Last news in Fakti

13 Март, 2020 17:00 4 860 6

10 000 британци вече са заразени с коронавирус?

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • зараза-
  • британци-
  • пандемия-
  • борис джонсън

Това е най-тежката здравна криза от десетилетия

10 000 британци вече са заразени с коронавирус? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Между 5000 и 10 000 британци може би са вече заразени с коронавирус. Това изказване на главния съветник на британското правителство е главна тема на London Evening Standard. Засега официално обявените случаи на заразени са 590, но вече на всички е ясно, че това число ще се промени бързо.

Трябва да се има предвид, че регистрираните нови случаи навсякъде най-вероятно са хора, болни от дни и дори по-дълго, т.е. това са нови случаи само за официалната статистика, а не при действителното положение и ефектът от суровите мерки ще бъде официално ясен чак след дни и дори седмици, макар че мерките ще работят, пише "Новини Лондон".

"Това е най-тежката здравна криза от десетилетия. Трябва да съм ясен пред британското общество – много семейства ще загубят преждевременно свои близки хора", каза британският премиер Борис Джонсън на пресконференцията. Междувременно правителството на Великобритания промени своя план за борба с вируса, като той вече не предвижда спирането, а забавянето на разпространението му, като това решение идва малко след среща на кризисния щаб на страната, оглавена от премиера. На тази среща правителството отправи нови препоръки към хората, чрез които те да се предпазят от заразата и да забавят "пика" на епидемията до май или юни 2020 година и така да се намали натискът върху здравната система.

Съветите включват всеки, който усети симптоми на грип да остане в дома си поне за седем дни, през които да стои по-далеч от другите хора в къщата. Освен това кризисния щаб препоръчва хората да не се свързват с телефона за спешни повиквания, освен ако симптомите им не се влошат, например ако те започнат да изпитват трудности при дишане или пък ако състоянието на човек не се подобри след седем дни. Другите съвет е хората да не отиват на почивки, особено на круизни кораби.

"Няма как да избегнем реалността, че тези мерки ще причинят сериозни щети в нашата страна за много месеци. Но това ще ни позволи да забавим болестта и да спасим животи", каза Джонсън. Междувременно от Централната избирателна комисия (ЦИК) на Великобритания обявиха, че местните избори, включително за кмет на Лондон за месец май, ще бъдат отменени. Те вероятно ще се проведат през есента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    7 4 Отговор
    еми като си внасят човешки боклуци от всякъде, как няма?!?!??
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всели ден по 5 пъти ли

    4 1 Отговор
    Ще я притопляме тази новина....?
  • 5 Другия с коня

    10 4 Отговор
    Пловдивски адвокат разкри,че точно там е патентован вируса от ТРИМА англичани през 2114 та като Ваксина срещу вирусни пневмонии.Британците го причиниха ,а сега си траят....Боклуци долни....
  • 6 ЗАРАЗЕТЕ СЕ ВСИЧКИТЕ И ПУКНЕТЕ

    0 2 Отговор
    AНГЛИЙCКИ ГAДOВE ДO КРAК ДA CE ЗAРAЗИТE ДAНO БOКЛУЦИ ХOРA НAЙ ГOЛEМИТE ЛAЙНOМEТИ ИЗМEЖДУ ХOРAТA НA ТOЗИ CВЯТ ЗAРAЗEТE CE И CE ГЪТНEТE ПЪРВИ OТ ЦЯЛOТO ЧOВEЧECТВO.ЗACЛУЖAВAТE НAКAЗAНИEТO ВИРУCA