Last news in Fakti

10 Септември, 2019 17:32 1 296 9

ЕС няма да стане военен съюз

  • ес-
  • нато-
  • урсула фон дер лайен

Урсула фон дер Лайен иска партньорство с НАТО

ЕС няма да стане военен съюз - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС няма да стане военен съюз. Това заяви новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от РИА Новости.

Според нея НАТО ще продължи да бъде основен съюзник на групата. Тя заяви, че новата Генерална дирекция по въпросите на отбраната трябва да работи разумно съвместно с НАТО.

Ще бъдат обсъждани определени въпроси свързани с отбраната. ЕК ще бъде представляван чрез новата си дирекция.

„Мисля, че Турция не постига напредък през последните години. Даже мисля, че виждаме точно обратното. Тази страна трябва да демонстрира, че е близо до европейските ценности и правила. Говоря за върховенството на закона и свободата. Това са важни неща“, заяви Фон дер Лайен.

Фон дер Лайен вече представи и своя списък със следващите европейски комисари, които трябва да бъдат одобрени от Европейския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    15 4 Отговор
    Колко са двулични говорят ГЛУПОСТИ какви пацифисти са а ИЗБИВАТ АРАБИТЕ. Браво на ЕС
  • 2 Отворени Очи...

    9 4 Отговор
    То(Е С), си е чиста проба подмолен военен съюз.Очите ми са отворени .
  • 3 Госあ

    14 4 Отговор
    Айдеее почнаха германските номера, да провеждат проамериканските интереси. Наистина ще се окажат по зависими от сащ от англичаните ! Давайте всички пари за отбрана на американците и още бази, съвсем да стане ясно, че сме окупирани ! Ама така е, като гласувате за капиталистите от енп.... какво да се очаква
  • 4 Станимир

    12 3 Отговор
    Като Европейския съюз няма да се превърне във военен защо беше задължително първо 2004 година България да стане член на НАТО за да е възможност след това 2007-ма да се присъедини към Европа, и защо сега Македония за да стане член на Европейския съюз първо трябва да стане член на НАТО, и защо когато поканихте Украйна да стане член на Европейския съюз и тя се съгласи в последствие им казахте че трябва първо да станат членки на НАТО и след това членове на Европейския съюз, и с какви очи демагози като вас германци французи белгийци холандци излиза ти говорят пълни глупости небивалици комунизмът е цвете пред вас сини боклуци.
  • 5 Кой68

    9 1 Отговор
    Докато испълнява чужда политика...Тесногърдието и комплексарщината ще унищожат EU....
  • 6 Българина

    11 2 Отговор
    Не може ли да има референдум в тоя скапан ЕС Урсула, искат ли 500 млн души в нато или отделен съюз!? Как така го реши сама или ти го решиха от лангли? Сащ не искат да изтърват колониите
  • 7 Турция АУТ

    8 1 Отговор
    ТУРЦИЯ – никога в ЕС!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Маки

    1 10 Отговор

    До коментар #7 от "Турция АУТ":

    Искам Турция в ЕС само тогава Европа ще се освободи от САЩ .

    Коментиран от #9

  • 9 el texeran

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Маки":

    Маки-макака.... стой си в Деарбекир и не се обаждай, боргийо!