Last news in Fakti

9 Май, 2019 12:35 5 132 32

Отново! Северна Корея изстреля мистериозна ракета

  • северна корея-
  • ракета-
  • ким чен-ун

Това е знак, че Пхенян вероятно загърбва дипломацията

Отново! Северна Корея изстреля мистериозна ракета - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея изстреля ракета с неуточнени засега параметри, съобщи оперативното командване на въоръжените сили на Южна Корея, цитирано от осведомителните агенции.

Стартът на ракетата е бил около 16,30 ч. местно време от полигон в северозападната провинция Северен Пьонан и тя е полетяла в източна посока, се казва в съобщението.

В него не се дават други подробности, но някои наблюдатели твърдят, че ако това е ракета с голям обсег, каквито Пхенян изпробва през 2017 г. и Вашингтон го заплашваше с война, това ще е знак, че комунистическият Север загърбва дипломацията.

В края на миналата седмица КНДР изстреля от източното си крайбрежие няколко ракети с малък обсег, които прелетели между 70 и 200 км и паднали в Японско море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБарета

    37 23 Отговор
    Къде са системите patriot разположени в Япония? Спинкат дълбок сън! Американската краварска армия в Япония в носа ли си бърка? Израел бомбандирали в Сирия а Северна Корея си бомбандират над Япония без никой да ги притеснява! Честит ден на победата кравари Хахахаааааа

    Коментиран от #4, #5, #10

  • 2 Ким Чугун

    34 19 Отговор
    Бой по краварските тикви!
  • 3 Анти седераст

    30 10 Отговор
    Тези ракети са за Хамас да ги изстреля по Изсраел и да удави Тръмплер в мъка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Morgoth

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "СССРБарета":

    Най-близкото разстояние до Япония е 500км, а ракетите които сега изстрелват летят под 200км.

    Коментиран от #6

  • 6 СССРБарета

    27 6 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    А а предишната балистична ракета която прелетя над Япония? Предишните балистични ракети минаваха над или около Япония! И по едно време краварника в безсилието си каза че не са се Опитвали да ги свалят но ще вземат да се опитат! Хахахааааа! Каквито и да са ракетите са севернокорейски държава от третия свят а американските оръжия нали бяха хипер супер мега космически недостижими? Пълна пародия!

    Коментиран от #19

  • 7 Бай хой

    15 2 Отговор
    Тъй ший тя. Щом като трампона се прави на диктатор и на срещата у виетконг вместо да преговаря се опита да нарежда сеги че го иде не мит. Кюфтака го направи на луда пиперуда.
  • 8 onq s konq

    13 3 Отговор
    Мистеришен ракетишен забивишен у дупишен на краваришен.

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Това на немски ли е?
  • 10 Рашка с чашка

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "СССРБарета":

    Палячо, Японско море се намира между Япония и Корея! 200 километра от Северна Корея в Японско море не е и една трета от разстоянието между тях!

    Коментиран от #12, #18

  • 11 Субсахарец

    5 10 Отговор
    Дебелото човече много добре знае че Южна Корея и Япония ще го размажат в една конвенционална война, за това разчита на ядрени оръжия, като Путин. Знае че няма шанс за победа, но ще повече милиони жертви със себе си.

    Коментиран от #13, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Viper

    10 11 Отговор
    Света ни затъва в боклуци, народа на Северна Кореа тъне в глад, те изтрелват ракети, а тука някви русофили, които и те самине не знаят защо се кефят на Русия нареждат краварите, които им дадоха възможноста да пишат глупости тук и да го виждат много хора.
    Тъпотията на повечето българи няма край!
  • 15 ПРОГНОЗА

    3 9 Отговор
    Този, който изстрелва такива ракети рано или късно ще си го получи. Но по-важното е да си го получи и този другия, дето го кара да изстрелва ракети като използва неговото слабоумие.
  • 16 .......

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Субсахарец":

    Да разбираме, че при конвенционална война руснаците са го закъсали и затова разчитали на аец бомби ахахахахахахахахахахахахахахахахаха. По голяма глупост няма ли възможност да напишеш?
  • 17 Каква дипломация

    11 3 Отговор
    Сащ нямат договор от който не са се отказали или нарушили!
  • 18 СССРБарета

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Рашка с чашка":

    Палячо японско море си е японско море! 200 км викаш Много ли са им? Нали имат противоракетни системи в Япония? Някога да е имало някаква реакция срещу някоя ракета на Северна Корея? Те ако не могат да преодолеят 200 км Какви са тия смешни ракети за противоракетна отбрана ХАХАХАААААА! Дебелия си прави каквото си иска и само Путин може да го спре ако иска! А Путин ви показа на всички гъзолизци че може да се прави нещо в света само с негово разрешение и точка! Затова зациклихте пред Сирия Иран Северна Корея и Венецуела!
  • 19 Morgoth

