Last news in Fakti

22 Февруари, 2019 18:30 4 021 6

7,5 по Рихтер удари Южна Америка

  • рихтер-
  • еквадор-
  • земетресение

Трусът е бил с епицентър в слабо населен район на Еквадор

7,5 по Рихтер удари Южна Америка - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 7,5 беше регистрирано близо до границата между Перу и Еквадор, предаде АР, като се позова на Геофизичния институт на САЩ.

Трусът е бил с епицентър в слабо населен район на 224 километра югоизточно от град Амбато в Еквадор, на дълбочина 132 километра. Няма данни за жертви или разрушения.

Земетресението е било усетено в еквадорската столица Кито и крайбрежния град Гуаякил.

Първоначално Геофизичният институт на САЩ съобщи, че трусът е бил с магнитуд 7,7.

Тихоокеанският център за предупреждения за цунами заяви, че няма опасност от висока приливна вълна.

Перуанският геофизичен институт каза, че е регистрирал два вторични труса с магнитуд 6 и 6,6 в първите 30 минути след първоначалния трус.

Еквадорският президент Ленин Морено заяви, че първоначалните информации "не свидетелстват за сериозни щети", но че са задействани екипи за реагиране. По думите му земетресението е било "усетено в цялата страна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 666

    23 3 Отговор
    ДАНО В СКОРО ВРЕМЕ ДА УДАРИ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА САЩ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ С МАГНИТУТ 250 ПО РИХТИР-ДА ГИ ЗАТРИЕ ДО КРАК ТИЯ УБИИЦИ НА МИРНИ ХОРА ПО СВЕТА ТА ДА НАСТЪПИ МИР И СПОКОЙСТВИЕ НА ПЛАНЕТАТА

    Коментиран от #4, #6

  • 4 незнайко

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Няма нужда от 250 цифра ! Достатъчно ще е и клонящо към 10 !!! Най високата стойност която не е съществувала до момента !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хаджи хаджи Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Какво са виновни обикновенните хора! Да арестуват 10 банк( стерски ) фамилии с конфискация на Капиталите им в полза на човечеството и нещата ще си дойдат на място!