франц Кафка

    7 33 Отговор
    Лукашенко призова беларусите да са готови да дадат отпор на руската хибридна война .
    И в края на нещата , като резултат на войната с цивилизацията , негласно но активно провеждана от кремълският геополитически “стратег “, Русия ще заеме своето законно място в канавката на историята .
    На практика , тя вече го е заела и сега се окопава дълбоко в боклука на световната история ..

    Коментиран от #23

  • 20 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    Ей един път да не се изтропаш! Браво!
  • 21 антисоросоид

    21 1 Отговор
    Абе тоя много ми прилича на суджука ! И там са същите убитаци мо ш енн и ци като тука
  • 22 Генерал де Гол

    9 29 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "

    Коментиран от #25

  • 23 Бесен Язовец

    18 4 Отговор

    До коментар #19 от "Франц Кафка":

    Русия и Беларус са съюзници. Създадени са единна групировка за противовъздушна отбрана и съвместна групировка сухопътни войски. В мирно време войските, включени в тях, се намират в местата за постоянна дислокация под обичайното си командване. При заплаха от война руските части ще пристигнат в Беларус и командването ще поемат беларуски генерали.
  • 24 Антрополог

    10 29 Отговор
    Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50%от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от Орловския и Брянски пехотни полкове били се геройски с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано, украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в село Шипка. Само, че днес руските роби изпитват омраза към своите освободители, защото господарите им са наредили да ги мразят.

    Коментиран от #29, #40

  • 25 СссереМ

    24 2 Отговор

    До коментар #22 от "Генерал де Гол":

    Шарл дьо Гол, президент на Франция (1959-1969)................"Руският народ никога няма да е доволен, ако знае, че някъде съществува несправедливост".
  • 26 Владо Вр

    15 2 Отговор
    Антрополога, по времето на императора, няма, повтарям НЯМА, украинска държава. Ха, вземете книжки и ЧЕТЕТЕ бре. Ако не можете да четете хартиена книга, има Интернет, Уикипедия(макар и с грешни данни тук-таме). Пак ви казвам ЧЕТЕТЕ повече.
  • 27 патриотъ

    25 3 Отговор
    Такава нация украинци и такава държава Украйна никога не е имало и никога няма да има!Това е изкуствено формирование,което допуснаха руснаците да стане,но то скоро ще се разпадне и резонно ще се върне там,откъдето е дошло-Русия!Всичко останало е дрън-дрън!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    15 3 Отговор

    До коментар #24 от "Антрополог":

    Украинците от край време са били лакеи ! И на Поляците и на Германците и на Руснаците и на краварите . Да си лакей си е направо призвание. Относно украинците - украинците са били една малка част от състава на Руската армия !През 1876 г. списъчният състав на руската армия е 1 474 498 войници и 25 953 офицери.............................Нали не смяташ че е имало 700 000 хиляди украинци ???!!!............... в Руско-турската война от 1877-1878 г. на Балканите сред многото други са участвали 42-ри пехотен Якутски полк, 44-ти пехотен Камчатски полк, 20-ти пехотен Галички полк, 11-ти драгунски Рижки полк, 8-ми драгунски Астрахански полк, 56-ти пехотен Житомирски полк, а в Кавказ е воювал 160-ти пехотен Абхазки полк.

    Коментиран от #31

  • 30 Франц Кафка

    5 21 Отговор
    Като ви чета коментарите , започвам да вярвам на македонците , че половината българи са татари , които в момента са 40% от населението на Русия и нямат нищо общо с българските народни традиции .
    Докато украинските народни празници имат много общо с българските .
    Например Коледа , по украински също е
    Коледа ,нещо повече , имат си и коледарчета и коледни песни , а една от тях се пее по цял свят на различни езици .
    Докато в монголо- татарска Русия този празник няма никакви традиции !

