Last news in Fakti

16 Март, 2020 15:01 14 838 63

Англия с нова тактика - стаден имунитет, 1 млн. може да умрат!

  • великобритания-
  • вирус-
  • коронавирус

Кралицата под карантина, както и хората над 70 години

Англия с нова тактика - стаден имунитет, 1 млн. може да умрат! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тактиката на Великобритания за справяне с коронавируса е тотално различна от всички останали държави, което кара много медици да смятат, че властите опитват да се справят със заразата чрез създаване на стаден имунитет.

Правителството в Лондон не бърза да затваря училища, обществени места и да спира полети. Единствената по-сериозна мярка, която планира за тази седмица, е да призове хората над 70 г. да се самоизолират в домовете си, както и тези със сериозни здравни проблеми. Здравният министър Мат Ханкок обясни, че това се налага, тъй като те са най-уязвими.

Останалите жители са посъветвани да останат вкъщи за седмица, ако имат кашлица и температура, и да търсят лекарска помощ само ако състоянието им се влоши. През това време ще бъдат консултирани от медицински лица по телефона или по интернет какво да правят.

Според политическия редактор на ITV Робърт Пестън стратегията на британското правителство е да минимализира въздействието на КОВИД-19, като позволи на вируса да премине през цялото население, създавайки стаден имунитет, но с много по-забавена скорост, така че най-нуждаещите се да получат медицинска помощ и здравните служби да не бъдат претоварени от броя на заболелите. Досега подобна стратегия е прилагана само за зарази, за които има ваксина. При нова болест, за която няма такава, трябва да се зарази определен процент от населението. Според главните медицински експерти на кабинета в Лондон ще трябва поне 70% да преживеят болестта, да създадат имунитет към нея, за да може тя да бъде спряна. Това означава около 47 млн. жители на Острова да се разболеят и да оздравеят, около 1 милион да починат и още 8 млн. ще се нуждаят от животоспасяваща помощ. Затова стратегията е да се забави разпространението и да се предпазят най-уязвимите до лятото, за да може британската здравна система да се подготви, да се разтовари от други сезонни вируси и да има повече време за създаване на ваксина.

Говорител на СЗО обаче разкритикува подхода на британските власти и го нарече хазартен. Пред Би Би Си д-р Маргарет Харис каза, че науката не знае достатъчно за КОВИД-19, за да може да се предвиди как ще се развие в имунологичен план.

229 британски учени изпратиха писмо до правителството в Лондон с призив да се въведат по-строги мерки срещу коронавируса. Те смятат, че сегашният подход поставя в риск живота на много повече хора от необходимото. И критикуват изказването на главния научен съветник на правителството сър Патрик Валас, че болестта може да се пребори чрез постепенно създаване на имунитет у населението. Министерството на здравеопазването заяви, че той не е бил разбран правилно. Всички досегашни действия обаче говорят точно за такава стратегия, включително и изказването на премиера Борис Джонсън, че много хора ще трябва да изгубят свои близки. Съюзът на учителите също настоя да се каже ясно защо не се затварят училищата като в други държави. Засега обяснението е, че ако децата си останат в къщи, за някои от тях ще трябва да се грижат дядовци и баби, които са най-уязвими.

Британски издания разкриват, че плановете са възрастните да се самоизолират между 20 дни и 4 месеца, като ще бъде изградена специална система за снабдяването им със стоки от първа необходимост.

93-годишната кралица Елизабет II напусна вчера Бъкингамския дворец в Лондон и се пренесе да живее в замъка Уиндзор. Ако положението се влоши, кралското семейство ще бъде поставено под карантира в отдалеченото имение Сандрингам, където е 98-годишният съпруг на кралицата принц Филип.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 20 Отговор
    Нещо закъсняват с мерките, защо така???
    После ще има:късно е ЛИБЕ за китка, вместо КИТКА ЩЕ има К@Р!
  • 2 Браво

    50 30 Отговор
    Тези ще се окажат най умни.Грип да те убие вероятността е 2% и то ако си стар и болен но глада убива 100% независимо от възрастта така,че рухналата икономика не е спасение.

    Коментиран от #10, #48

  • 3 Ахмет

    48 17 Отговор
    Не закъсняват. Съзнателно го правят, защото така и,и иначе, каквито и мерки да се предприемат 90 процента ще се разболеят и ще се създаде естествен имунитет
    Ваксина няма и докато се създаде ваксина в целия свят ще има естесвен имунитет.

    Коментиран от #20, #43, #53

  • 4 Някой

    49 28 Отговор
    Единствено от целия свят само тия колонизатори и използвачи англета и краварите да мрат няма по долни хори от тях
  • 5 Дельо хайдутин

    56 14 Отговор
    Тия се мислят за богове. Решават кой да умре и кой да живее. Какво стана с основната европейска ценност право на живот? Или Тръмп им е обещал от ваксината.
  • 6 одъртял комсомолец

    44 27 Отговор
    Определено този подход е много по- правилен, особено при положение, че вируса се пренася основно от здрави индивиди, при които няма никакви признаци. Европа имитира Китай, но без да прилага китайските практики на 100%. При това положение крайният резултат и в Европа и в Англия ще е един и същ, само дето при англичаните всичко ще приключи много по- бързо и икономическите последствия ще са по- малки. Когато бях малък, ако бабите разберяха, че в махалата има дете с шарка, веднага водеха при него внуците си, че и те да прихванат.

    Коментиран от #19, #49

  • 7 baihui

    14 15 Отговор
    Тъпи евангелисти!
  • 8 Иван

    50 2 Отговор
    Интересен подход. Времето ще покаже дали са прави ингилизите. Само ми е интересно, оня рошавия блондин и семейството му, дали са взели някакви предпазни мерки или се бутат сред заразените да си създадат имунитет
  • 9 Артьом Чорни

    24 2 Отговор
    Ще гледаме май "28 седмици по-късно" в реалния живот ми се струва. Който е гледал филмите знае за какво говоря.
  • 10 Последния софиянец

    38 14 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    А ако се окаже че този вирус наистина съсипва имунната система за цял живот, нацията им отива на кино. Вече се доказа че коронавируса прилича и действа като Спин. Затова му прилагат лекарства за Спин.

    Коментиран от #36

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Интересно след колко години

    5 15 Отговор
    Ще кажат че вируса дойде от космоса с метеорит в момента не искат да кажат за да не става масови паники защото изобщо си нямат на идея дали ще направят антидот за пръв път срещат сблъсък с космическа болест

    Коментиран от #16, #51

  • 13 Софиянец

    31 11 Отговор
    Тези не са добре, мислех че по голяма глупост от брекзит не могат да измислят, но ето. Честито, ще затрият нацията!
  • 14 Алхимик

    5 7 Отговор
    По мой сметки при 70 % заболеваемост, смъртноста ще е около 10 %. При 50% ще е около 0.04%.
    При 30% ще е около 0.018% ...

    Коментиран от #50

  • 15 НОВИНА

    42 7 Отговор
    Според турски лекар, професор вирусолов, събитията около разпространението на вируса и действията на някой държави категорично показват, че това е умишлена атака от страна на САЩ и Великобритания срещу целият свят, като с това се цели икономическа изгода, за сметка на световното здраве.

    Ние сме двигателните клетки на елита, и ако трябва да ни изгорят, за да живеят в лукс, повярвайте - ще го направят.

    Коментиран от #26, #41

  • 16 Фермер

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Интересно след колко години":

    Да метеорит с Вирус със спин.Сега чакаме и един с помощи.

    Коментиран от #24

  • 17 Затваряне на граници е комунистическо

    15 20 Отговор
    Тия се оказаха единствените демократи,в момента цяла Европа се управлява от бивши комунисти,меркел, беше шеф на германската младежка комунистическа партия шеф,Орбан е отроче на тяхното ЦК на БКП

    Коментиран от #52

  • 18 Алфа Чакал

    34 2 Отговор
    Кралицата е преживяла Хитлер,ако я глътне тоя вирус британците ще паднат духом.Иначе както и да се крием всички ще го изкараме.Въпроса е като се изолираме и да е постепенно ,а не цялото население наведнъж,че болниците не са Рая и няма място за всички.
  • 19 РЗС

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "одъртял комсомолец":

    Ти си комуняга до мозъка на костите си, ти и останалите паразити, ще приключите най-бързо земния си път, щото няма с какво да мислите. Нека ти кажа, че ти и тези болни като теб не съе наясно, че висура колкото по-разспространен става, толкова по-опасен, защото мутира. В китай беше едно, в италия след 2 седмици съвсем различно. Затова когато имаше свински, птичи и друг опасен вирус по животните, учените бързат да го ограничат, защото вирусите мутират и като минат на хората става гробница

    Коментиран от #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Фермер

    11 0 Отговор
    Ако не дойде метеорита с помощи ще чакаме един с космически ташаци да си панираме.Нема умреме от глад.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ееееееееееее

    25 2 Отговор
    Богатите искат бедните да им бачкат и никакво затваряте.Там само парите ги интересуват.

