16 Март, 2020 16:52 3 002 19

ЕК: Не е необходимо затварянето на европейските граници

  • ес-
  • ек-
  • урсула фон дер лaйен-
  • шарл мишел-
  • граници-
  • коронавирус

Свикана е видеоконференция на европейските министри на здравеопазването и на вътрешните работи

ЕК: Не е необходимо затварянето на европейските граници - 1
Снимка: Shutterstock

Затварянето на границите в ЕС като мярка срещу разпространението на болестта Ковид-19 не е необходимо. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция.

Той отбеляза, че вече във всички държави от ЕС са установени заразени. Досега седем държави от ЕС са съобщили на комисията, че възстановяват граничните проверки, поясни говорителят.

Председателите на ЕК и на Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел са разговаряли днес по телефона с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Те са обсъдили епидемичната обстановка и охраната на границите, така че да се пропускат доставките и да не бъде затруднявана икономиката, като същевременно хората бъдат предпазени от допълнителни опасности от разпространението на заразата.

По-късно днес Фон дер Лайен ще има разговор с представители на германската лаборатория, за която се предполага, че е близо до откриването на ваксина срещу новата болест. Целта на разговора ще бъде да се уточни какво е необходимо, за да може лабораторията да продължи дейността си в ЕС, а не да я пренася в САЩ.

Също днес Фон дер Лайен ще разговаря с ръководителите на държавите от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция, Япония), за да обсъди мерките срещу разпространението на заразата. В днешния ден е свикана видеоконференция на европейските министри на здравеопазването и на вътрешните работи по същата тема.

Говорителят съобщи, че зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс (58 г.) се е подложил на доброволна карантина, след като е общувал с френския държавен секретар Брюн Поасон, чиито изследвания са показали, че е заразена. Тимерманс ще остане в изолация до края на седмицата и засега съобщава, че се чувства отлично.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антикомунист руснак

    7 11 Отговор
    Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите мъртви, атеистите и комунистите пожелавам поне да не умрат от злоба!!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Борко

    1 9 Отговор
    Бог да пази Бойко Борисов само той щени спаси от керона варуса
  • 3 Владимир

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Антикомунист руснак":

    Най-мразя Руската църква и останалите религии много ги мразя и националностите затова е нужна смъртна присъда чрез разтрел за всички религиозни маймуни
  • 4 Антирелигиозен трепач

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антикомунист руснак":

    За вас само ак-47 и дълбокия трап с лайната
  • 5 1234

    0 7 Отговор
    Усетиха се ,че затварянето на граници,е диктаторска и комунистическа мярка.
  • 6 Не необходимо викат

    2 2 Отговор
    Нормално те знаят че спасение няма
  • 7 Анорак

    4 1 Отговор
    Към всички вярващи -няма да Ви помогнат нито чимшира на дядо поп,нито пък духалката на ходжата. Стойте си 2-3 седмици в къщи
    не излизайте никаде и това е то.

    Коментиран от #14

  • 8 мак

    7 0 Отговор
    Скъпи 1234, тези граници трябва да се затворят. На тебе господ ли ти се обади да ти каже кой ще се разболее? И след катор за жалост, не си комунист, а квартален папагал, ще ти се разхождат всякакви без оглед на пол и занятие!
  • 9 Onq s konq

    2 0 Отговор
    Е сега Германия ще измисли ваксина. И нема да има евраци от Брюксел. Вай вай.
  • 10 5274

    4 0 Отговор
    Доставките и бизнеса - ОК. Хората могат да изтърпят един месец без селфита.
  • 11 Гнида

    6 0 Отговор
    Ми да продължаваме още да слушаме еврогейзерите и да не си затваряме границите .... Браво , много хитро .... Само дето ние ще оперем пешкира !
  • 12 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    3 1 Отговор
    ДА БЕ ДА ДА НИ ЗАРАЗЯВАТЕ ГАДОВЕ. КОРОНАТА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ ИТАЛИЯ ОТ ИСПАНИЯ И ОТ АНГЛИЯ. БОЛНИ БОКЛУЦИ ИДВАТ ДА КАРАТ СКИ В БАНСКО ОТ АНГЛИЯ.
  • 13 Ммммммм

    2 0 Отговор
    Брей Тея се показаха бе слагайте ги под карантина и да не ги виждаме вече
  • 14 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анорак":

    И докато стоите в къщи, използвайте времето да "прегледате" живота си - постъпките си, мислите си. Вижте дали са в синхрон с Божието Слово. Ако искате да сте в мир с Бог - направете корекциите, които ще ви приближат до Него. И се молете ! Не само за прощение на собствените си грехове, но и за своите близки, за народа си, дори за враговете си ( па били те и управляващи) Нуждаем се не само от Божията милост и спасителна сила. Нуждаем се от мъдрост. И те се нуждаят.
  • 15 този вирус

    1 0 Отговор
    се гони като риба!С гешев-чувал и с ``ем``-Меркел-а и Макарона!Главен рибар-Ревизоро!Боко-тъпана с мисиркити да викат.....

    Коментиран от #16

  • 16 става

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "този вирус":

    ,ако не,ще викаме неволята....
  • 17 Ани

    0 0 Отговор
    Тез само пари вземат и нищо не правят.
  • 18 чалма тв

    1 0 Отговор
    Отворете границите за за дойдат правоверни от Турция,"бежанци" фенове на Шмеркелита ,за да направят две три селфита.Всеки втори камион, хладилен или друг пълен с талибанска сган, пускайте ги,не трябва да се спира поток от ла-на..
  • 19 1122

    1 0 Отговор
    Още веднъж се потвърждава МНЕНИЕТО МИ,че тия които управляват ЕС мислят само за пари,пари,пари, тях не ги интересуват ХОРАТА. За тях по важни са парите,това да са НАЧАЛНИЦИ НА ЕВРОПА,но не и на хората,децата на Европа ...,да сте чули да са се загрижили за децата,нещо да се прави за тях,освен,че ако някой непознат донесе на службите,че не си ,,гледаш"детето или му се скараш,те тутакси ще ти го отнемат и ще го дадат на друг.Това на времето го правеха в Турската империя.Тия деца ги правеха ЕНИЧАРИ, до къде стигна ЕС/ИМПЕРИЯ/ . Я да видим колко от нейните лидери имат свои деца,за които се грижат,и как полагат грижите си бият ли ги ,карат ли им се,или ТЕ НЯМАТ ТАКИВА ГРИЖИ,за това и такова е отношението им към децата на другите.Единствено УРСУЛА Фон дер Лайен има деца...за което и се възхищавам.