    Коментиран от #36, #46

  • 31 Антрополог

    6 18 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Русофилите повече от 150 години сте руски слуги и лакеи. И не ми пробутвай общи приказки руска подлого. Става въпрос за тези 184 000, които са в с става на императорската армия на Балканския фронт.
  • 32 Гошо

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    То и сега не е къно
  • 33 onq s konq beliq

    16 2 Отговор
    Това наистина е така.... Но, това което не могат да осъзнаят ''умните'' украинци, а те са точно толкова ''умни'' като българския народ, е че искат да се присъединят към място където ''раздават пари''???!!! ''Раздават'' ама дръжки, германците не са глупави и са свикнали само да лапат, другите западни страни също не са глупави и привидно раздават някакви жълти стотинки за магистрали и велоалеи, но ни унищожават икономиките с хитри ''декрети'' и небивалици. Това което произвежда Украйна ще и бъде спряно с европейски директиви още в първите месеци на близане в ЕС, както на нас и ще им унищожат заводите. Ше станат роби като нас, но със нови магистрали и велоалеи по улиците, съответно стеснени така че трафикът да ни унищожи белите дробове, и ще имат задължителни енергоспестяващи крушки на цената на един бойлер. Това е което е съумяла да ''сътвори'' досега ЕС. Това е което не могат да осъзнаят ''умните'' украинци , досущ ''умни'' като нас българите.
  • 34 някой си там

    9 2 Отговор
    Не знам, какво искат руснаците, но някакъв украински експерт тия дни беше казал, че ако Украйна продължи по този начин да губи население в 2050г ще останат само 1 милион украенци в страната. 1990г Украйна е 54 милиона население, 6 пъти по-голяма по територия от България и на пето място като икономика в Европа. Погледнете днес какво представлява Украйна, а такива умници като този министър ще я довършат съвсем.
  • 35 Франц Кафка

    4 14 Отговор
    Учудвате ме товарищи колхозници !
    Украйна върви по пътя на България и ако са като нас 30 години да гласуваме за такива политически недоразумения , като Сидеров , Марешки и доказаните мошеници от БСП , техният преход също така ще бъде мъчителен и продължителен като нашият .
    Искате добри заплати и бъдеще , а попивате дезинформацията на руската пропаганда като попивателна .
    Само един въпрос , за да сте наясно колко още има да патите :
    - Вярвате ли още на кривите краставици ?
    Онези които ЕС ви забрани :)))
    Украйна не я мислете , мислете за себе си , че с тези празни глави сте за никъде !
    А най - добре си направете труда да образовате децата си , за да не бъдат като вас !

    Коментиран от #37, #41

  • 36 Хи их хи

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Франц Кафка":

    Пост късно вечерта, пост рано сутринта! Сън не те лови да зачешеш клавиатурата, а кой ще чеше половинката ти? Относно 40%- те процента татари в Русия, официалната статистика е малка над 5 млн., т.е. около 3-4% и това за цялата РФ. Останалия ти словесен бабер изобщо не си струва да се коментира!

    Коментиран от #44

  • 37 СеСеСере

    4 14 Отговор

    До коментар #35 от "Франц Кафка":

    Трудна работа, те 1/3 от народа не знае български, 1/3 са русофили останалите са образовани.
  • 38 Румяна Костова

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Опечален":

    Защитниците на Украйна не си задават въпроса как Западна Европа и Америка пищяха непрестанно за освобождението на Славченко, когато тя беше в затвора в Русия ,а сега ,когото Порошенко я прати в затвора,всички мълчат и никой не се интересува от нея.Още едно потвърждение, че на украинската власт всичкот и е разрешено докото се противопоставя на Русия.
  • 39 Румяна Костова

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    В Украйна медийната пропаганда е много силна и много хора вярват на телевизора когато им каже колко много добре се развива страната им (при минимална пенсия 40 евро,по - ниска от тази в Зимбабве-60 евро).Важно е да вярват, че Кремъл за всичко е виновен.
  • 40 Румяна Костова

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Антрополог":

    Айде пак старата песен за украинските освободители.Сменяте само процента, сега 50 ,а в някои коментари и много повече.Мозъкът Ви още не може да включи ,че Украйна тогава като държава не е съществувала. Все едно в една войска да се води статистика колко бойци от кой град има и от това да се правят някакви изводи.Загиналите украински войници са се биели в руска войска.
  • 41 Румяна Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Франц Кафка":

    Украйна не върви по пътя на България.Парите ,които е вложила там Америка са внушителна сума, сценария е съвсем различен от онзи,който готвят за нас.А и тук тези ,които им се връзвате на пропагандата сте значително по-малък процент.

