6 Март, 2020 13:21 2 343 3

Китай ще използва стволови клетки срещу коронавируса

  • коронавирус-
  • китай-
  • стволови клетки-
  • вирус-
  • лекари

Алтернативно лечение на вируса

Китай ще използва стволови клетки срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайски учени проучват дали е възможно използването на стволови клетки при лечението на заразените от новия коронавирус пациенти в критично състояние.

Стволовите клетки са в състояние да се самообновяват или размножават, като показват потенциал да се развият в друг вид клетки. Те могат да станат клетки на кръвта, сърцето, белите дробове и други части на тялото.

Стволовите клетки имат и силна секреторна функция, твърдят експертите, добавяйки, че терапията със стволови клетки се използва в лечението на някои инфекциозни заболявания и усложнения, а резултатите са добри.

От Министерството на науката и технологиите обявиха, че Китайската академия на науките е разработила ново лекарство със стволови клетки, с името „CAStem", което дава обещаващи резултати при експериментите с животни, предаде "Радио Китай".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    3 0 Отговор
    📌 Сега на ход е злоупотребата със замразени стволови клетки, които ще повишат търсенето им многократно!
  • 2 6346

    3 1 Отговор
    Със затоплянето на времето популацията дано да се понижи защото ако продължава така ще има много мъртви дори и да открият лекарство то тяла да го инжектират на всички болни и това са явно към 500 хиляди а не 100 хиляди както пишат по новините

    Коментиран от #3

  • 3 лабораторията

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "6346":

    ефективна ваксина се очаква след 1 година най-оптимистично, до тогава се очаква да умрат до 5 процента от населението на Земята. Говорим за стотици милиони хора само от корона вируса. Идея си нямате колко зле ще стане. Вируса е невероятно силен и мутира. Смъртността се е е увеличила десетки пъти. Лечението със стволови клетки е твърде скъпо и ако го има то ще е за тези дето си плащат.