    Коментиран от #45

  • 24 +359

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Фермер":

    Каквото щете чакайте важното е да се знае
  • 25 оня с коня

    7 16 Отговор
    ВЧЕРА имаше Статия на проф.Константинов който Предвижда до Есента да се заразят 150 хил. българи.ОПЛЮХТЕ ГО от Перчема до Подметките бе Репеи Русофилски такива що бил казал такова нещо!И ви казах че тр да му целувате разни неща от Благодарност че ви е спестил ПОНЕ още 100хил за да не ви мачка Психиката,ама "Чувай Х..".За ГЕРМАНИЯ имаше предвиждане НЕЗАВИСИМО ОТ ВСЯКАКВИ МЕРКИ че 70/седемдесет/ % ще се заразят,ето сега и ЗА АНГЛИЯ се споменава същия Процент!Ако предположим че БГ има налични в момента около 7 Милиона души и минем по "Тънка лайсна" - примерно с 40-50% КОЛКО ПРАВИ ТОВА БЕ САМСУНЕЦИ?Ревете тука че Борисов "бил прокудил" 2 млн. българи в Чужбина - ДА- ТЕ са там,но не са Умрели и непрекъснато Щъкат до БГ и обратно,носят Пари и Подаръци и т.н. Та КОЙ ще ги проконтролира на Границата след като нямат Температура,но просто...са Вирусотосители?И каза Професора че Заразата се разнася в "Свръхгеометрична Прогресия",ама вие не знаете Обикновена НЕ ЗНАЕТЕ кво,камо ли Свръх:)

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 името

    17 10 Отговор
    37'000 американски военни са пристигнали в Европа. Вируса е умишлено пуснат за да се направи "учение" в условията на биологична война.
  • 28 ннн

    10 4 Отговор
    Забавното е че според изследванията на американците от "Джон Хопкинс" към този вирус не се създава имунитет т.е. може да си те повтаря и потретя, ама пък нали англичаните плащаха на доброволци даже и нашенка имаше по 3500 паунда за да бъдат заразени и изследвани, така че във всички случай ще е интересен резултата!
    Тези островитяни винаги са си използвали сивото вещество дори и на малкото които го притежават и винаги могат да учудят света!
    Някой ако не знае например формула 1 е създадена от останали без работа конструктори на изстребители заради суецката криза през 1956! Така че аз очаквах нещо такова на пръв поглед идиотско от хората които на пустинен остров стровт и клуб в който 'никога няма да стъпят"!

    Коментиран от #29

  • 29 Хахаха

    19 2 Отговор

    До коментар #28 от "ннн":

    Британците имат богат опит с епидемиите.
    Все пак са били първа колониална сила близо 250 години.

    Та наистина ще интересно, кой метод ще даде по-добри резултати.
    А резултатите ще се мерят по брой загинали, понесени икономически щети, скорост на възстановяване на икономиката.
  • 30 одъртял комсомолец

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "РЗС":

    Е, до сега не знаех, че вирусите избират своите рецепиенти според идеологическите им убеждения, но щом казваш.... при цялата ти буржоазна подкованост няма смисъл да се спори. Очевидно, че според тебе британците са скрити комуняги, след като не отчитат вирусно- идеологическите мутации и са оставили този антикомунистически вирус да се вихри на воля из Британските острови. дали пък Всевишният не е решил да си събере вересиите като тебе с помощта на коронавируса!??

    Коментиран от #42

  • 31 Vio

    15 5 Отговор
    Верно англичанина е тъпо псе. Ето, днес в Банско - десетима англо педераста са позитивни с SARS-CoV-2!
  • 32 Антикомунист руснак

