Last news in Fakti

9 Март, 2020 16:15 12 134 33

В Русия: Коронавирусът атакува НАТО

  • коронавирус-
  • вирус-
  • армии-
  • нато-
  • русия-
  • учения-
  • войници

Засегнати са военни учения на НАТО

В Русия: Коронавирусът атакува НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

Началникът на италианския генерален щаб Салватор Фарина е бил диагностициран с новия коронавирус. Предписано му е подходящо лечение и той ще остане под карантина в къщата си, а служебните му задължения ще се изпълняват от друго лице. Той обаче е само един от множеството войници и офицери, засегнати от епидемията, пише руското издание ”Независимая газета“.

Финландските военнослужещи няма да участват в ученията на НАТО, които се очаква да се проведат от 9 до 19 март на територията на съседна Норвегия, в района на Тромс. Причината за това е именно епидемията от коронавируса.

„Участието на въоръжените сили на Финландия в ученията „Cold Response”, организирани от норвежките въоръжени сили, беше отменено поради ситуацията с коронавируса“, се казва в официалното изявление на финландското министерство на отбраната. Съобщава се, че до 15 хил. военнослужещи от армиите на десет страни е трябвало да вземат участие във военните учения, в това число Финландия с 400 военнослужещи.

По-рано Норвегия призова своите съюзници по НАТО внимателно да изследват всички войници, които ще участват в ученията, за да се предотврати потенциална мащабна епидемия сред силите на Алианса. Най-интересното е, че именно в норвежката армия се наложи около 1300 души да бъдат поставени под карантина, заради случай на коронавируса по-рано. Това се случи в базата Сколд, разположена в района на Тромс. Очаква се тези военнослужещи да пропуснат ученията на НАТО, които ще започнат днес, на 9 март. Американските военнослужещи, разположени в Европа и които ще участват в ученията, също са засегнати от коронавируса. Въоръжените сили на повечето страни от НАТО вече се подготвят за борбата срещу епидемията, както съобщиха от министерствата на отбраната на Канада и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    74 5 Отговор
    Така е било в историята.Нациите са били нападани от вируси и след като са били отслабени са били превземани.

    Коментиран от #3

  • 2 Зайко Байко многознайко

    31 69 Отговор
    Комунетата газ пикаят, хак да им е, не че гербавите са стока, нали произлизат от едно и също котило. Люлеят си ни в робска люлка, забравиме за едните, избереме другите, след 8-10 години вземеме, че решим, че предните са по-малко лоши, по-малко крадът и сякаш повече са ни обичали! Едно важно свойство на човешкият мозък е , че може да забравя лошите емоции и така да се възбужда от нещо хипотетично добро, че според мен това е основа на биволското ни търпение. Безкраен преход, който беше заченат с лъжа, проведен без лустрация и с лъжа и развиващ се в лъжа вече 27 години. Хората потъват в ежедневните си проблеми и се мъчат да изградят защитен механизъм срещу тях. Респективно времето им да се занимават с политика и с изграждане на гражданско общество се ограбва от злободневните проблеми, които неотложно трябва да се решават. В един момент от Човек Мислещ ( Homo Sapiens) и от корона на еволюционния процес се превръщаш в жалък хамстер, който бяга в колелото на безкрая.
  • 3 Последния софиянец

    12 39 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Да. В 1360 г татарите са пренесли чумата от Китай в България. По късно обезлюдения от чумата полуостров бил населен от племена дошли от Сирия.
  • 4 ще напусна при първа възможност

    39 16 Отговор
    Как можах да се родя в БГ.Тука е така.Може би държавата ще спаси 1000 човека от самоопределилите се за елит другите да му мислим.Както до сега определени хора само ще имат достъп до качествено здравеопазване.
  • 5 Руснаците да кажат

    21 64 Отговор
    За целите им градове под карантина. Вирусът отдавна е в Русия пренесен там от вагнеровците които пък го лепнаха от иранските наемници. Вече има над 200 загинали сред тях, а от Сирия спешно евакуираха няколко стотин вагнеровци.

    Коментиран от #8

  • 6 ПЕЕВ

    21 59 Отговор
    ПРОСТИ ПИЯНИ МУРЗИЛКИ.
  • 7 Факт!

    36 5 Отговор
    Най големият кошмар беше спин предаван по въздушно капков път.Е вече го имаме.
  • 8 Я виж да не би да си

    54 14 Отговор

    До коментар #5 от "Руснаците да кажат":

    се подмокрил нещо. В Русия всеки влизащ и съмнителен в страната особенно от страни рискови за вируса се изолират в специални за целта заведения с обучен персонал и престояват там 14 дни и няколко отрицателни резултат от тестовете,а не като тук иди си в къщи и стой 14 дена,па после търсят до девето коляно с кой си се виждал и с кой незнам си кво си правил. Няма оправия затуй ще си идем мърцина.

    Коментиран от #21

  • 9 жеф

    7 18 Отговор
    Путин е виновен.

    Коментиран от #27

  • 10 Третая миравая.... здесь....

    16 8 Отговор
    .....мъй ПОБЕДИМЬ....удачи в бою....идиотъй.
  • 11 Активист на БКП

    30 14 Отговор
    Матушка Россия е непобедима !!!
  • 12 Кап.1ранг В.Данов

    15 17 Отговор
    Глупости !

    В руските медии има пандемия от дезинформация

    Коментиран от #14

  • 13 Ники

    17 34 Отговор
    Разбирасе че коронавирусът атакува НАТО, кошмара на ушанките, от как сте се пръкна ли имате някъкъв вирус в мозъците, и за това по големи кретени от вас няма. Освен да грабите, убивате, да тормозите съседите си, друго не можете, за това всички ви ненавиждат. Сами неможете да си вържете обувките, па сте тръгнали да се мерите със цивилизацията.

    Коментиран от #15, #19

  • 14 Боко ТИКВАТА

    28 6 Отговор

    До коментар #12 от "Кап.1ранг В.Данов":

    A kak е при Дойче Зеле, BBC, CNN и др. краврски ПОДЛОГИ, бе СМРАД?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пророк

    11 23 Отговор
    Нещастници, това че не ви казват не значи че в Рашистан няма ковит. То там не се и разбира кой от какво е умрял , 150 000 на година мрат от менте алкохол...
  • 17 копейкин

    10 20 Отговор
    1 Български левЪ
    =
    43,64 руска рубла


    Удрииииии !!!!
  • 18 До-коментар-8

    7 0 Отговор
    Ами,ако си болен и ти кажат да си стоиш в къщи,ще си стоиш,а не да излизаш и да си правиш каквото си искаш !!!
  • 19 IDIL

    24 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    НАТО-национална американска терористична организация
  • 20 Иван

    8 3 Отговор
    Норвежките нацисти да внимават с Шпицберген.
  • 21 опаааааааааа

    6 19 Отговор

    До коментар #8 от "Я виж да не би да си":

    Аз като гледам, ти се подмокряш ,като говориш за руснаците. Върви там, кво чакаш? Братушките винаги са имали само един начин да решават проблемите си - с груба сила и тотално потъпкване на човешките права, а в много случаи - премахване на човека ,без съд и присъда.Тва им е любимото , от 1917 , та до сега. Ако не знаеш ,кво е станало 1917 - питай Гугъл.
  • 22 ели

    13 2 Отговор
    Ако НАТО не може да проведе учения поне да устрои мащабен гей парад за да "вземе акъла" на руснаците мисля, че на това са способни няма съмнение..
  • 23 Генерал-лейтенант бивш руснак на вече българин

    9 5 Отговор
    Този грип наистина е наша разработка и то от началото на 60-те години, но вие българите не сте славянски народ и нямате имунитет срещу това оръжие, така че не трябва много да се радвате...!! Не е точно така обаче за сръбският народ!! Русия влиза в ЕС, защото и писна да бъде зависима за доставките до Германия на газ от Украйна, Турция и други дребни риби... Комунистите тук ще ахнат и ще се задавят от смях, но това може и да е последното им задавяне, пред невъзможността да палучават инфо от ''първа руска дълга ръка в България'' и това не е късата, на Николай Малинов...:):)

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Браво

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Генерал-лейтенант бивш руснак на вече българин":

    Печелиш фистинг и чаша чай!
  • 25 Я па тоя

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Генерал-лейтенант бивш руснак на вече българин":

    Може да не сме славяни ама на българин викаш татко ха ха ха
  • 26 бай Шиле

    1 1 Отговор
    Финландската армия няма да участва защото са заседнали в асансьора на хотела,а не заради вируса.
  • 27 Да му направиш свир... Опс преврат

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "жеф":

    Да бе той е виновен че си се родил... Роб,роби,мишки,безгръбначни,безмозъчни,безусетни,изостанали маймуни е тва сте вие българите.радвам се че нямам от вашата жилка,самонадеяни комплексари,жалки,безпомощни създания вие сте нейндифицирани,генетично изменени,бактерийй.няма корона вирус който да ви избави от алчността,продажността,подлоста,.аз незнам България как е оцеляла толкова....продадохте Левски,Ботев,и всеки който ви е направил добро сте го наплюли с отрова като невестулки.заслужавате си робската титла,заслужавате си управници който ви продават на света,заслужавате боклука на Европа защото боклук при боклук отива.заслужавате си на цял град водата да отклонят към завода за стомана че там има пари а перничаните не са важни,заслужавате да няма здравеопазване,и родителите и дедите ви да се гърчат с 200лв пенсий,заслужавате децата ви да бъдат манипулирани че не сме били под турско робство а присъствие,май резанките карабини са ви станали близки....всичко което се случва го заслужавате вие сте с наследствени генетични изменения.не ви ли е жал за България бе нещастници,къде отиват децата ни,къде отиваме ние,колко мозък ви трябва да се ококолите бе.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.