Last news in Fakti

14 Март, 2020 11:03 2 258 6

Тръмп помогна на Google да спечели от коронавируса

  • тръмп-
  • google-
  • alphabet inc.

Акциите на Alphabet Inc, родителя на Google, се покачиха с повече от 9%, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в петък, че технологичният гигант ще създаде уебсайт, който ще помогне да се определи дали хората имат нужда от тест за коронавирус. Това предаде Reuters.

„Искам да благодаря на Google. Търсачката помага за разработването на уебсайт, който да определи дали тестването за коронавирус е нужно, както и да улесни процеса чрез посочването на близко удобно място. Платформата ще бъде направена много бързо. 1700 инженери на Google работят върху проекта в момента, постигайки огромен напредък“, каза Тръмп.

Вицепрезидентът Майк Пенс заяви, че датата на стартиране на уебсайта ще бъде известна до неделя вечер.

Доналд Тръмп в миналото многократно е обвинявал Google в изкривяване на резултатите от неговото търсене в платформата, за да го представи негативно. Компанията също привлече разочарование от администрацията на сегашния президент на САЩ, след като не поднови договор за предоставяне на своите технологии за изкуствен интелект на програма за военни дронове.

Миналата година Google реорганизира своите инициативи, свързани със здравеопазването, с цел да повиши качеството на резултатите, когато хората търсят информация за симптоми, заболявания и здравословни проблеми. За това начинание компанията нае десетки медицински експерти.

Информацията на уебсайта за коронавируса ще бъде от Световната здравна организация.

Акциите на Google се покачиха и на други пазари с надеждата, че обявените от Тръмп действия ще помогнат за ограничаване на разпространението на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    17 3 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !

    Коментиран от #2, #5

  • 2 соросоидни кърлежи

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Зайко Байко многознайко":

    майната ти.
  • 3 факт

    9 1 Отговор
    Бивш US разузнавач говори за американския произход на коронавируса COVID-19 Американските лекари го приписват на повишената популярност на електронните цигари Вашингтон, САЩ14 Март 2020, 08:592349 прочита4 коментара 1 от 1 Няколко чуждестранни биолози веднага стигнаха до извода, че САЩ са източникът на произхода на коронавируса COVID-19. Това в материал за портала Global Research заяви бившият американски разузнавач Лари Романов. Според него още през август 2019 г. в САЩ е регистриран приток на инфекция с белодробна пневмония. Американските лекари го приписват на повишената популярност на електронните цигари. Въпреки това, както тайванските лекари успяха да разберат, симптомите, регистрирани от американците, просто не можеха физически да бъдат причинени от обичайното „извисяване“. Непосредствено преди това центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ затвориха основната биолаборатория във Форт Детрик поради липсата на гаранции от Пентагона, за да се предотвратят евентуални течове, пише "Поглед инфо". И веднага след това възникна „епидемия от електронни цигари“. Освен това, веднага след затварянето на центъра във Форт Детрик, бяха регистрирани редица инфекции на Хаваите. Това е група японци, които никога не са били в Китай. През октомври 2019 г. петима чуждестранни граждани, които взеха участие в Игрите на световната война, бяха хоспитализирани в Ухан, Китай. Китайските учени проведоха собствено разследване и установиха, че американските военни
  • 4 мани мани

    3 1 Отговор
    Каквото и да направят, тая си е, за нищо не стават!
  • 5 Това и децата го знаят

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Зайко Байко многознайко":

    Причините са много. Една от тях пренаселване на планетата и намаляващите ресурси. Огромни дългове на държави жестока конкуренция между САЩ, Китай и ЕС и много дълга тема.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    И познайте какво ще иска този сайт !!! МАЛКО НАШИ ДАННИ, ВСЕ ПАК СЕ КАСАЕ ЗА КОРОНАВИРУС !!! Този филм е игран.