    8 19 Отговор
    Заразените в България са между 150 и 200 хиляди в момента, а починалите ще бъдат между 33 и 35 милиона само в Европа до три месеца! Обръщение до комунистът тук, който сее коментари денонощно под най-различни никове!!!! Я oбяcни oтвoркo нa прocтoлюдиeтo, кoeтo ти ръкoпляcкa зaщo в Руcия нямa нитo eдин пoчинaл и имa caмo 42-мa зaрaзeни, кoeтo нa глaвa oт нaceлeниeтo тaм нa прaктикa я пocтaвя кaтo нaй-зaпoдoзрянaтa кaтo извършитeлкa нa тoзи гeнoцид?? И caмoхвaлкo, ти чувcтвaш ли ce зacтрaхoвaн oт тaзи oтрoвa, имaш ли дocтaтъчнo руcкa кръв в прoизхoдa cи зa дa oцeлeeш тук?? Нaли знaeш, чe виe бългaритe нитo cтe cлaвяни, нитo cтe прaвocлaвни /oбъркaни кaтoликo-прaвocлaвни/ зa дa ce чувcтвaтe кaтo бoгoвe нaд кoрoнaвируca?? Тoecт cлeд двa мeceцa oт тук ли щe ръcиш тъпизми или oт мяcтoтo ти нa ''втoрo нивo'' oт cъщecтвувaнeтo ти?? Дай ясно обяснение на простолюдието, че ще мре, въпреки че е почитател на Кремъл и комунизма и няма как да има имунитет за такива отрови - тоест комунизма си отива с погребални бюра и никак няма да си отиде безплатно от това измерение.... Тоест ти също, защото нямаш нужната "кръвна група".... Така че..... не се надувай отворко!!!

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 baihui

    17 8 Отговор

    До коментар #32 от "Антикомунист руснак":

    Ей, тъп евангелист, престани да ръсиш тъпия си мозък ! Кретен!

    Коментиран от #38

  • 35 Ами ако

    12 1 Отговор
    "Досега подобна стратегия е прилагана само за зарази, за които има ваксина"
    Ами ако наистина англичаните вече ИМАТ ваксина? Някъде четох, че всяко биологично оръжие, за да влезе в бойно дежурство, задължително е първо военните да имат ваксина.

    Коментиран от #39

  • 36 Jacques Yves Moineau

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния софиянец":

    Щом прилагат такъв метод, значи имат някаква друга информация за вируса. Което ме навежда на други мисли. Единствения проблем при тази тактика , е че докато англичаните свикнат с вируса, ще заразяват други хора , докато обикалят по света.
  • 37 Госあ

    14 4 Отговор
    Тоя вирус повтаря. Не един и два да документираните случаи. Затова някои са скептични относно ваксина. Всъщност Пастьор и Университет в Пекин вече показаха два различни щама,както писаха Факти. Според мен, най доброто си остава корейската стратегия с масовото вземане на проби и навременно третиране с инхибитори за възпроизвеждане на вирусните частици. А според мен, борето си е доста тъпо парче,нищо че се праи ва хитър. След пандемията, ЕС трябва да започне с отцепване на Северна Ирландия, Уелс и Шотландия.
  • 38 Антикомунист руснак

    8 6 Отговор

    До коментар #34 от "baihui":

    Кръстен си в православна църква?? Как е християнското ти име?? Ще ти стигнат ли паричките след един месец?? Знаеш много добре, че вече си умрял.... Или все още се чудиш??
  • 39 Буратино

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ами ако":

    Вероятно имат. Нали английски екип е сътворил вируса.
  • 40 Антикомунист руснак

    3 13 Отговор
    Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите мъртви, атеистите и комунистите пожелавам поне да не умрат от злоба!!
  • 41 стоян

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "НОВИНА":

    До 15 ком -Това от Москва ли ти го казаха -кой е турския лекар =или лъжеш кумунисче
  • 42 РЗС

    7 5 Отговор

    До коментар #30 от "одъртял комсомолец":

    абе шушляк, аз живея на острова бе мамул. всъщност повечето такива като теб на твоята възраст са комунисти, та дори и британците, най-големите тъпири са управляващата партия тук, грешка след грешка правят, мога да ти кажа, че и най-тъпия депутат в бг може да стане премиер на острова, толкова са зле. В целта си да останат икономически добре, ще измрат като мухи. Пак пояснявам, това е вирус, който мутира, до сега са известни над 200 мутации и броя им расте, като за никоя няма ваксина. Все едно рака да е заразен, можеш ли да си го представиш. Ваксина ще има след 1 година, до тогава такива иновативни подходи като на това задръстено правителство ще сеят смърт. Най-ама най-умни излязоха китайците, и ако някога се докаже,че вируса е направен от човека, то ще е само китаец. Защо? Защото първия щам е най-безобиден, още не е мутирал и смъртността му е най-слаба, китайците първи влизат и първи излизат. Икономиката им отслабва за месец и после когато всяка друга държава е на ръба на оцеляването, китай ще е първа икономическа, финансова и просперираща сила.

