10 Септември, 2019 15:36 1 926 23

Русия иска проблемни Балкани

  • матю палмър-
  • русия-
  • балкани-
  • проблемни-
  • сърбия

Руснаците искат регион, в който липсва доверие

Русия иска проблемни Балкани - 1
Снимка: Shutterstock

Специалният представител на САЩ за Западните Балкани Матю Палмър заяви в интервю за обществения телевизионен оператор в Черна гора, че е уверен, че може да бъде постигнато споразумение между Белград и Прищина и че Вашингтон подкрепя правителство в Прищина, което е ангажирано с диалог, отбелязва електронното издание на прищинския ежедневник Telegrafi.

„Една от основните ни цели е да подкрепим формирането на правителство в Косово, което е ангажирано с диалог, което означава отмяна на 100-процентовите мита и връщане към масата на разговорите“, подчерта американският дипломат. Палмър заяви, че разговорите между двете страни трябва да бъдат по-сериозни и да доведат до цялостно споразумение за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина. „Би било идеално това да се случи въз основа на взаимно признаване. Едва след като страните се върнат на масата на преговорите, ние ще бъдем там като партньори в търсене на споразумение, приемливо за всички, устойчиво и което ще помогне на Сърбия по пътя ѝ към ЕС “, добави той, предаде агенция "Фокус".

Според Палмър „руснаците имат власт в Западните Балкани" и че САЩ имат съвсем различно положение в региона в сравнение с това на Москва „Ние виждаме Западните Балкани като член на семейството на западните държави, интегрирани в евроатлантическите институции, като страни, които си сътрудничат въз основа на правила и норми. Руснаците показаха, че искат регион, основан на вълнения и липса на доверие. Мисля, че това беше очевидно в Черна гора, където руснаците подкрепиха заговор за преврат през 2016 г.; агресивен акт, целящ да предотврати преминаването на Черна гора към НАТО и Запада“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 321

    33 11 Отговор
    Да го духат америчките поробители!

    Коментиран от #17

  • 3 Знам знам🙄

    27 4 Отговор
    Абе че има известна истина има. Но що не каже интригантина му защо са зад Косово. Защото САЩ пък искат нестабилна европа. Искат фундаменталистки ислямски център по средата на европа.
  • 4 Дориан

    27 5 Отговор
    Господинът е прав, но пропуска една дума, която променя значението на всичко. Русия иска проблеми за САЩ на балканите. Защото мястото на сащ не е тук. Да имаш специални представители за различни части на света, както и военни формирования и генералитет е не империализъм, а същинска наглост и дебелоочие.

    Коментиран от #7, #18

  • 5 Патриот

    24 5 Отговор
    САЩ искат това, не Русия.
    Това е така, защото според анализи за ЦРУ ако се сдобрят България, Гърция и Сърбия шансът на САЩ да прокарват е нулев.
  • 6 Западни правила и норми

    12 5 Отговор
    Да ти спретнат етническа война, да ти отцепят част от територията, да те бомбандират инслвд това да те карат да признаеш отцепената територия за самостоятелна държава. Ако си против, значи искаш нестабилност.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПЕНКО

    1 9 Отговор
    И ВАШИЯТ РЕД ИДВА И ТИ.М Е С РУСКИ ПАРИ !!! ГАДОВЕТЕ НА ВЛАСТ СЛУШКАТ ЦРУ !!! НО ОЛИГАРСИТЕ НА ДС-КГБ-БКП ЩЕ МИНАВАТ НА "СТЪРГАТА " ПЛАНИРАНО ОТ "ГЪЗОЛИЗЦИ ХРАБРИ ЗА ГОДИНАТА "!!!
  • 9 Ахмак

    16 1 Отговор
    Дааа, ето това е Американска Демокрация!!!
    Русия искала проблеми на Балканите, а САЮ директно си ги правят- бомбандировки, отцепване на територии със сила, етнически конфликти - абе, кеф ти проблеми колкото щеш.
    Има една стара поговорка - крадеца вика - дръжте крадеца!
    Е, няма по-нагла схема!
  • 10 Тръмп

    5 16 Отговор
    СССР и Путин са Враг номер едно на Балканците и Те вече са наясно с това!!!:):):)Само Сърбия остана под Съветско Робство засега!!!:):):)
  • 11 Анти милиционер

    5 8 Отговор
    Доверие в режима на ФАЩ и Новия световен ред.
  • 12 Клайв

    14 3 Отговор
    Това сега не е ли краварска пропаганда? Сега платени лизачи ще наскачат в защита на краварските клевети!
  • 13 Adam

    9 2 Отговор
    смърт за фащ, всеки който ги избива е герой и борец за свобода
  • 14 Хрониките на Евразия

    1 8 Отговор
    -Деморализация.
    -Дестабилизация.
    -Изкривяване на реалностите.
    -Организиране на кризи и фалит на банки ...
    Хибридната война не я измислил Путин , а неговите предишни началници в КГБ .
    Стари съветски методи , както и ракетите и самолетите му ..

    И с най - голям успех , тези операции се извършват в РФ .

    Коментиран от #15

  • 15 Хрониките на соросоидите

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хрониките на Евразия":

    Сякаш говориш за България и нейното марионетно правителство, потдътчржано от САЩ!
  • 16 Комбина

    0 4 Отговор
    Русия иска проблемен свят!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Антикомунисt 1

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дориан":

    Бъркаш! Това, което е трябвало да каже е, че Русия винаги е създавала проблеми за Балканите и то в тясно сътрудничество с нашия най-голям враг сърбите.
  • 19 ема

    3 0 Отговор
    Където окупират тези престъпници след себе си оставят само разрушения и хиляди убити.С месеци денонощно хвърлиха тонове бомби върху мирното население на бившата Югославия.А сега обвиняат ,че за всичко са виновни руснаците .Сега разбирам колко е бил прав Ак. Андрей Сахаров..

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 роки

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ема":

    На тези чифути не трябва да се вярва,ако ги пуснеш при себе си малко,те тръгват да искат всичко и да го разбутват да основи,техния ред трябва да значи постоянна разруха и несигурност,с американци да си нямаш работа!!! Балканите искат дълъг период сигурност и стабилност,за да тръгнат пак да се развиват в положителна посока,но това ще стане едва когато тези натрапници си заминат!
  • 22 Хр Ботев

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ема":

    Само бой по картуните на болшевиките Това е рецептата
  • 23 Политолог

    0 1 Отговор
    Стара игра на Имеперията на злото-Русия. Балканите са мост за Европа. Ако има проблеми, недоверия, неразбирателство, Русия лесно може да влияе и да налага своите имперски намерения. Най-голямата им база е Сърбия, още от 19 век
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания