Last news in Fakti

26 Август, 2019 12:19 6 393 13

Рекордна цена на златото

  • злато-
  • цена-
  • рекорд

Ценният метал с рекорден ръст

Рекордна цена на златото - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарите отчетоха рекорден ръст на цената на златото, съобщи ТАСС.

Стойността на ценния метал е достигнала рекордни нива в периода от 12 април 2013 г. Златото се е търгувало за $ 1547.60 за унция. Това е повишение 1.34%. В същото време цената на среброто също се е повишила. Тя достига $ 17.70 за унция.

Това е повишение с 1.49%. Среброто отчита рекордно повишение от 2017 г. насам.

Причината за повишението на цените е търговския конфликт между САЩ и Китай. Платината е отчела ръст от 0.38%. Цената на метала достига $ 1460.86 към 12:19 ч. днес.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    44 3 Отговор
    Причината е не Китай , а печатенето на пари без покритие

    Коментиран от #3

  • 2 Коста

    22 7 Отговор
    Къде потъна златото на Германия и някои други Европейски държави ? Щото в обора го няма !

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Аз съм 60/40 за парите без покритие/риска от по-сериозне конфликт(война)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Батиста

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "гнусни руски кравари":

    Китай и Русия имат намерение да изискат от САЩ публична демонстрация на златния си запас. Това твърди популярния експерт Стивън Куейл в интервю за King World News!„Получих достъп до информация, в която се казва, че много скоро Китай и Русия ще обявят публично на целия свят, че те не вярват, че САЩ притежават 8100 тона злато, макар да твърдят, че то се намира в хранилищата им“, – заяви Стивън Куейл.....................Експертът припомни, че Китай вече притежава огромни запаси от злато, значително по-големи от която и да е друга държава в света. По-рано Германия и Швейцария също изразиха желание да върнат от САЩ златото в държавите си...............Въпросът за репатрирането на немското злато дори се превърна в широкообсъждана тема в немската преса. Стана ясно тогава, че когато дадена държава помоли да й се върне златото от САЩ, молбата й бива отхвърлена или в най-добрия случай страната получава обратно само символично количество злато.

    Коментиран от #8

  • 6 много просто говедо си

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "гнусни руски кравари":

    Последната новина за колосалната златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам...
    ..
    ..Според някои сведения златният пазар и Форт Нокс в САЩ са "пълни до козирката" с волфрамови кюлчета по 400 унции, които отвън са покрити със злато.!!!!!
  • 7 Да да

    2 15 Отговор

    До коментар #4 от "гнусни руски кравари":

    В Русия козите ги броят за крави! После се чудят, как в Германия една крава давала 50 л. мляко на ден! По млеконадой от кози обаче, подминават и турция! Не ги забременяват и козите не хранят козоруснаци,за разлика от южните ни съседи.
  • 8 Boxer 3.0

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Батиста":

    Германия от 2013г се опитва да си върне златото от САЩ. Не се сещам, дойче банк ли отнесе наскоро някаква много милиярдна глоба от сащ? Преди това дизелгейт , колко милиярда им излезе?

    Коментиран от #13

  • 9 ринсуинд

    2 4 Отговор
    Кво припадате по това злато толко, освен в елекрониката за покритие на контактни повърхнини, друго разумно прилжение няма. А да може и по покривите да се слага.

    Коментиран от #10

  • 10 Хаахаахахааааааа

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "ринсуинд":

    Е тук "утепа копьрката с лопатата" пич-уникално ти е мнението...Абе направо ставай шеф на Световната Банка и им отвори очите на тези загубеняци...
  • 11 Alex2

    4 1 Отговор
    Златото си остава най сигурния остров защото не може да се печата като банкнотите и весниците !
  • 12 чичака

    1 0 Отговор
    пак облъчване със глупости 08-09 стигна до $1800 за кви рекорди говорим
  • 13 чичака

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer 3.0":

    ми нали добитака трябва да се манипулира и за дръжки на врата в банята и на смесителите също става