10 Март, 2020 12:45 2 025 24

Вирусът не затвори църквите в Гърция, защото „светото причастие е лекарство“

  • гърция-
  • църква-
  • лекарство-
  • коронавирус-
  • мерки

Голям проблем за властите са църквите, където се събират много хора

Вирусът не затвори църквите в Гърция, защото „светото причастие е лекарство“ - 1
Снимка: Shutterstock

Засилват се мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус в Гърция. Увеличава се списъкът на затворените учебни заведения, прекратени са всички масови прояви. Прокуратурата разследва случаите на лица, които нарушават карантината, предаде БНР.

Броят на заразените с новия коронавирус в Гърция достигна 84 души. Десетки други са под карантина. Над 70% от гърците се страхуват от заразата и вземат предпазни мерки, сочи проучване, публикувано днес, предаде БНР.

Голям проблем за властите са църквите, където се събират много хора. Специалистите съветват пенсионерите да останат вкъщи и да са много предпазливи. Светият синод съобщи, че продължава литургиите в храмовете, защото "светото причастие е лекарство".

Опозицията, както и медицински експерти обаче призовават правителството незабавно да затвори църквите. Държавната телевизия съобщи, че променя програмата си и е в готовност да излъчва всички богослужения. Поради опасност от заразяване за първи път церемонията по запалването на олимпийския огън ще се проведе без зрители. А новият президент на Гърция Екатерини Сакеларопулу ще положи клетва пред ограничен брой лица.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    10 9 Отговор
    Абе защо Бог е създал вирусите?Голяма гад е тоз ша знайти ....изпраща ви изпитания за да се забавлява как се гърчите в агония....
  • 2 Перо

    5 4 Отговор
    Ся ше изпукат дъртите малки и нашите гледачки трябва да се преквалифицират в духачки
  • 3 иопсс

    6 2 Отговор
    Особено цървките и джамиите са място където вируса може да зарази много хора. Още вчера прочетох новина в САЩ че църковен лидер е бил заразен от корона и е ръкувал с над 500 човека
  • 4 Хахаха

    7 5 Отговор
    Хайде бързо в църквата да се пропастите за да не ви хване коронавирусът...хахаха...неземни тъпаци
  • 5 А тъй на!

    4 7 Отговор
    Църквите и джамиите да са пълни, и ще се очистим от боклука!
  • 6 стоян георгиев

    16 7 Отговор
    вярата е много силно нещо,тя може да обърне планини.народи които вярват в Бог са напобедими и няма сила която може да ги спре.за съжаление в българия комунизма отне вярата на българина в Бог и това доведе до тоталното ни опустошение като народ.сега разни убавци ще се състезават да пишат колко глупави били гърците ,но именно тяхната вяра ги прави по-успешни от нас българите.

    Коментиран от #8, #9, #10, #14, #18

  • 7 Невежеството

    4 5 Отговор
    е вирус, и сега брадатите мързеливци ще правят пачка, възползвайки се от простотията на невежите
  • 8 Не религиозен

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    За първи път заслужаваш + и ти го давам с удоволствие!
  • 9 О не не

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Само да ти напомня, че управляващите в Гърция начело с Ципрас са върли атеисти, които дори не допуснаха попове в парламента по време на процеса с встъпването в длъжност, така че тия работи дето ги разправяш, не стават и за приказки за малките деца....
  • 10 Асклепий

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Стояне,смени си дилъра,че много си зле ама много..
  • 11 ПЕНКО

    2 8 Отговор
    КРЕТЕНИЗМЪТ НА РЕЛИГИОЗНИЯ ИДЬОТИЗЪМ ВИ Е "НАЧУКАН" ОТ ЕВРЕИТЕ, КАТО ИЗМИШЛЬОТИНА И ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ ЗА РЕЛИГИОФРЕНИЯТА СИ !!!!!!!!!! ДОРИ НИКОЙ ОТ ВАС НЕ ЗНАЕ- МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КРЪСТИ С ЛЯВАТА РЪКА И КОЙ Е ПО -СКЪП НА "ГОСПОД" : АДАМ ИЛИ ХРИСТОС ???????????!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Не религиозен

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    Пенко, знаеш ли, че колкото по-малко знае някой, толкова повече самочувствие и самоувереност демонстрира? Ти си от този вид !
  • 13 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    Пенко айде смени репертоара, че се изтърка много.
  • 14 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Браво стояне! Вярата лекува!

    Коментиран от #15

  • 15 Не религиозен

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Вярата не е мистика. Вярата Е В обещанията на Бог в Божието Слово!
    1"Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.2 Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой на когото уповавам. 3ащото Той ще те избавя от примката на ловеца и от ГИБЕЛЕН МОР.4 С перата си ще те покрива и под крилата Му ще прибегнеш. Неговата вярност е щит и закрила 5 Няма да се боиш от нощен страх, от стрелата, която лети деня. 6 От МОР, който ходи в тъмнина от Погибел, която опустошава сред пладне..." Това е ОБЕЩАНИЕТО на Бог в Псалм 91 за онези, които вярват в Него, Той не е човек, и ВИНАГИ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЯТА СИ! Проверено и изпитано! Гарантирано от...Божието Слово.

    Коментиран от #16

  • 16 Ъхъ

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Не религиозен":

    Това е доста изтъркано, с него са лъжели невежите преди векове, когато не са били особено умни. В днешни времена трябват по-убедителни слова, не ми направо рационални доказателства....... в противен случай си остава лъжа, а да лъжеш хората не е хубаво. Вие ми се струвате интелигентен човек, а така с лека ръка да сипете лъжи, е странно.....направо шокиращо....
  • 17 Не религиозен

    1 2 Отговор
    Колко мило и ласкаво казано...Ще се просълзя от умиление...Защо един интелигентен човек не може "с лека ръка да сипе лъжи", че е и "странно" и чак "шокиращо". И защо " да лъжеш хората не е хубаво"...
    Кой казва ? А,ааа, намек за морал ли е това ? Или една от Десетте заповеди на Бог в Божието Слово? НЕ ЛЪЖИ ! Ясно и кратко! Без "отворени вратички" в случай, когато се налага или поради добро намерение, или...На умните препоръчвам да си отворят очите, защото "реалните доказателства" изобилстват край тях. Цялото творение, включително и умните.
  • 18 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Аз пък мисля че е заради всички философи и математици, които са изградили държава и най вече обществото. Мисля си, че е заради будните студенти и техните протести. Които апропо са леви. Нормално, във всеки социум има леви, дори краварите имат изключения. Къв комунизъм те гони тебе още бе ? По време на комунизма президента на Франция ни хвалеше за изчислителната техника на МИР и изнасяхме ваксини заедно с институт Пастьор. Смехотворец, земи изяш един банан и иди у мола,а не ми разсъждавай за вяра. Знаем я вашата смешна вяра.

    Коментиран от #19

  • 19 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Безсмислици и празнословие ето това е резултатът, когато нарушаваш карантината...

    Коментиран от #20

  • 20 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Не религиозен":

    Пф на теб пък кой ти иска мнение? Щото аз като говоря си записват.

    Коментиран от #21

  • 21 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Ти, сериозно ли ? Записват си, значи ...Ето, сам потвърждаваш необходимост от карантина или въдворяване при д-р Гълъбова.

    Коментиран от #22

  • 22 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Не религиозен":

    Я ни разкажи как Исус идва при теб да ти говори и за върколаците дето виждаш 😂 като споменаваш за карантина и лекари. Тежките метали ли бяха причината или моравото рогче ?

    Коментиран от #23

  • 23 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Щом питаш, ще ти кажа как Исус ми говори. Чрез Библията, която е Божието Слово. Библията е инструкция към хората как да живеят добре на земята, за да наследят вечен живот с Него. Няма скрито-покрито. Няма "тълкувания", няма "бълнувания". Всичко, което е потребно за живота. Бог не е скрил нищо от нас. Който има уши да слуша. Който високумства и се мисли за по-голям от Бога, накрая гърнето му остава без дръжка. А на теб като малък, изглежда са ти разказвали разни приказки за Торбалан или са те плашели с тъмното и сега не можеш да отлепиш и да видиш рационалното във вярата в Бог. А това за "лекарчета", както ги наричаш е между другото. Бог е този, който може да изцели всяка твоя (наша) болест. Опитай...
  • 24 абе ей

    1 0 Отговор
    "Светото причастие е лекарство"!!!!!! Значи и вие "факти.бг" поставяте в кавички тази констатация?! Имате много да патите,заради богохулното си отношение!