Last news in Fakti

18 Март, 2019 12:42 3 957 27

Увеличават обхвата на руското ослепяващо оръжие

  • оръжие-
  • оптично-
  • русия-
  • обхват-
  • ослепяващо

Подобрени са характеристиките на оръжието

Увеличават обхвата на руското ослепяващо оръжие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Холдингът „Роселектроника” (част от „Ростех”) разработва нови модификации на визуално-оптична заглушаваща система „Филин” („Бухал”), както и увеличава обхвата на съществуващата версия, съобщиха от пресслужбата на холдинга.

В доклада на холдинга се казва, че „въз основа на съществуващите технологични решения в областта на създаването на станции за визуално-оптични смущения, като „Филин”, експерименталното предприятие „Интеграл” разработва нови модификации на продукта”. В резултат на това са „подобрени характеристиките като тегло и размери, намалена е консумацията на енергия”.

Изяснено е, че разработчиците са почти завършили проекта за оборудване на станцията с верифокален обектив, позволявайки поне един и половина пъти да се увеличат мощността на предавателя (съответно да се увеличи обхвата на станцията), както и да се разшири ъгъла на удара. Модулната архитектура, която се използва за създаване на продукта, позволява да се направи преход към създаване на цяла гама от станции, които могат да отговорят на различните изисквания на клиента за условията на употреба и разположение.

По този начин, „чрез увеличаване или намаляване на броя на емитентите в рамките на една система, както и чрез комбиниране на елементи с по-голяма или по-малка мощност, могат да бъдат създадени както силни станции с военно или специализирано приложение, така и по-слаби версии, за да се въвеждат продукти на цивилния пазар, което може да гарантира сигурността на защитените обекти на големите корпоративни клиенти. Станцията „Филин” е разработена от бюро „Интеграл” (включено в „Роселектроника”).

Предназначена е за потискане през нощта и по смрачаване на визуално-оптичните и оптико-електронните канали за наблюдение и прицелване на стрелковото оръжие, а също така за оръжията за близък бой, които се използват против надводните кораби на ВМФ. Действието на станцията се основава на модулирането на яркостта на светлинното лъчение - нискочестотните колебания в яркостта на излъчването чрез възбуждане на зрителните нерви предизвикват временни и обратими разстройства на зрителните органи”. По-рано се появи видео от изпитанията на корабните станции за визуално-оптични пречки 5П42 „Филин”, пише Поглед Инфо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    30 13 Отговор
    Сороснята колабира в ко5вулсии на амбраурата!!
    Пераня и телевизор чакат!!

    Коментиран от #3, #7, #8

  • 2 реалиста

    15 32 Отговор
    руснаци в САЩ: 3 105 965 (2006)
    Защо ли?

    Коментиран от #4, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    27 9 Отговор

    До коментар #2 от "реалиста":

    Защото англичани и шваби и италианци са 300 000 000 , защо лт!???
  • 5 Kcaniba

    24 12 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Смут настана в коневръза!!
    Реалността блъска с CAPS LOCKa по кратуната на увреденото същество препълнило памперсите от заранта...
  • 6 ТОЧКАТА

    30 11 Отговор
    Боооже,кви ти памперси , кат не могат да ги видят и да си ги сложат...Тъй и насрани и слепи ще се мотат,ТИЯ ,дето се мотат и зъбят по границите на Русия........
  • 7 Kcaniba

    7 25 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    СЛАВА НА САЩ
  • 8 Kcaniba

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Смуча големи черни,като мама.!

    Коментиран от #10

  • 9 Психиатър

    13 14 Отговор
    Животинския възторг, които някои същества изпитват при всяко съобщение за руско "оръжие-чудо", е доказателство за менталното им равнище.
  • 10 Kcaniba

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    На сороснята , на вама ив е голям!!
  • 11 стоян

    15 11 Отговор
    И задължително с филм от Мосфилм=да изглежда по реалистично че някой по умен путинофил може да заподозре измама
  • 12 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 6 Отговор
    Комунистите изтрещяха 😂😂😂😂😂
  • 13 Историк

    13 9 Отговор
    И Хитлер като Путин разчиташе на ВУНДЕРВАФЕ , ама свърши в един подземен бункер.
  • 14 onq s konq

    11 7 Отговор
    Руснака май не разбира че ако в досегашната разработка обикновени слънчеви очила вършат работа,то няма проблем след увеличаване на мощността да се ползват пък ОЧИЛА ЗА ЕЛЕКТРОЖЕН.Да не говорим че ако нападателите са Цигани,ще ползват ОПУШЕНИ СТЪКЛА като при Слънчево затъмнение...за по-евтино.

    Коментиран от #21

  • 15 Кире от северозападо

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "реалиста":

    Подготвят терена за преминаването на сащ към рублата !!!

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хрониките на Евразия

    10 2 Отговор
    На това оръжие отдавна са му увеличили обхвата ..
    Но действа само на най - безпросветната част на обществото ...
  • 18 Икономист

    10 6 Отговор

    До коментар #15 от "Кире от северозападо":

    Кире, да те светна приятелю , че 1 рубла = 0.015438 $.
    Или по-разбираемо
    1 Руска рубла =
    0,0268357884 Български лева, т.е. няма и три стотинки. хайде със здраве и си паси говедата, не се мотай по форумите.

    Коментиран от #23

  • 19 Хрониките на Евразия

    10 6 Отговор
    Новината от деня :
    Руските учители масово ходят на гурбет в Монголия , там им плащали три пъти повече ..
    А вие продължавайте да се гордеете с руските измислени оръжия !
  • 20 ПРИНЦИПЕН

    9 10 Отговор
    ТАЯ СВОЛАЧ НЕ Е СЪЗДАЛА НИЩО СВЯСТНО В ПОЛЗА НА ХОРАТА, В ТЪПИТЕ ИМ ГЛАВИ САМО ОРЪЖИЕ И ОКУПАЦИЯ!!
  • 21 Дедо ви

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Какви ти тъмни очила, няма да помогнат. Това е едно от тия психотронните оръжия. Сега са го направили на модули. Слагат модул едно - повръщане, модул две - загуба на ръвновесие и т.н. Ще опикаеш и осереш всичко около теб с модул 3. По желание могат да предизвикат бунтове или да ги потушат. Защо мислиш всички наоколо ходят като кротки, болни кокошки и забравят за къде са тръгнали? Кой модул са ни включили сега?
  • 22 Ще ме цакате с топла бира ,а!!!!

    6 9 Отговор
    Много добре се развива работата на руснаците,имат хъс да не станат роби ,заложници на съюзи и алианси ,те напредват с технологии ,развиват си всеки отрасъл , мои приятели живеят и работят там и коментара им беше ,че няма нищо вярно от това ,което представят като новини за Русия в България! Проблемите им били както при всички ,нямало никаква разлика от западния модел ,явно вие за някаква държава разсъждавате дето не я знам ,новосъздадена или измислена от болните ви глави!!!!

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Не газираната Бира от ГДР..то

    9 8 Отговор

    До коментар #22 от "Ще ме цакате с топла бира ,а!!!!":

    Ама във северна Корея мислят по абсолютно същият начин като теб.Защо не заминеш за Русия и не дадеш най-добото от себеси за просперитета на така обичаната от теб (майка ти руска:) и сперш да натякваш комунистичеките ти възгледи в България?
  • 25 Инж. Тролев

    1 1 Отговор
    Изнесените извадки и клип от факти.ru, са на принципа - дръж народа в мъгла, зада му е ясно всичко. Нискочестотната, амплитудна модулация на светлината се използва като ефект във всички дискотеки и светлинни атракции. Що се отнася до интензитета (мощноста) на светлинният източник, то за предпазване мога да се използват най - елеметарни слънцезащитни средства, включително и затваряне на очите.

    Коментиран от #26

  • 26 вацев

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Инж. Тролев":

    Отбелязано е, че оръжия са в състояние да неутрализира оптически мерници, далекомери, очила за нощно виждане и противотанкови управляеми ракети ориентиране системи в диапазона до пет километра в нощта и Сумрака време. За тази цел на борда на кораба са включени светлината на прожекторите, от които светлината може да ослепи човек.
  • 27 ТКЗС

    1 0 Отговор
    И сега е момента червените прасета да заквичат и да изпаднат в транс !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания