11 Януари, 2019 21:00 1 906 16

Заев осигури мнозинство за реформите в Македония

  • македония-
  • реформи-
  • зоран заев

Приемането на реформите в страната вече е осигурено

Заев осигури мнозинство за реформите в Македония - 1
Снимка: BGNES/EPA

Правителството на македонския премиер Зоран Заев си е осигурило парламентарно мнозинство за окончателно приемане на четири конституционни поправки, съобщи Катимерини.

С приетите поправки ще може да се промени името на страната. От Македония тя ще стане Република Северна Македония.

Новината беше обявена от говорителя на управляващия Социалдемократически съюз. Управляващите са постигнали споразумение с опозиционната партия БЕСА.

Партията е водена от Билал Касами. Споразумението е било постигнато преди заседание за гласуване на промените.

В четвъртък Заев обяви, че все още не си е осигурил подкрепата на две трети от депутатите. На него му е нужна подкрепата на 80 депутати.

Промяната на името беше договорено с Гърция и ще отвори вратите на Македония за членство в НАТО и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЧА

    5 1 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ --НЕ ЗАСЛУЖАВАТ -- НЕ НЕ НЕ ........................
  • 2 Доктор Ох Боли

    2 3 Отговор
    .... добре де.... що и те искат у Евро Съюза?..... от който бегат англичаните?... ха хахах..... Ше поискат Шенген и.... Евро Зона..... ха хаха..... ми кво да искат?... хахах.... Евро... ха хах...
  • 3 сноу

    9 2 Отговор
    Колко бързо тъпандурците ще им стане ясно ,как Касами ще стане Касапи.
  • 4 Айхман

    9 3 Отговор
    Ако се утвърди името Северна Македония,губи Б-я.Наш Б.Борисов мълча като п.... когато се решаваше за името Северна Македония.
  • 5 сноу

    5 1 Отговор
    Явно Зайю е бил привикан спешно...
  • 6 onq s konq

    8 8 Отговор
    Русия беше налапала Македония почти наполовина,но ЕС и САЩ буквално в последния момент я издърпаха и зъбите на звяра просто щракнаха във въздуха.Което пък разбираемо вбеси Путин,който злобно заяви че е дълбоко разочарован от влизането на македонците в НАТО и Руската страна ще си промени коренно отношението.А че натискът на Кремъл по въпроса беше максимално силен,спор няма то не бе потоци от пари за гръцките про-руски партии да вилнеят по улиците протестирайки срещу името на Македония под предлог че защитават национ. интереси,не бе Кампания на Президента Г.Иванов да бойкотира референдума,а за отявлената финансова война на Македонски фирми свързани с Русия срещу Правителството-да не говорим.Отнесохме го и ние,защото Путин с един замах ни отне правата върху Славянската писменост и ги поднесе на македонците и след всичко това...такъв грандиозен провал!А иначе Плановете и чертежите на НОВАТА РУСКА БАЗА в Македония просто бяха на бюрото на Путин,дори ешалоните с военна техника и оборудване бяха почти готови,но...Господ определено не е руснак:)

    Коментиран от #8

  • 7 Авер

    2 6 Отговор
    И тези се отърваха от Путиноландия.Поредните.То кой остана с тях? Мадуро.Гранде трагедия.
  • 8 Доктор Ох Боли

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    ..... ха хаха.... Путин нищо не ти е отнел......Той просто нема как ти отнеме ... ха хахха..... Мааакедония по това време е била у България.... ха хаха.... теа неща трее се знаат.... Тва е историята на България..... Искаше да привлече Маакедония...... Путин знае, че пише с български букви..... ха хах....

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Доктор Ох Боли":

    Нещо не ти разбирам Историята-След като твърдиш че "тогава" Македония е била "у България",ЗАЩО ПУТИН ВЪПРЕКИ ТОВА ЗАЯВЯВА ЧЕ АЗБУКАТА Е МАКЕДОНСКО ТВОРЕНИЕ?Нали сме били с тях ЕДНА ТЕРИТОРИЯ СЪС ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО И ЕДНА СТОЛИЦА?Знаел Путин че пише с бълг. букви...То и Българите знаеха че са окупирани от Русия,ама викаха "ура" на 9.Септември и 7 Ноември.Та не е важно какво "Знание " имаш,А КАК ГО ИНТЕРПРЕТИРАШ!

    Коментиран от #10

  • 10 Доктор Ох Боли

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    ... о..уеуе.... Путин каза, че азбуката е тръгнала от Македонските земи.... ама те са били български по това време.... На Путин са му казали.... и той знае за кво иде реч... ха хаха.... Ти не знаеш..... ха хаха..... и само сменяш никувити..... ха хаха..... и така.....

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Доктор Ох Боли":

    Баш че не сменям никога "никувити",а други го правят от русофилска злоба поради този факт пишейки с моя!Но щом не го разбираш това,няма смисъл да спорим за каквото и да е.
  • 12 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор
    ....аз ше си поуегна.....а..... от къде идва името Македония?... а?....и що са има проблем с тва име а?... хаха
  • 13 Как Турция разцепи Кипър и стана гръцки

    4 3 Отговор
    и турски? Но си остана с името. Защо Македжния не стана гръцка и българска, но да си остане Македония? Този продажник действа по заповед на краварите, но ще си плати за това! Всичко което се прави за народа, но без народа е противозаконно! Без референдум не може да променя нищо! Всичко се прави, за да ги прилапа НАТО! По същият сценарий, НАТО прилапа България! Затова сега трябва да се проведе референдум за излизане от НАТО!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Как Турция разцепи Кипър и стана гръцки":

    Пълни глупости си написал!
  • 15 баба

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Как Турция разцепи Кипър и стана гръцки":

    Ти луд ли си? Да вземем хора, които ни мразят и албанските наркокартели? Виж кой е със решаващия глас- албанците. Боко отвори вратата на чумата. И се гордее.
  • 16 Що е маке се е

    0 1 Отговор
    Голема стъпка за македония. Меркел призна безобразията на нацистите в Гърция. Кога вие българите ще признаете вашите дзверства в Македония. Има документи. Длъжни сте.
Новини по държави: