21 Септември, 2019 23:31 2 667 4

Тайванските машиностроители в ерата на индустрия 4.0

  • тайван-
  • машиностроене-
  • индустрия 4.0-
  • изложение-
  • смарт технологии-
  • облачни технологии

EMO Хановер, най-голямото световно изложение за металорежещи и металообработващи машини, стартира в едноименния град в Германия по-рано тази седмица. В изложението участие взеха общо 206 тайвански производители, което превърна тайванците освен в най-голямата група, участваща в събитието, различна от европейските представители, но и в третата по големина въобще.

Тайван от дълго време работи усилено в производството и усъвършенстването на цифрови програмно-управляеми машини (ЦПУ/CNC) и инструменталната им екипировка, като се утвърди и като един от най-големите производители на CNC центрове, работещи по петте оси (освен стандартните линейни X,Y и Z и по двете ротационни – А и B). През последните години тайванската индустрия полага огромни усилия да се развива в областта на индустрия 4.0 и да е лидер в иновативните смарт технологии. Тази година Република Китай представя на изложението както стандартни, така и множество тясно персонализирани машини, създавани по конкретни клиентски спецификации, производствени линии и цялостно оборудване за тях.

Регистрираните общо 206 тайвански производители заемат огромна площ от 21 052 квадратни метра – цяла една палата от изложението. Сред основните изложители са FFG, Victor Taichung, Tongtai, HIWIN, GOODWAY, LITZ, YCM, FEMCO, WELE, Hartford, DAHLIH, CHMER.

С идването на ерата на индустрия 4.0 тайванските машиностроители значително напреднаха в областта на смарт технологиите под ръководството на TAMI (Тайванска асоциация на машиностроителната индустрия), която и през 2019 г. усилено ще продължава да насърчава производството на облачни технологии.

Председателят на TAMI Ко Па-Хси посочи, че благодарение на успехите на редица тайвански компании в проучванията и иновациите, производството на машини в Тайван ще достигне до нетна стойност от 65 милиарда USD през следващите 10 години, което ще превърне страната в един от световните лидери в сектора.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    11 3 Отговор
    Герберистан беше представен от бай Кольо, с новия тайвански лист ножовка нито една ЦПУ машина не можеше да го бие. За 30 секунди изряза Бойко Борисов в цял ръст от ламарина петица. При това неръждавейка. Все пак това си е 6. разряд резач от Живково време. Какви са тия цепеута и там други? За нищо не стават.
  • 2 Ало, българчето,

    2 1 Отговор
    А великата Раша къде е с нейната безаналогова техника?

    Коментиран от #3

  • 3 Rado

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ало, българчето,":

    Не си ли чувал за без аналоговия ядрен двигател на Буревестникъ? Дето гръмна
  • 4 херо

    0 0 Отговор
    Даа а на времето продавахме стругове и фрези по цял свят и се търсеха,а сега и домати не произвеждаме.