Last news in Fakti

9 Март, 2020 14:56 1 670 3

Албания затвори училищата

  • коронавирус-
  • албания-
  • вирус-
  • училища-
  • еди рама

Полетите до Северна Италия са отменени

Албания затвори училищата - 1
Снимка: Shutterstock

Албания затваря училища и забранява публичните събирания за две седмици, след като по-рано днес бяха потвърдени първите два случая на зараза с коронавируса, обяви премиерът Еди Рама, предаде AFP.

Той каза, че всички събирания, включително спортни, ще бъдат отменени, като мярка срещу разпространение на заразата. Полетите от Албания до Северна Италия – най-тежко засегнатия от вируса район на Европа, са отменение до 3 април, добави той на извънредно заседание на правителството, предаде БНР.

Заразените албанци са мъж, завърнал се от Италия и баща му, съобщи здравното министерство. „54-годишният мъж и неговият 28-годишен син, върнал се с кола от Флоренция, дадоха положителни проби за коронавируса“, посочи ведомството. Те са в болница в Тирана и са в стабилно състояние.

Албания, която Адриатическо море дели от Италия, и има голяма диаспора там, се присъедини други страни от Западните Балкани с потвърдени случаи на коронавируса. Общо 17 заразени има в Хърватия, Северна Македония, Босна и Сърбия, като в региона няма смъртни случаи. Повече от половината от тях са в Хърватия. В България също бяха потвърдени първите случаи на заразени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    2 2 Отговор
    "Албания затваря училища и забранява публичните събирания за две седмици"

    Мда...за 2 седмица и после няма вирус! Умници! Тиквата да не е албанец случайно?

    Коментиран от #2

  • 2 хахахах

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    Льотчика след 3 март посети Албания и ето-короновирусл
  • 3 факт

    0 0 Отговор
    на бойко внуците си седят вкъщи