    Коментиран от #46

  • 43 Ще е прецедент

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ахмет":

    От зараза да се придобие естествен имунитет истинско чудо ще влезне в Библията
  • 44 Жестокооо

    6 0 Отговор
    Жесток си, Джонсън. Ала ще те питам утре ако си останеш само с 70-80 годишни, каква икономика ще правиш!
  • 45 така така

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "ееееееееееее":

    богати... бедни.. ти в кой сериал на "Дързост и красота" си???
  • 46 Приятел

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "РЗС":

    Във "върлият ви враг" Русия твърдят, че имат ваксина.

    Коментиран от #47

  • 47 РЗС

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Приятел":

    русия не ми е враг, нито никоя държава, през оная ми работа е за всяка една от тия държави, като русия, америка, китай и тн. мисля, че е нормално да ме интересува държавата, в която живея и лично ме засяга как процедира. който има ваксина да спасява народа, аз също мога да кажа, че имам един милион, но докато не го покажа са само празни приказки, ако имат да я продават, всеки ще купува
  • 48 hmhmhm

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    голем си капацитет евалата я отвай в лондон че те чакат такива капацитети.
  • 49 hmhmhm

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "одъртял комсомолец":

    я отивай а англия да направиш имунитет. и да не сърнеш тук на балканите
  • 50 hmhmhm

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Алхимик":

    имаш сметки нямаш кръчмар. но смятай после ще видим дали ти излизат сметките
  • 51 hmhmhm

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Интересно след колко години":

    ако идва от космоса няма как да ни зарази защото нашия ког е трибуквен. Няма как на планетата земя да има вива материя без тази символика. Т.е ако е вирус дошъл извън нашата планета да има генетичен код като нашия вероятноста е нула. Ако няма нашата последователност то не може да накара клетките на гостоприемника да синтезират неговите белтъци. Така че твоята теория отива в кофаТА.
  • 52 hmhmhm

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Затваряне на граници е комунистическо":

    оТИВАЙ ПРИ АНГЛИЧЕТАТА. И СЕ МОЛИ ДА ОСТАНЕШ ЖИВ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 4 Отговор
    ...........браво на АНГЛИЧАНИТЕ! Не случайно тази нация има толкова много световни писатели, поети, математици, инженери, политици! Не е случайно, че най-престижните университети са английски! Че официалният език на света е английския! А иначе не ги харесвам за надменността им и бедите които са донесли на България....
  • 55 Feghoul

    0 2 Отговор
    Имате ли нужда от финансиране за проект или лична грижа (покупка на автомобил, покупка на жилище, обновяване на дома)? Готови сме да ви предложим кредити от 5000 евро до 1000 000 евро само на цена от 2%. Така че за всяка нужда не се колебайте да се свържете с нас.
    E-MAIL: [email protected]
    Whatsapp: +32 477 29 69 02
  • 56 Другия с коня

    11 0 Отговор
    Англичаните са.Цинични,Арогантни,Надменни и Безскрупулни.До днес си мислех,че са такива към останалия свят извън Островчета им,но сега разбрах,че са такива и към Народа си.....И БОГ няма да.им помогне сега.....ще стане Мазало.....Содом и Гомор.....Голяма Касапница...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Грета Курвенбег Минетчийска

    3 1 Отговор
    Чифутската кралица отдавна е хвърлила топа,тая дърта кукундрела,дето я дават по телевизора е двойник.Всичко е конспирация и заговор.Ще ядем бахура ......
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Заребаре

    1 0 Отговор
    Бил съм в Англия повярвайте ми бил съм къде ли не по света поради факта че работата ми е да пътувам. Англия е последното място където бих искал да стъпвам. Това е нация на кретени невменяеми говеда. Бих казал станало е един конгломерат от националности и пакистанци без никакъв мозък разбира се.Какво очаквате те още не са въвели смесители за мивките си. Това е като играта на гюлбара ако хвърлиш накрая чифт печелиш... И по единия и по другият начин резултатът ще е един и същ. Ще премине. Колкото по бързо по добре. Забавянето ще удължи агонията няма да я спре. Тук говедата може да са налучкали без да искат... Не им давам никакви заслуги.
  • 61 плазмодий

    0 0 Отговор
    ц ц ц ц бреех! За тях има едно имение, две имения, какви са те, ве! И нашите са така, и те имат хотели по планините някъде. Имат и охрана! Верни кучета-човеци! Дали на други планети е така? Дали по други звезди е така, пак ли има касти, пак ли има бедни и богати. Пак ли за едни се казва че ще загубят близки, а други отиват в отдалечени замъци и се скриват! Кой им е направил замъците? !! ?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.