Last news in Fakti

13 Март, 2020 18:30 1 833 9

ЕС увеличава средствата за борба с коронавируса

  • коронавирус-
  • урсула фон дер лайен-
  • ес-
  • ек-
  • средства-
  • пари-
  • епидемия-
  • пандемия

Държавите в ЕС трябва да се чувстват свободни да предприемат всякакви мерки

ЕС увеличава средствата за борба с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия изрази готовност да бъдат осигурени 37 млрд. евро за борба с разпространението на коронавируса. Това е увеличение с 12 млрд. евро спрямо първоначално обявената сума за противодействие на епидемията.

"Държавите в ЕС трябва да се чувстват свободни да предприемат всякакви мерки, които преценят за необходимо за предпазването на бизнеса и работниците в тази обстановка", заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Тя настоя предприеманите мерки срещу епидемията да бъдат съразмерни и съгласувани на европейско равнище.

"ЕК дава максимална гъвкавост на правителствата в спазването на правилата за бюджетите и държавната помощ", поясни Фон дер Лайен. "Предвижда се по инвестиционния план "Юнкер" да бъдат осигурени 100 млрд. евро за заеми за малките и средните дружества. Ще направим всичко необходимо в подкрепа на хората и икономиката", заяви Фон дер Лайен. Тя добави, че пълното затваряне на европейските граници не е желателно. По нейните думи би било оправдано да бъдат предприети допълнителни санитарни мерки по границите.

"Едностранните мерки не са добро решение", коментира фон дер Лайен. "Не можем да спрем заразата, но е възможно и много важно да забавим скоростта на разпространението ѝ, ЕС може да устои на това предизвикателство", добави председателят на комисията, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    1 1 Отговор
    Изтерията е в самия си пик!
  • 2 ИКОНОМИЧЕСКИ ВИРУС!

    6 4 Отговор
    Този вирус е насочен срещу работници, пенсионери, инвалиди!!! Целите на вируса са да вкарат държавите в многомилиардни дългове заради бизнесмените, на които трябва да плащат солидни обезщетения!!! Ппц държавата не е виновна за вируса и не е длъжна да компенсира загубите на бизнесмените, защото не сме комунизъм и бизнесмените ТРЯБВА ДА ИМАТ БИЗНЕС ЗАСТРАХОВКА И КАСИЧКА ЗА ЧЕРНИ ДНИ, които да им помагат в такива ситуации, а не държавата!!! Обаче всичко е планувано, за да бъдат източени държавите!!! Бизнесмените служат на политическата мафия като наемни убийци срещу държавата. Чрез бизнесмените всяка държава се вкарва в огромни дългове, разпарчетосва се всичко, унищожава се природа, съсипва се общество! Благодарение на бизнесмените САЩ има 20 трилиона дълг и са разрушили половината планета. Благодарение на БГ бизнесмените държавата има над 20 милиарда дълг, разпарчетоса се всичко, природата се отрови, обществото се разболя и осакати!!! Това е целта на световната политическа мафия - поръчва на наемници да убият държавите. В случая наемниците са бизнесмените, а политиците са помагачите! След коронавируса обществото - работници, пенсионери, инвалиди, ще дължат нови огромни многомилиардни дългове на финансови акули, а пенсии, здравеопазване, телкове и прочие социални плащания ще бъдат намалени до МИНИМУМ!!! Следва и увеличаване на осигуровки върху заплати, по високи жилищни такси, увеличаване на трудов стаж, повече доплащане в болници, по-скъпи стоки!!!

    Коментиран от #9

  • 3 чернобил онлайн

    3 1 Отговор
    "Любов по време на коронавирус " Г . Г . Маркес
  • 4 Биоинжинера

    7 2 Отговор
    Много странно усеща се няканво пренавиване на пружината в цялата тази история 2009г кофато беше свински грип H1N1 който е по смъртоносен от тази 👑 нямаше такава масова ескалация на напрежение! Все едно някой търси спешна нужда от хаос!
  • 5 така така

    3 1 Отговор
    Разбирай, ЕС увеличава корупцията.
  • 6 Простак

    3 0 Отговор
    Бойко сега е момента !! отвори си очите , напълни си джобовете ,, ти си стар хитър комунист ,изкуственно обяви извъредно положение в България с цел да прибереш отпуснатите пари от Европа
  • 7 гларус кръстоносец

    2 0 Отговор
    Само кажете на наш Боко, колко трябва да са заразени и колко да умрат и ще преизпълним критерия за да вземе парите.Стъкмистиката му идва отръки
  • 8 Мунчо

    1 0 Отговор
    Ето това вече е страшно за нас.Като знетете кой управлява и как за пари е готов и майка си да убие,само си представете колко здрави хора ще бъдат пожертвани в името на повече пари за крадене.
  • 9 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИКОНОМИЧЕСКИ ВИРУС!":

    Ще се съглася с тебе,ако смениш думата "бизнесмени" с "български политици".