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Предишното преминаване беше на междуконтинентална ракета. Колкото и да се пънат някои медии все още никой няма оръжие, което да сваля такива ракети в средната част на полета им, защото летят на няколко стотин, до няколко хиляди километра височина с огромна скорост. Патриотите биха имали шанс, само в последната фаза след навлизане в атмосферата, при това като цяло шанса им не е особено добър. Освен това не бъркай държавите от Корейския полуостров, където живеят хората с най-високо IQ с третия свят, където IQ-то е двойно по-ниско. СК може да е бедна, но ракетите им не са за подценяване.

    Коментиран от #20, #28, #29

  • 20 СССРБарета

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Morgoth":

    Да! Това което си написал е точно така за което имаш моите адмирации много добре знам че това е така Напълно си прав! Защо тогава тази Световна медийна ненавист към държава като Северна Корея? И защо такова медийно ръкопляскане към атаките на Израел в Сирия? Именно затова стана Световният раздор. Защото държави с високо IQ Иран Северна Корея да не говорим пък за Русия искат да обяснят на някой нагли хора които се мислят за световни господари че те не са техни Роби! И ще ти цитирам думите на Путин: "запада не иска съюзници те просто искат васали! Но Русия така не работи!"

    Коментиран от #22

  • 21 MGM

    1 2 Отговор
    ПВО на КНДР надлежно ли е или не съществува такова !?
  • 22 Morgoth

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "СССРБарета":

    Знаеш отговора - медиите са пристрастни в зависимост от собственика :)

    Коментиран от #23, #24

  • 23 СССРБарета

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Morgoth":

    В момента Светът е силно разбалансиран! Надявам се час по-скоро изключително смелите ръководители намиращи се в много трудна ситуация като ръководителите на Северна Корея Иран Венецуела Сирия Никарагуа Русия подкрепяни от здравомислещи и разумни лидери на Световната супер икономическа сила Китай да успеят леко-полеко и с дружни усилия да възстановят баланса!

    Коментиран от #30

  • 24 СССРБарета

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Morgoth":

    Безчинствата които САЩ започнаха да извършват Само седем години след разпадането на Съветския съюз преминаха всякакви граници! И ние всички трябва да направим нещо по въпроса! Кой С каквото може Разбира се!

    Коментиран от #31

  • 25 MGM

    3 5 Отговор
    Що не свалиш СССР от БАРЕТАта бе ! Нали се е разпаднал !?
  • 26 България ЕС НАТО

    2 4 Отговор
    Оставете го Лудото да запали задниците на Русия и Китай Ще видите как те самите ще скочат срещу него а не като сега да гледат сеир
  • 27 Бачо Киро

    4 0 Отговор
    Аре сега, ракети против градушки тества Кимчо, какво се палите толкова ...
  • 28 Малииии

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Morgoth":

    Напротив във началото на полета после се разпръскват главите и няма какво да се направи
  • 29 И още

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Morgoth":

    Наричат се балистични защото летят по балистична траектория ако беше ходил във казарма щеше да знаеш какво е и единствения начин да се спрат е преди да стигнат до връхната си точка после няма шанс

    Коментиран от #32

  • 30 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "СССРБарета":

    Повечето от тези не бих ги нарекъл разумни. А за баланса не знам дали е добър - времето на Студената война се характеризира със застой в световната икономика и с огромни средства изхарчени за оръжие вместо за подобряване на живота. От друга страна тоталния дисбаланс след нея идва с най-бързото развитие. Както казват и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война.
  • 31 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "СССРБарета":

    Безчинствата на САЩ последните години са не по-малки от тези преди това и не по-малки от тези на Русия/СССР. Просто сега медиите са по-свободни, а и интернет дава достъп до цялата информация по света. Преди можехме да се осведомяваме само от контролираните от държават медии.
  • 32 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "И още":

    Всъщност съм ходил в казармата, но за балистичните ракети знам не от там, а защото съм чел - нещо което в казармата не се прави, там само си губиш времето с глупости. В началната фаза на полета ракетата е най-уязвима, но тази фаза е над собствена територия до която прихващачите трудно могат да стигнат. В крайната фаза, дори след като се раздели бойните глави могат да бъдат свалени, стига да има достатъчен брой, достатъчно интелигентни прихващачи, които да успеят да реагират достатъчно бързо.
Новини по държави: