Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Април, 2019 22:00 2 937 18

Зеленски ще разгроми Порошенко на балотажа

  • владимир зеленски-
  • украйна-
  • петро порошенко-
  • избори-
  • президент-
  • балотаж

В неделя Украйна ще има нов президент

Зеленски ще разгроми Порошенко на балотажа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Зеленски безпроблемно ще спечели балотажа на президентските избори в Украйна и ще стане следващият президент на страната, предаде РИА Новости.

Агенцията се позовава на резултатите от проучване на Киевския международен институт по социология. Те показват, че за Владимир Зеленски биха гласували над 72% от украинските граждани, докато настоящият държавен глава Петро Порошенко събира 25%.

Балотажът на президентските избори ще се проведе на 21 април, неделя. Преди нея ще се проведе предизборен дебат, който за първи път ще е на стадион. Предложението беше на Владимир Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостгост

    13 2 Отговор
    *Ща разгроми...Ясноо
  • 2 хохоли

    7 13 Отговор
    Това все едно Рачков да спечели срещу Борисов .... и в двата случая греда !
  • 3 Анти седераст

    24 1 Отговор
    Този Зеленски защо пак е евреин? А украинците? Те кога ще имат държава?
    Порошенко - евреин. Валцманн - евреин, Турчинов - евреин, Коломойски - евреин.
    Толкова извънземно прости ли са украинците, че не се усещат???

    Коментиран от #6, #14

  • 4 Хахах

    16 1 Отговор
    Израел 3.
  • 5 Малееее

    18 2 Отговор
    От еврейската клоака САЩ се обаждат и назначават друг евреин, като мине мандата на предния евреин. Хахаа... Северна Корея с демократи и гей парад.
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    Шоуто е пълно .Горко им на зриителите , в случая на украинците - за 30 години преживяха още една Втора световна

    Коментиран от #8

  • 7 Джурналис

    8 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Зеленски ща разгроми Порошенко" Щом ща го разгроми начи ето правда! Понимали! Молодци колеги джурналиси!
  • 8 Анти седераст

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "бл.134 в Зап. парк":

    Глупости. Само 400 000 са, при 45 милиона население. Под 1% от населението.
    Даже и мюсюлманите са повече, а такава еврейска окупация не не.... не е истаина в каква примка са ги хванали простите хохли.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Барчо

    16 4 Отговор
    Зеленски даде едно интервю с което преобърна представяното в предизборните си обещания. Той явно ще продължи антируската кампания. Единствено може би ще спре да обстрелва Донбас и Логанск, но иска връщането и в пределите на Украйна, все едно нищо не е било. Иска и връщането на Крим. Бандера - герой. Това беше и политиката на Порки. Нищо различно. Украинците ще са излъгани за пореден път. Украинците виждаха в него мир, а не война с Русия. Това е и причината да гласуват за него. Зеленски обаче се оказа зелен и няма да може да изиграе ролята си на "чист" и неподкупен президент в действителния живот. Едва ли ще изкара мандата си, при положение че го изберат след като хората няма да видят промяна, а те гласуват точно за промяна. Очертава се и зима без отопление. Май се очертава нова Майдана...

    Коментиран от #12

  • 12 Румяна Костова

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Кандидат, който не използува русофобска риторика няма шанс на изборите в Украйна. А какъв ще бъде Зеленски още никой не знае и доколко той ще бъде самостоятелен от покровителя си Коломбойски. Последният беше собственик на Приват банка, единствена, осъществяваща плащания между Русия и Украйна. После Порошенко отне тази банка от Коломбойски (а тя бе най-големия му источник на печалби). Преди ден два отново властта на Порошенко върна Приват банк на Коломбойски. Предполага се, че Коломбойски няма да си разваля отношенията с Русия и ще продължи да печели от банковите операции между двете страни.

    Коментиран от #16

  • 13 Радио Ереван

    4 0 Отговор
    По-забавно от американските "Славита":D. ... Леп и зрелища и прецеденти... Кх-кх... Президенти..
  • 14 Кирил

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    Путин шаломов,медведев мендел,Рогозин,лавров,и т.н. плюс Тимченко Абрамович Ротенберг всички управители на банки,те какви са според теб или падаш от марс

    Коментиран от #15

  • 15 Левски

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кирил":

    Путин не е ЕВРЕИН!
  • 16 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    По-големия съветник е не омразата към един или друг, а гладът и мизерията. Украинците много добре виждат как в момента живее народа на Крим. Там се строи, там има работа, там има благоденствие, благодарение единствено на Русия. Зеленски първоначално даде приоритет на прекратяване войната с Домбас и Логанск и дори беше казал нещо за пълна автономия. За Крим - нищо. Пълно стопляне отношенията с Русия. Това беше заявявал на няколко пъти под различна форма. Така набра преднината, която може да се каже недостижима за момента. Сега си позволява да се обърне на 180 градуса и се надява да го изберат по набраната вече инерция. Ще видим утре какви ще ги надроби. Дори да го изберат и продължи сегашната русофобска политика, няма да изкара мандата си. Без евтина газ и евтин нефта, не виждам кой ще удържи властта изобщо. Така или иначе и в момента украинския народ е на ръба на оцеляването. От него нататък ще има Майдана до тогава, докато не дойде някой, който ще премахне русофобската политика един път завинаги със закон.

    Коментиран от #17

  • 17 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    И без руските пазари естествено. Държава, която не произвежда и не изнася в днешно време няма как да багоденства.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: