Last news in Fakti

13 Март, 2020 11:43 5 552 3

И Белгия е под карантина

  • белгия-
  • карантина-
  • пандемия-
  • коронавирус

От понеделник се отменят учебните занятия, а от утре ще бъдат затворени дискотеки, ресторанти и кафенета

И Белгия е под карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От полунощ Белгия е в карантина заради коронавируса. Решението бе взето късно снощи на заседание на Националния съвет за сигурност на кралството.

От понеделник се отменят учебните занятия, а от утре ще бъдат затворени дискотеки, ресторанти и кафенета. Няма да се провеждат никакви спортни, културни и фолклорни прояви, независимо от техния мащаб, съобщи премиерът на страната Софи Вилмес.

Супермаркетите, магазините за хранителни стоки и аптеките обаче ще работят и през уикенда, и през седмицата, яслите също ще останат отворени. От общо 398 заразени, 255 са във Фландрия, 45 във Валония и 98 в Брюксел, съобщи премиерът:

„Според здравния план, оставаме на втора фаза, при която се опитваме да удържим разпространението и размножаването на вируса. Тази цел остава пълна и цялостна за страната ни“.

Общественият транспорт ще продължи да работи, но премиерът посъветва той да се ползва само, ако е необходимо. Тези мерки ще продължат до 3-ти април, когато започва Великденската ваканция.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Микробиолога

    1 1 Отговор
    Този вирус как прескочи по сила на разпространение Азия от Китай насам и взриви Европа? Как ще се отрази на €?
  • 2 Ддд

    0 0 Отговор
    Никаква карантина няма всичко си работи тези са малоумни не знам какво чакат
  • 3 22дни сън

    0 0 Отговор
    ОТ 22ДНИ ИМА ПАНДЕМИЯ КО ЧАКАТ