    Коментиран от #42

  • 42 СеСеСере

    3 8 Отговор

    До коментар #41 от "Румяна Костова":

    В кой град в Русия живееш извинявай? И аз искам да дойда да взимам заплата за тролене и да си купя най-новата говореща лада. Че тука с та американска европа ми писна от скука.

    Коментиран от #48, #52, #56

  • 43 учуден

    7 0 Отговор
    Та има ли още какво да се разпада та да го иска Русия ! Украйна се разпадна още от фашисткия майдан
  • 44 Франц Кафка

    1 6 Отговор

    До коментар #36 от "Хи их хи":

    Да разбирам ли , че останалите 100 милиона са само руснаци и православни ?
    Като говоря за 40% имам предвид цялата кайма от народности по онези ширини !

    Коментиран от #49, #55

  • 45 Народна мъдрост

    3 7 Отговор
    Който нож вади от нож умира, който гроб копае другиму, сам пада в него. Който разпадане на друга държава иска, сам се разпада!
  • 46 Хрис

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "Франц Кафка":

    Хайде пиятелче, хапчетата и вземай влака за Карлуково. Наполеон свква съвещание за обсждане на плана за втория му поход към Москва.

    Коментиран от #47

  • 47 Тита

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "Хрис":

    Браво Хрис, хубав отговор. Той е най обикновен полуинтелигент. Те са така арогантни. Стават за полицай. Сгурно той не знае но родната къща на Фр.Кафка е в Прага, близо но Кралев мост.Има музей. Значи писатеелят е славянин. Празника коледа в славянството е древен славянски. Празнували богинята Колада. Сегак като у нас празнуват всички славянски страни. Например Полша, или Сърбия. Преди да пишете прочетете.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Франц Кафка

    2 6 Отговор
    Руският политик Николай Стариков лидер на «Патриоты Великого Отечества» пак направи заявление , че на Русия не е нужен само Донбас, а цялата Украйна.

    - Украйна - това е диамант , тя е награда - каза Стариков.
    И не само той, всички кретени в Русия така мислят..
    През 2014 говорих с един пенсиониран руски военен .
    Че той , вече се виждаше как влиза в Киев като победител ..
    А сега е време и Беларус да приберем - пенеше се той .
    Но ще бъде по - трудно , отколкото с Украйна , там са “ велики литвиани” , много по - лоши от бандеровците ..
  • 51 Франц Кафка

    2 5 Отговор
    Колхозният интернационал все още си мисли , че башкирци , комяци , ханти , мордови , чуваши и до 160 народности ,които са руснаци и православни :))
    Както по съветско време и си мислиха , че украинците , белорусите , литовците , естонците , са руснаци.
    А сега ми потърсете някой руски" славянин ", дали знае какво е това Коледа !
  • 52 Франц Кафка

    2 4 Отговор

    До коментар #42 от "СеСеСере":

    В Хасково живее , била е димитровградска бригадирка , заедно с Пеньо Пенев основите на Димитровград са копали :))
  • 53 Франц Кафка

    1 3 Отговор
    Подялбата на Европа с Хитлер - връщане на изконно руски земи .
    Индустриализацията не американци ни я направиха , а Павел Корчагин с теснолинейката .
    Тоталитаризъма—образец на демокрация.
    Робският труд на народа —програма за социалистическо строителство.
    Бедното ,безправно население—щастлив народ...

    Кафка и Оруел си гризат ноктите от завист ..
  • 54 Мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Някои в тази държава трябва да ползват перманентно услугите на психиатър
  • 55 Мислещ

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Франц Кафка":

    По-добре пресметни колко точно са българите!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Димитър

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Несъгласен":

    Крим Донбас не се разпадат, а бяха окупирани от наглите и агресивни руснаци. Кремъл се опитва да разцепи целостта и независимота на Украйна. Ами ако Украйна бъде въоръжена с модерно натовско оръжие, какво ще направят мужиките. Става на въпрос за близо 50 милиона украйнци. Кремъл се възползва от обстоятелството, че запада не е решителен и не дава модерни оръжия на Украйна.
  • 58 Франц Кафка

    1 1 Отговор
    В Беларус предложиха да се закрият руските телевизии и медии , защото бълвали дезинформацията , омраза и разделяли обществото
  • 59 реялист

    0 0 Отговор
    то тя сама ще се разпадне няма кой да си слага таралеж за да спасяваш умиращ .
Новини по държави: